söndag 22 mars 2015

I dag kunde vi ha fått en ny chans att rösta fram en ny regering ..

.. eller fått en möjlighet att tacka Stefan Löfven för hans insatser för Sverige, de senaste 6 månaderna.

Om det nu finns någon som har det behovet?

OM det hade varit extraval i dag .. så hade det föregåtts av en ca tre månader lång valkampanj med partiledardebatter, intervjuer och samma eländiga, destruktiva fixering och blockering runt Sverigedemokraterna, för att dölja tomheten bakom de övriga partiernas plakatpolitiska budskap.

Men .. kanske .. hade ett extra val tvingat ut Stefan Löfven på banan, så att väljarna kunde ha fått svar på hur han ser på sitt jobb .. vad han lägger in i orden "regera" och "ledarskap"??

Eller åtminstone ett begripligt svar på NÅGONTING?

Tror han att det räcker med att låsa sig på kammaren och ägna sig åt att försöka anpassa  EU:s medlemsländer till LO:s regelverk .. och portionera och delegera ut styret av landet till Några Andra .. som då får ta hela ansvaret för alla klavertramp som sker medan statsministern sysslar med Något Annat?

Fattar han inte att det är han som är ytterst ansvarig för ALLA beslut och uttalanden som kommer från hans ministrar?

Går allt enligt planerna, Stefan Löfven?

Begränsa exporten och vinstmöjligheterna för företag, bygg ut bidragssystemen och kalla dem något annat, satsa på modulsamhällena "Tröstlösa och Hopplösa" någonstans där de boende inte stör, "vårda" de äldre till döds i oändliga köer till hjälp som inte finns, behåll utförsäkringen/stupstocken och .. vips .. så har vi den lägsta arbetslösheten i Europa redan vid valet 2020? Vilket kommer att garantera en rödgrön valvinst 2022 då döverenskommelsen upphör att gälla?

Är det så det är tänkt?

Eller är ALLT Alliansens fel eftersom de inte "räddat" regeringen tillräckligt mycket och solidariskt? Eller SD:s fel .. eftersom de finns? Eller är det väljarnas fel, eftersom de inte fattar storheten i att betala 60% marginalskatt, fastighetsskatt, gåvoskatt och arvsskatt .. samtidigt som de får bära bördan av energiskatter i alla upptänkliga former och höjda kommunalskatter och sämre service för att kompensera för de pensionsbesparingar som dagens pensionärer arbetat ihop .. men som försvann någon gång på 90-talet?

Tänker Löfven även fortsättningsvis besöka platser där människor faller offer för gängkrig och/eller kriminella uppgörelser? Gäller det i så fall också "inhemska" hemska, uppgörelser mellan narkotikahandlare eller olika mc-gäng där unga män faller offer för kulregn från illegala vapen?

Alla som dör pga av att vården inte alltid räcker till för alla .. kommer statsministern på begravningen om det blir tillräckligt många på en och samma dag .. på samma sjukhus, på samma ort?

Har regeringen några planer på att stödja Sveriges kommuners desperata insatser för att härbärgera en allt större skara tiggare, samtidigt som det krävs att de ställer upp med bostäder till en allt större skara "nyanlända", samtidigt som unga människor inte kan få egna bostäder, samtidigt som hjälpbehövande äldre köar för boende, samtidigt som kvinnojourerna stängs ner i brist på lokaler och bostäder, samtidigt som vuxna funktionshindrade inte får en chans till det vuxenliv som kan ge deras föräldrar samma möjlighet?

Ska alla bo i modulerna "Tröstlösa och Hopplösa", som kommunerna inte har råd med, på mark som inte finns? Gå i skolor, besöka vårdcentraler, tandläkare och arbeta på arbetsplatser .. som inte heller finns?

Om det hade varit val i dag .. så hade vi kanske fått veta att ingen har en aning om hur de ska hantera den situation som landet befinner sig i nu. Att det som hänt de senaste sex månaderna INTE ingår i en rödgrön plan utan bara .. liksom,har blivit så .. eftersom ingen egentligen vet vad som krävs för att kunna ta ansvar för ett helt lands befolkning.

Men nu blev det inget val.

Nu har vi ingen opposition att tala om.

Vi har inte längre någon objektiv, oberoende eller granskande statstelevision och ytterst få journalister vågar sig utanför den rödrosagröna åsiktskorridoren, som de hoppas ska leda till utökat presstöd.

Något som jag personligen tycker är hemskare än något annat.

Om inte Göteborgsposten funnits och bevisat att det fortfarande finns journalister och ledarskribenter som törs röra sig fritt och oberoende av den rödgröna armén .. så hade jag nästan trott att demokratin var avskaffad.

Så i dag, när folkviljan skulle få avgöra, finns ingen extra valmöjlighet, väldigt lite faktabaserad information .. men mycket väsen och lite ull, som kärringen sa när hon klippte grisen.

I stället för extra val får vi se fram emot en spännande rödgrön resa i ytterligare tre och ett halvt år .. med nya överraskningar varje vecka eller dag.

Men .. HURRA!! .. Sverigedemokraterna är lika blockerade från det politiska beslutsfattandet som mer än hälften av svenska folket .. och det var väl det som var målet med hela döverenskommelsen.


Eller?


DT, DN, DN, DN, GP, GP-Ranelid, SvD, DS

12 kommentarer:

 1. Om jag inte visste bättre skulle jag nästan tro att du inte är helt nöjd med våra politiker.

  SvaraRadera
 2. haha .. och om jag hade resignerat så gick det över när jag läste din bloggpost.

  F*n också att våra folkvalda har så dålig markkänning!! ;-(

  SvaraRadera
 3. Tack Anybody.
  En känlsa och undran jag inte kommer undan är att Lövfen ändå verkar vara en välmenande klant. Mycket olyckligt med tanke på hans positionmedan hans företrädare, Reinfeldt, nog är en av de slugare och strategiska ministrar vi haft.
  Reinfeldt borde rimligen ha sett vartåt det barkade redan när Lövfen satt samman sin regering.
  Så varför stöttade han DÖ. Tror han verkilgen fullt och fast att ytterligare 8 år med Löfven kommer vara bättre för Sverige än en regering som måste diskutera med SD?

  Eller tycker han så illa om de som byggt upp Sverige?
  Visst finns det freeloaders I samhället och de ökade under 70, 80 och 90 talet men åker man ut I landet räcker det med att gå in på vilken hembygdsgård eller bruksmuseeum som helst för att förstå hur de som sitter på ålderdomshem idag har slitit för att bygga Sverige.

  Nix, kan faktiskt inte förstå.

  SvaraRadera
 4. Nej, Reinfeldt gillar inte dem som har slitit för att bygga upp Sverige under 1900-talet, helt enkelt av den anledningen att de flesta av dem röstade på sossarna.

  SvaraRadera
 5. @Riga.

  Reinfeldt såg mycket riktigt vartåt det barkade. Därför ville han inte längre ha regeringsmakten. Vem vill leda och administrera ett land i förfall.

  Av samma anledning ville inte Alliansen ha ett nyval, utan lät sossarna sitta kvar genom att ingå DÖ.

  Löfven och hans gäng är dock för äregiriga och/eller pantade för att bry sig om eller förstå detta. De struntar i att skutan går i sank, bara de får sitta på kommandobryggan.

  V

  SvaraRadera
  Svar
  1. V .. det är inte alltid vi är 100% överens, men i det här fallet så tänker vi exakt lika ;-)

   Radera
  2. Det mest skrämmande är att inget parti vill ha ett nyval. Varken vinnarna eller förlorarna...Ja bara dom som katten har släpat in vill ha nyval, men dom räknas ju inte.

   Radera
  3. @V
   Menar du att han såg vartåt det lutade redan i regeringsställning och egentligen inte ville bli omvald?
   Rätt kraftigt underkännande av sin egen politik i så fall.

   Radera
 6. Ja, så menar jag. Han sa redan under första mandatperioden att detta var hans tid i rampljuset. Han ville inte sitta mer än högst åtta år. För en karriärist som FR är inte politikens innehåll det viktiga, karriären kommer före. Han insåg tidigt att med den media vi har så fanns inte möjlighet att föra ngn annan politik på invandringens område om man samtidigt månar den egna karriären. Det är vad jag tror.

  V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att tro att han är/var en ren karriärist. Hade han då skrivit det sovande folket? Jag uppfattar boken som ett missnöjesuttryck för dåtidens Sverige. Inte det bästa han kunde skriva ur karriärsynpunkt.

   Radera
 7. Kan det var så att Reinfeldt och Alliansens reformer och förändring gick så mycket fortare och lättare än man hade räknat med? Man fick igenom det man hade gått till val på, ibland alldeles för enkelt och för snabbt så när man vann valet igen så hade man fått idétorka.
  Eller också ingick detta i planen, förändra Sverige, se till att S maktmonopol bryts och sen kan de komma tillbaka och försöka köra gammal 70-tals S politik som kommer att visa sig att et inte fungerar längre.

  Jag vet inte men nått skumt är det.

  SvaraRadera
 8. Vet en mamma som på den ständiga frågan "Vad blir det för mat idag" svarade:
  Bortsprungen hare m oplockade bär och fantasisås.

  Känner litegrann som det är vad politikerna serverar idag faktiskt...

  SvaraRadera