fredag 21 augusti 2015

Dött lopp mellan Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna ..


.. enligt gårdagens mätning från Sentio och eftersom reaktionerna på Yougov´s resultat var att det var fel på mätningen .. så är väl detta också att ses som en felaktig mätmetod?

Om bara någon eller några dagar kommer Sifos augustimätning och det skulle förvåna mig om den inte visade på samma uppåtgående trend för Sverigedemokraterna.

Vilket förmodligen kommer att resultera i en SVT Debatt om värdet av opinionsmätningar mellan valen i största allmänhet och .. om resultaten är obekväma .. inför val i synnerhet.

Sverige har blivit ett land där brännbara och obekväma problem eller sanningar sopas under mattan.

Två personer mördades på IKEA i Västerås. Gärningsmannen var en asylsökande som drabbats av en mental härdsmälta efter att ha fått sitt andra utvisningsbesked.

Den offentliga reaktionen, dvs politiker, media och debattörer uttalade sig - värna asylboenden mot hämndaktioner från rasister. Samtalet bland gräsrötterna, dvs det Dumma Folket blev -  se över hanteringen av människor som fått utvisningsbesked alternativt utvisa direkt.

Migrationsverket varnar för att de har tappat kontrollen över det allt ökande antalet ensamkommande flyktingbarn.

Den offentliga reaktionen - vi kanske kan låta barnen leva med boendestöd i bostäder som inte finns alternativt tvinga kommunerna att placera barnen i familjehem som inte heller finns.

Samtalet mellan gräsrötterna - varför gör vi inte ålderskontroller? Hur går det för vanliga, sköra, socialt skadade 14-15-åringar som bor på HVB-hem om de kanske tvingas göra det tillsammans med andra "ungdomar" som egentligen är fyllda 20 år? Och vilka är de ungdomar som INTE får hjälp eller stöd eftersom platserna redan är fyllda med "ungdomar" som av allt att döma är vuxna?

I fler och fler städer växer det upp tiggarläger. I fler och fler parker och andra utvalda platser blir de sanitära problemen så stora att kommunen inte kan hantera det.

Den offentliga inställningen verkar vara att "det kanske försvinner av sig själv", "vi kan inget göra" eller "vi måste avsätta särskild mark" så att det som var ett tillfälligt problem blir permanenta kåkstäder med allt vad det innebär av sanitära problem, smittspridning och avfallsanhopning.

Gräsrötternas samtal handlar mest om att .. detta är inte vårt problem. Gör nåt! .. och .. vem/vilka tar hand om "våra egna" hemlösa uteliggare, vilka besöker nu de ensamstående fattigpensionärerna, nu när de ideella organisationerna frossar i mer tacksamhetsframkallande godhet?

Den offentliga bilden av Sverige är att de enda problem som finns är den ökande rasismen i samhället.

Gräsrötternas bild av Sverige är att politikerna har tappat greppet och inte har en susning om hur de ska hantera invandring och integration.

Socialdemokraterna är övertygade om att allt blir ljust och vackert nu när de äntligen kommer att få regera efter sin egen budget. Moderaterna tar på sig ledartröjan och pekar på att landet behöver en ekonomi som stimulerar till företagsamhet och arbete.

Gräsrötterna vet att det egentligen inte spelar någon roll vad de röstar på .. det vinnande blocket får ju i alla fall deras röster i present enligt Decemberöverenskommelsen. Vad ska vi rösta på nu då? .. är den vanligaste frågan i vanliga människors samtal. Den enda kvarvarande valmöjligheten är att rösta på Sverigedemokraterna? Hur blev det så här?

Det är som om vi levde i skilda världar? Politiker, Media och de som gapar och skriker i SVT:s debattprogram och det Dumma Folket som måste leva med resultatet av deras ovilja att se den verklighet som större delen av befolkningen lever i.

Så föds och göds den Tysta Revolution som ser SD som ett vapen mot en överhet som upplevs som en fiende.

Och medan oron sprider sig, rädslan för att bli utpekad som rasist, nazist, fascist eller sverigedemokrat blir allt mindre .. det är ju ändå så de ser oss .. och följderna av politikernas passivitet blir allt tydligare ..

.. passar regeringen på att ha en hejdundrande kräftskiva innan de tar itu med ett budgetarbete där de redan på förhand inte kan komma överens .. vilket spelar mindre roll eftersom oppositionen redan godkänt den.6 kommentarer:

 1. Det är väl lika bra att de är på örat när de tar sin beslut, de kan ju ändå inte tänka.
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 2. Skulle vara kul att se lite olika prognoser över Sveriges framtida befolkning.
  Förstår jag rätt är det ungefär lika många utomeuropeiska invandrare varje år som det föds av föräldrar födda här. Intressant blandning om säg 50 år. SAOL kommer få anställa fler då det dominerande språket är Rinkebysvenska med tillhörande meningsbyggnad.

  SvaraRadera
 3. Så det är detta som är en feministik politik. Tänk vad man kan bedra sig.

  SvaraRadera
 4. Kan inte alla sluta kalla IKEA mördaren för asylsökande? Hur kan man söka asyl (2 ggr dessutom) när man REDAN FÅTT ASYL I ETT ANNAT EU LAND!? Han skulle ha satts på ett flyg så fort det stod klart att han hade uppehållstillstånd i Italien. "alla som flyr till Sverige flyr krig" Jo men visst. Och jag är drottning av England.

  SvaraRadera
 5. Ni kan vara lugna, nu blev det stor rubrik i DN:
  "Sifo, SD är inte störst"
  http://www.dn.se/nyheter/politik/sifo-rodgrona-ater-storre-an-alliansen/
  Hur var det nu med objektiviteten?
  Betyder detta att vi också kommer få se
  "Sifo, S inte störst" om några månader?

  SvaraRadera
 6. Malmö behöver 1500 nya skolplatser per år framöver pga babybomen. Bomar skäggbarn?

  SvaraRadera