tisdag 28 april 2015

Innerst inne så är jag nog socialist ..


.. för är det något som jag är bra på så är det att göra slut på pengar på sådant som har ett uruselt andrahandsvärde och garanterat inte ger någon vinst, ens på sikt.

Ett bra sätt är att köpa en billig bil .. som verkligen, verkligen blev billig eftersom den tidigare ägaren ville ha summan i kontanter .. snabbt, helst i går .. och affären uppgjord i en liten, kvällsöppen affär/servering som sysslade med spel i Stockholms utkanter..

En mycket trevlig och spännande person, en mycket spännande upplevelse och en miljö som var väldigt ovanlig för en en lantis som jag.

Så tar man denna billiga bil och kostar på den en genomgång och diverse småreparationer och överlämnar den sedan till en man som .. för ett billigt pris(?!), under särskilda villkor .. river ner den i sina beståndsdelar.

Det kändes lite kusligt.

Det som återstod av bilen och alla lösa bitar .. vilket var en hel del .. transporterades sedan, för en icke föraktligt summa, till en billackerare som behöll den ungefär dubbelt så lång tid som utlovat och så till slut så var den hemma ... värd sin vikt i guld. Nästan ...


Sedan går det ju inte att låta bli att köpa nya mattor med rosa kant .. något ni får tänka er .. och som toppen på bakelsen så hittade jag hållare till registreringsskyltarna där det gick att få rosa text. Något som gav en del huvudbry .. vilket budskap är lämpligt på en registreringsskylt som förmodligen mest observeras av polisen?


När jag fyllde år fick jag en kompis så jag slipper åka ensam när ingen annan vill följa med .. en föräldralös hittegris .. och längst bak finns en fluffig, tjock, rosa hundmatta som Rackarkotten kan ligga och jäsa på när jag fällt ner baksätet.


Summa summarum .. alla tillbehör och tillval och det ena med det andra, gjorde att den mycket billiga bilen blev mycket dyr och osäljbar till det pris jag måste begära för att få det hela att gå ihop. Så .. ja, jag är nog en vänstersjäl trots allt, för sämre affär går knappast att göra?

Så om ni ser allt detta ute i trafiken så kan ni vinka och se glada ut .. för då är det, kanske , jag som sitter bakom ratten. Ser föraren däremot orakad och skäggig ut så är det Maken som tar sig friheter medan jag är någon annanstans.7 kommentarer:

 1. Ha, ha. Grattis till vrålåket.

  :-)

  V

  SvaraRadera
 2. Underbart! Jag är för evigt din ödmjuke co-driver om du vill.

  SvaraRadera
 3. Det måste vara landets enda rosa Jagged!
  Om du behöver mer pengar att göra av med kan du ju alltid hyra ut den till Gudrun. ;-)

  SvaraRadera
 4. Varför sälja en sån skönhet ?

  SvaraRadera
 5. Fast jag får en känsla av att bilen är väldigt, väldigt du? Och när det kommer till kritan värd varenda krona? :)

  SvaraRadera