söndag 5 april 2015

Jag måste sluta läsa tidningarna på nätet också ..


.. och följa Hans Odebergs goda exempel och leva i seriernas värld i stället. De skildrar i alla fall en begriplig värld som jag kan känna igen mig i och relatera till.

I går läste jag Ewa Stenbergs pedagogiska förklaring av Decemberöverenskommelsen  .. ja, jag har fattat varför den kom till .. där Alliansen hjälpte statsministern upp ur den grop han grävt till sig själv .. "för att få tid att utveckla respektive partis politik. Under tiden vill de se regeringen snubbla och halka sig fram, med ständiga nederlag i riksdagen."  .. och tvingas regera med Vänsterpartiet som en kedja om foten.

Jag har också förstått att den borgerliga oppositionen kan få igenom ett misstroendevotum mot statsministern och fälla regeringen .. med stöd av Sverigedemokraterna .. och till och med jag begriper att de inte vågar göra det när opinionsläget ser ut som det gör.

Tanken är att väljarna ska sakna Alliansen och rusa till valurnorna om drygt 3 år för att välja en ny borgerlig regering.

Men .. eftersom jag inte är politiker så begriper jag också att Decemberöverenskommelsen kommer att ligga i vägen för borgerliga väljare i valet 2018. VEM röstar på en allians som redan nu lovat att ligga platt och stilla om valresultatet blir ungefär som det blev 2014?

Decemberöverenskommelsens budskap till väljarna blir då, att det enda oppositionsparti som kan/vill ändra på en lagd budget .. oavsett hur skadlig den är för "den vanlige knegaren" .. är Sverigedemokraterna, och att den enda chans SD har att genomföra sin politik är om de får tillräckligt med väljarstöd för en majoritetsregering.

Märkligt nog har Sverigedemokraterna samma budskap?

Är det egentligen så smart .. med tanke på hur dumma, direktstyrda och obildade vi väljare anses vara?

Peter Wolodarski håller med Fredrik Reinfeldt i dagens ledarkrönika .. det är inte bra att bilda regering utan att ha förberett sig. Resultatet blir kaos och en saltat räkning som de svagaste och mest beroende i samhället får betala. Jag förstår inte syftet med ledarkrönikan som beskriver det alla redan vet .. men om läget blir ännu mer kaosartat så kanske det känns skönt att ha skrivit den?

Bristen på förberedelser blir förresten ganska tydlig när jag läser om utbildningsministerns planer på att låta eleverna lösa skolans problem. För att inte tala om hur oroväckande framtiden kändes när jag lyssnade på bostadsminister Kaplan i P1 i går, där han var så otydlig att han lyckades få statsminister Löfven att framstå som ett under av tydlighet. Vilket är en prestation som jag trodde var helt omöjlig.

Så läser jag Anna Dahlbergs krönika i Expressen om att "Politik har blivit en tävling i godhet" .. något som bloggare och twittrare har påpekat i nästan 10 år nu. Om inte annat så tydliggör Anna Dahlbergs krönika avståndet och avgrunden mellan "vanligt folk" och den elit som anser sig "äga" debatten, där det inte går "att hitta ett sätt att prata om det svåra, utan ständiga moraliska glidtacklingar och utan att låta hatarna ställa sig i vägen"..

Men något jag har svårt att förstå är varför alla som försiktigt, försiktigt tar upp kostnaderna för invandring och integration alltid måste ställa dem i relation till assistansersättning och sjukersättning som utgår till de svagaste och bräckligaste i samhället?

Hur är tanken? Ska invandrare ses som sjuka och handikappade eller bör sjuka och handikappade ses som flyktingar från det i övrigt perfekta landet?

Om nu dessa kostnader ska debatteras och jämföras i samma sammanhang .. vilka är i så fall de mest "ohållbara" enligt Anna Dahlberg som längtar efter "motvikter i debatten"?

Å andra sida så får vi väl vara tacksamma över att utgifterna för våra äldre redan är så snålt tilltagna att de inte ens platsar i den debatt som Anna Dahlberg efterlyser?

Dagens skräll är väl ändå miljöpartisten Bertil Torekull som går ut och skriver .. "invandringen och integrationen börjar likna ett fiasko. Människor i tiotusental väntar i förtvivlad sysslolöshet på en oviss framtid, statsfinansiellt skenar ett tåg mot stupet, nationellt grävs klyftor av moralisk natur som skiljer överheten från folket, storstäder från landsort, city från förorter och rika kommuner från fattiga. [ .. ] Dags därför att utlysa undantagstillstånd i flyktingfrågan, tillfälligt stoppa invandringen och ta en paus för att tänka över systemet.

En OND människa från Miljöpartiet, hur ska detta sluta??
Och eftersom jag redan nu anar hur mottagandet kommer att bli .. så sträcker jag ut handen efter närmaste seriemagasin, vilket visar sig vara en Knasen från den tid då den innehöll serien BC, där läsaren kan få en tydlig bild av den perfekta politikern ..SvD, SvD,

1 kommentar:

  1. I allt elände finns en ljuspunkt.

    Vad skulle vi bloggare vara utan sammanbrottsregeringen? Tänk dig tanken att försöka ironisera över Reinfeldt i fyra år till. När man kan få Kaplan, Wallström, Bah-Kuhnke, Löfven, Romson, Fridolin.

    Det enda ledsamma är att vi ska behöva bo i landet de styr. Hade varit så mycket bättre om de släppts in i en dokusåpa där de fick styra en låtsasvärld.

    SvaraRadera