måndag 10 augusti 2015

"Musikartisten Kiran Gandhi ..


.. bestämde sig för att springa London maraton utan tampong för att uppmärksamma kvinnor som inte har tillgång till hygienartiklar. På sin blogg skrev hon i april att hon ”sprang hela maratonloppet med mitt mensblod rinnande nedför benen” .. läser jag i SvD som uppmärksammar att Kiran Gandi gett en uppmärksammad intervju i Cosmopolitan.

I Expressen, som också uppmärksammar den stora händelsen kan jag läsa ytterligare ett uttalande från musikartisten .. "Både kvinnor och män har blivit socialiserade till att tänka att mens inte existerar".

Eftersom både kvinnor och män har blivit socialiserade till att bortse från en hel del kroppsliga funktioner så är detta egentligen en kanonidé som bland andra våra egna stridbara, "solidariska", vänsteraktivister skulle kunna göra en alldeles egen variant av för att visa att de skiljer sig från extremistpartier som nöjer sig med provokativ och livsfarlig annonsering riktad mot något som kan tolkas som folkgrupp .. eller en handlingsförlamad regering.

Spring FÖR någon och gör en positiv insats som Kiran Gandhi.

För som alla vet står det illa till med landets äldreomsorg. Alldeles för många äldre med rörelsehinder förnekas rätten att få hjälp till toaletten när behoven tränger på och får därför nöja sig med att fylla de blöjor de inte hade behövt och som byts alldeles för sällan av personal som inte finns.

Varför inte springa Stockholm Marathon med urinen rinnande efter benen för att uppmärksamma denna förnedrande behandling som förmodligen även väntar dig själv om 40-50-60 år.

Spring för dem som trodde på löften om en rejäl pension och en trygg ålderdom. Släpp alla spärrar och låt en Golden Shower spridas över medias förstasidor.

När jag väl började blöda kände jag ungefär: Yeah! Fuck you! Jag kände det uppfyllde mig med kraft .. säger Kiran Gandhi, och jag är övertygad om att det känns som en livgivande sommardag längs benen när den varma urinen smeker huden i solidaritet med alla som saknar inkontinensskydd eller hjälp med att få befintliga inkontinensskydd bytta.


Yeah! Fuck your! Låt dig uppfyllas av kraft och låt urinen rinna för mamma och pappa, mor- och farföräldrar, för alla dem som var viktiga för dig när du växte upp, men som nu helt saknar både värde och värdighet.

Samt .. naturligtvis .. tänk globalt och låt urinen rinna för alla världen över som lider av inkontinens och saknar tillgång till inkontinensskydd.

3 kommentarer:

 1. Bra idé, men det där har väl Gunde Svan redan gjort? https://www.flashback.org/t506524

  SvaraRadera
  Svar
  1. F*n också!! Jag får ALDRIG vara först med NÅGONTING!! :-(

   Radera
 2. Tack för tipset.. Min semester är slut i morgon. Vad kan passa bättre än att jag dyker upp på jobbet i morgon utan kalsonger och skiter ner hela avdelningen. Yeah fuck you!

  SvaraRadera