lördag 11 april 2015

Rösta på mig ... sa Stefan Löfven,

.. min regering kommer att bli arbetsduglig, handlingskraftig och kommer att fortsätta att stärka ekonomin. Jag lovar att avskaffa arbetslösheten, jag lovar att höja resultaten i skolan, jag lovar att behålla ROT, jag lovar att förstatliga järnvägen och järnvägsunderhållet och jag lovar att de kommande skattehöjningarna inte ska ge mindre netto i plånboken för den vanlige knegare.

 HALLELUJA!! .. ekade de partitrogna, miljö- och vänsterpartisterna, journalisterna på landets döende tidningar, LO och .. naturligtvis .. den statsunderstödda televisionen.

HUR, hur, hur??? .. undrade alla andra.

Jag lovar att ni ska få veta det EFTER valet .. svarade den blivande statsministern .. och nu när det är efter valet så verkar det klara beskedet vara att .. "det spelar ingen roll" vad som lovades innan.

Det är som det är och det blir som det blir .. och det är ju också ett slags besked som inte förpliktigar till någonting alls.

En regering ska skapa en bild av samhället, som medborgarna kan tro på.

En gång sålde sossarna framgångsrikt bilden av ett samhälle med världens bästa skola, världens bästa vård och världens bästa välfärdssystem, som garanterade trygghet från vaggan till graven, och när pengarna inte räckte ändrades bilden till att .. världens högsta skatter ger alla samma inkomst och trygghet oavsett om du arbetar eller inte.

Sedan blev det inte direkt samma inkomst .. och framför allt inte till alla .. men det var i alla fall på sätt och vis bra om de som var arbetslösa i stället var pensionerade, sjukskrivna eller i "åtgärder", så att arbetslösheten kunde försvinna in i det statistiska mörkret.

Det var varken en säljande eller trovärdig bild av samhället, och så fick vi en Alliansregering som framgångsrikt sålde in begreppet .. Landet med världens bästa och stabilaste ekonomi.

Vi behöver alla något att tro på. Tror du att allt är bra blir du glad och bekymmerslös och är du glad och bekymmerslös så känns det mesta möjligt och känns det mesta möjligt så är du mer benägen att ta risker och satsa på det du tror på och satsar du på det du tror på är det fullt möjligt att du får den framgång som gör att du blir ännu gladare och bekymmerslös vilket  gör att andra känner sig glada och bekymmerslösa och tror att det mesta är möjligt ... osv, osv.

Att vi trodde på det unika svenska välfärdsbygget var bra. Att vi trodde på världens starkaste och stabilaste ekonomi var också bra .. för när människor tror på framtiden så skapar de själva en framtid att tro på.

Om nu någon förstår vad jag menar?

Men vilken bild av samhället försöker dagens regering få oss att tro på?

Det spelar ingen roll vad du gör .. för det är som det är och det blir som det blir?

5 kommentarer:

 1. "Det spelar ingen roll vad du gör .. för det är som det är och det blir som det blir."

  Bra sammanfattning.

  SvaraRadera
 2. Sossarna sålde inte framgångsrikt in sin modell. De vann inte valet, ändå tillåts de regera. De tillåts utnämna sina egna till höga ämbetsposter. De spenderar miljoner till konstiga projekt. De tar inte tag i för Sverige avgörande framtidsfrågor.
  Allt detta utan att ha majoriteten i det högsta organ som vi väljer, riksdagen.
  Hur har det kunna bli så odemokratiskt?
  Svaret heter Reinfeldt. Han bara avgick, tog inget ansvar. Men han spelar fortfarande bakom kulisserna.
  Han åker omkring och håller verklighetsfrämmande föredrag till höga arvoden. Vi vet att Du sa att man måste jobba till 75, men snälla kan Du inte bara pensionera Dig och dra Dig tillbaka med Din pressekreterare/älskarinna!
  Vänskapskorruptionen är lika utbredd här som i Clintons USA.
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen ingen överdrift att säga att den Svenska modellen har krackelerat. Jag tror inte Sossarna förstår vad som hänt.

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas på en gemensam alliansbudget. Om det sedan blir extraval kan det ju bli riktigt kul.

  SvaraRadera
 5. Hej Any! Å andra.
  Om intresse finns knöla in min nya plattform i din bloggroll
  https://hexanmexan.wordpress.com/

  I´m back
  =)

  Kram Maja

  SvaraRadera