fredag 27 mars 2015

.. och jag som tyckte att jag var överdrivet pessimistisk i går?


Om jag är besviken på mitt val förra året så kan jag kanske trösta mig med att de som trodde och litade på Stefan Löfvens löfte om att ROT-avdraget skulle vara orört och Magdalena Anderssons försäkran att bensinpriset inte skulle höjas åtminstone måste känna sig liiiite överraskade i dag.

Lite lurade kanske rent av? 

Men skatt på sparande och höjd arbetsgivaravgift på unga och höjd skatt på 65 plusare och ändrade beräkningar för gränsen för statlig skatt och skatt på vindkraftsel och lite annat smått och gott kanske känns välkommet för en frälst sosse?

Och då har den regering som de valde ändå inte uttalat sig om hur det ska bli med inkomstskatten, bankskatten, arvsskatten, fastighetsskatten och vägslitageskatten än? Och efter det så väntar andra "angelägna" skatter på att bli presenterade för att "laga revorna i välfärden". Men de revor som finansministern talar om är det minskade bidragsberoendet som gör fria människor mindre benägna att rösta på Socialdemokraterna.

Kommer någon ihåg löftet .. ingen vanlig knegare ska få höjd skatt? Det ska bli intressant att äntligen få veta vilka statsministern ser som "vanliga knegare"? De arbetslösa eller de strandsatta "nyanlända" i sin moment 22-tillvaro, kanske?

Sedan vill väl Vänsterpartiet ha lite skattemedel att röra sig med när det gäller kampen mot företagsvinster?

Per Gudmundsson uttryckte det väl när han skrev om överskottsmålet som finansministern inte tycker spelar så stor roll nu, när "rätt sida" kan låna till "rätt saker" ..

.. I stället för reformer som ger jobb, satsar Socialdemokraterna på så kallade traineeplatser. Outbildade ska fösas in i offentlig sektor för att utföra konstruerade sysslor, samtidigt som riktig personal ska tvingas lägga sin tid på handledning för omotiverade gymnasieavhoppare. I stället för att göra det lönsamt att arbeta ska regeringen göra det enklare att vara sjukskriven. I stället för att göra det lättare för folk att få nytt jobb, vill regeringen göra det mer förmånligt att vara arbetslös med högre a-kassa.

Dvs höjda skatter för att finansiera höjda bidrag. Samma gamla system som svenska folket kväljdes av och röstade bort i valet 2006.

Socialdemokraterna har blivit det som var Vänsterpartiet då, Vänsterpartiet är så knallröda att de nästan är ryska och Miljöpartiet har helt tappat sin folkliga förankring och förvandlats till ett storstadsparti som älskar makt, överstatlighet .. och små trevliga parker utan tiggare.

Och vad har vi som inte röstade på det rödgröna helvetet att sätta emot? En allians som av taktiska skäl tänker låta regeringen regera ihjäl sig under ytterligare 3,5 år i hopp om en jordskredsseger 2018 .. då de kan åberopa decemberöverenskommelsen för att få samma förmåner i budgetarbetet som dagens regering har?

Hur dum får man egentligen vara?

De litar på Stefan Löfven!

Mannen som har svart bälte i otydlighet och svek .. vad säger att han tänker hålla en överenskommelse som är till hans nackdel vid en valförlust?

Om jag skulle satsa pengar på det så lade jag dem på att Stefan Löfven är lika pålitlig när det gäller DÖ som när det gäller vallöften.

Om det nu blir något val 2018?

Den svenska demokratin firar liksom inga triumfer under den här regeringen. Tankarna går snarast till Stefan Löfvens beskrivning av Kina .. ingen diktatur, men ett land med en enpartiregering och utan val.

Men när valet väl kommer .. om tre och ett halvt oändligt evighetslånga år .. så kommer  jag att minnas att gav min röst till en allians som stillatigande stod och tittade på när finansministerns giriga fingrar grävde sig allt djupare i väljarnas plånböcker .. medan de svagaste och minst röststarka i samhället fick nöja sig med smulorna som .. kanske .. blev över.

Valet 2014 kommer att gå till historien som valet där alla lurade alla och alla blev förlorare och ingen vinnare.


Det är nästan så jag saknar Göran Persson ...


13 kommentarer:

 1. Göran, kom tillbaka allt är förlåtet!! :-(

  Jag har saknat Göran Persson ett bra tag nu. Han visste åtminstone vad Mona och Margot verkligen gick för, och det är min övertygelse att han fintade så att Margot skulle hamna i Bryssel där hon gjorde minst skada, d.v.s där gjorde hon ingenting mer än att föna håret (jag såg det på TV en gång).

  Jag är politiskt deprimerad - precis som Maria Svealand eller va hon nu hette men inte av samma skäl som hon. Det verkar som om du också är politiskt deprimerad.

  Det blir bättre kan jag i så fall trösta dig med eftersom jag nog legat lite före dig tidsmässigt med min depression :-) Så småningom blir man mindre deppig men lej och besvärlig istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ställer helt rätt diagnos och det känns hoppfullt att det verkar finnas ett ljus i tunneln ;-)

   Men jag kommer nog alltid att vara oerhört besviken över det inställda extravalet och över politikernas inställning. För väljarna handlar det ju om verkligheten och livsförutsättningar .. medan politikerna mer verkar spela ett spel där allt är försumbart om bara vinsten är tillräckligt stor.

   Radera
 2. Är så otroligt besviken på de borgerliga.
  Jag har alltid varnat för socialisterna och de finns inom såväl vpl som S och mp.

  Jag har blivit anklagad för orimligt sossehat, folk har låtit mig veta att sossarna är pragmatiska och vettiga, det är bara retorik när de låter som kommunister.

  Nu säger jag bara, vad var det jag sa. När skall folk sluta tycka synd om sossarna, när skall folk fatta att även sossar måste ta ansvar för deras egna handlingar.

  Alliansen håller fortfarande på att förhålla sig till sossarna som om de var något att förhålla sig till. När skall alliansen fatta att folket blivit borgerliga och att om de ville skulle det vara dem som allt kretsade kring och inte dessa värdelösa sossar.

  Alliansen verkar vilja ha tillbaka 70-talets Sverige?

  Vad sysslar de med?

  /henrico

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad sysslar de med? Spelar taktikspel med väljarna som insats? :-(

   Radera
 3. Verkar som att du håller på att vakna upp ur dimman nu Any, inte bara vad gäller sossarna och miljökommunisterna utan hela decemberklövern. Jag ska inte skriva ngt ironiskt om detta. Vi har alla olika gränser får vår tolerans. Men jag vill gärna säga,

  Välkommen till verkligheten!

  Och glöm inte att slänga ett getöga på Skavlan ikväll. ;-)

  V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm .. jag vill inte påstå att jag någonsin befunnit mig i någon dimma eller haft någon större tolerans vad det gäller vänsterblocket. Och ingen hade väl kunnat förutse decemberöverenskommelsen?

   Trots det känns inte Sd som ett alternativ för mig .. även om jag tycker att hatkampanjandet och demoniserandet är kontraproduktivt och odemokratiskt.

   Radera
 4. Jag tar tillbaka mitt uttalande om att inte uttrycka mig ironiskt efter att ha läst Henricos inlägg ovan.

  "Vad var det jag sa" skriver han!

  Tja, såvitt jag minns det Henrico, sa du att alla som inte röstade på ngt av partierna i decemberklövern var rasister. Det är så som jag minns det.

  Så ta gärna ditt "vad var det jag sa" och fundera ett varv till.

  V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nej .. inga gamla konflikter nu när jag är lägre än låg och har en helvetesmånad i ryggen ... snääääällla!! :-) *försöker se kvinnligt bedjande ut*

   Radera
 5. Instämmer om tankarna kring Göran Persson. Tänker även snälla tankar om flera av de 'gamla' politikerna. Bengt Westerberg är dock fortsatt på bottennivå.

  SvaraRadera
 6. @V

  LOL, bra, du garderade dig med så vitt jag minns det.
  Ditt minne sviker dig, röstar man på SD beror det på antingen proteströsterna man eller så är man rasist.

  SD är och har aldrig varit ett alternativ eftersom de älskar ryssen och Putin. Dessutom är de tokiga kollektivister av samma skrot och korn som kommunisterna. :-)

  /henrico

  SvaraRadera
 7. Ha, ha. Häxan Mexan är för skön. Fullständig avklädning av PK-media. Läs gärna dialogen många gånger om. Och uttryck därefter en övertygande förklaring om varför jag inte ska tro på redaktörens ord.

  Redaktören: ”Visst skulle vi kunna skriva om fusket i asylbranschen och även fusket bland flyktingarna, som verkar förekomma här och var, men då spelar vi SD rakt i händerna och det går inte. SD måste tigas ihjäl. Det är enda sättet. Jag vägrar att släppa in dem och deras anhängare i debatten. Jag vägrar att medverka till en sån grej.”

  Jens: ”Men finns inte risken att det blir precis tvärtom? Ni skriver INTE om problemen och så hittar informationen ut på annat håll, folk känner sig lurade och ni tappar i trovärdighet – folk proteströstar på SD?”

  Redaktören: ”Det är mycket möjligt att det är så, men det är i alla fall för sent att ändra taktik nu. Vi skulle få så jävla mycket skit om vi plötsligt började beskriva verkligheten annorlunda. Jag orkar inte ta den debatten.”

  Jens: ”…och då söker sig folk till sajter som Avpixlat istället?”

  Redaktören: ”Då får dom göra det. Går dom in där och läser vill vi ändå inte ha dem som läsare.”

  Min kommentar: -Ja, men visst. Jag har slutat att läsa såna töntar som dig (= redaktören) för länge sen!

  V

  SvaraRadera
 8. Järnspisar vad vi behöver gruppterapi av en poliatriker (hen måste väl vara specialist på politisk depression) för ett så politiskt mörker får man leta efter. Någon undrar vad alliansen gör nu - finns två alternativ: intet ett piss eller också vilar man sig i form. Vad tror ni?

  SvaraRadera
 9. Du slår dina egna rekord återigen, svinbra Any!!

  SvaraRadera