onsdag 12 augusti 2015

Utan att förhålla sig till Sverigedemokraterna verkar svensk politik i största allmänhet ..


.. och den rödgröna regeringen i synnerhet, sakna både riktning och mål. Det är den enda slutsats jag kan dra efter att ha följt den politiska debatten det senaste året.

Utan SD skulle twitter vara en tom öken, eftersom varje aggressivt och hatiskt tweet från vänsterhåll innehåller antingen en anklagelse med undermeningen att varje medborgare som inte tänker godkända tankar är en högerextremist .. underförstått en sverigedemokrat .. eller ett draget rasistkort .. med samma underrubrik .. som effektivt avslutar varje meningsutbyte.

De flesta missförhållanden i landet påstås bero på rasism och främlingsfientlighet. Varje ekonomisk fråga gällande framtiden, välfärden eller bristen på detta, avfärdas som rasistiska tankar som planterats av Jimmy Åkesson och den som presenterar fakta som inte passar in i den dröm som vänstern drömmer påstås springa "brunhögerns" ärenden.

Om en sk kulturpersonlighet syns på bild med, tilltalar en sverigedemokrat som en vanlig människa eller förknippas med partiet på något annat sätt är vederbörande förmodligen utan försörjning redan innan h*n hunnit uttala de rätta avståndstagande och hatiska fraserna.

Det säger en hel del om hur det vi tidigare kallade Kultur ser ut i dag. Konst med politiskt budskap, litteratur med politiskt budskap, film med politiskt budskap och statlig television med politiskt budskap.

RÄTT politiskt budskap, naturligtvis. Dvs MOT det demokratiskt valda parti som odemokratiska väljare valde.

Det integrationspolitik som inte finns, finns inte därför att vi alla ska vara lika och för att vi alla ska kunna vara lika måste alla som inte är det behandlas olika i jämlikhetens namn. De som dristar sig till att påpeka att det kanske skulle vara en bra idé att ha en plan för hur hjälpsökande människor ska kunna komma vidare från isolering, passivitet, frustration och desperation i något som mer och mer börjar likna läger utan varken början eller slut, behandlas som mindre vetande norrlänningar(?) eftersom de naturligtvis är sverigedemokrater.

Varje bloggpost, varje tweet, varje ledarartikel från dem som hyllar den rödgröna världsbilden .. vilken den nu är .. innehåller mer eller mindre uttalade hänvisningar till Sverigedemokraterna.

Ja, strängt taget så handlar ALLT som kommer från det rödgröna hållet om Sverigedemokraterna.

Det är Jimmy Åkesson som ska be om ursäkt när tiggare behandlas illa, det är mörka krafter .. underförstått sverigedemokrater .. som verkar när två svenskar blir mördade av två asylsökande från Eritrea samtidigt som dådet ska uppmärksammas med ett fackeltåg mot rasism? Allt medan vår statsminister och övriga partiledare gör sitt bästa för att låtsas att det som hänt inte hänt och om det hänt så var det en så alldaglig händelse att den snart "blåser över" om inte mörka krafter ställer till det ytterligare?

Det är Sverigedemokraterna som anklagas för att vara myllan som segregation och kriminalitet frodas ur och det är Sverigedemokraterna som påstås vara fascister och nazister i ny tappning.

Men .. utan Sverigedemokraterna vad skulle de rödgröna entusiasterna twittra, blogga eller skriva om? Vad skulle de rasa över, vilka skulle de ösa sitt hat över .. vilka skulle vara fienden då?

För utan en fiende att gå till storms mot verkar inte vänsterpolitiken kunna existera.

Det är kanske därför som det rödgröna blocket byggde Sverigedemokraterna?

För det kan man väl säga att de gjorde? När valrörelsen inför valet 2010 drog igång visste inte många att de fanns förrän Mona Sahlin och hennes kumpaner startade en våldsam kampanj mot partiet. Media hängde naturligtvis på med stora rubriker och snart visste alla både att partiet fanns och att de hade en realistisk möjlighet att påverka den politiska verkligheten. Det varnades, hatades och hotades och det fanns inte ett enda tal som inte innehöll en hänvisning till den oerhörda risk väljarna tog om detta parti kom in i riksdagen.

ALLA politiker med självbevarelsedrift tog avstånd.

Vilket gav SD mediaexponering till ett ofattbart värde som gjorde att de fick sina riksdagsplatser och den biskop som predikade inför riksdagens högtidliga öppnande hatade och tog avstånd från Sverigedemokraterna inför Gud i Storkyrkan .. efter att ha deltagit i den rödgröna demonstrationen med samma syfte dagen innan.

Efter fyra år med ett oavbrutet hatande, hotande, demonstrerande, attackerande och .. naturligtvis .. bloggande, twittrande och debatterande mot Sverigedemokraterna .. hade partiet mer än fördubblat sitt väljarstöd 2014.

Jag tror att Sverigedemokraterna är uppe i ca 2 miljoner sympatisörer vid det här laget. Innan året är slut kommer de att nafsa Socialdemokraterna i hälarna i opinionsundersökningarna .. om de inte rent av passerat.

Det är banne mig inte dåligt jobbat av dem som uppenbarligen inte har något mer att komma med än att de är besatta av tanken på att slå ner, utplåna, tysta eller straffa alla som har en annan åsikt än den de själva brinner för.

Det är ett mål som är så enögt och fanatiskt att så gott som all mediarapportering och alla politiska förslag och överenskommelser handlar mer om att "inte gynna SD" i stället för om vad som gynnar landet.

Finns det överhuvudtaget någon riktning, några idéer, visioner eller mål som inte förhåller sig till Sverigedemokraterna?

Svaret på den frågan skrämmer mig mer än något annat.


SvD, SvD, DN,

4 kommentarer:

 1. Bara att instämma ! SD utgör mittpunkten och tyngdpunkten kring vilket allt snurrar.

  SvaraRadera
 2. ...och detta bisarra kontraproduktiva beteende från alla de goda är något så banalt som en extrem självupptagenhet.

  Jag antar att även de goda inser att de inte är i närheten av att kväsa SD med sitt uschande och fyande men även om de inser detta så är det uppenbarligen så mycket viktigare för dem att få posera inför alla de andra goda, även om effekten blir helt bakvänd. Men de kan inte låta bli!

  "Titta på mig, jag sa att SD är dumma!"

  Hey, titta på mig, jag sa att de är rasister!"

  Men hallå, jag sa att de är nyfascister!"

  Heyheyhey, jag säger att de är rasistnazistfascistislamofober! STJÄRNSTOPP!!!"

  SvaraRadera
 3. Du har fullständigt rätt i din analys. Det värsta är att Alliansen är lika innehållslösa som vänstern. När det inte går att skilja på den nya Moderatledaren eller en ledare för F! eller MP då har det hänt nåt.

  SvaraRadera
 4. Om...
  SD får pröva sin förmåga att leda och styra (och när man låter folk sköta sitt ifred!), och gör pannkaka á la Ny Demokrati, så är politikernas problem med konkurrens löst, och sju-klövern har inget förlorat.

  Om
  SD har fungerande metoder som hjälper och förbättrar landet, och löser statens och samhällets problem, tja hur kan man då tycka att det är fel att problem löses?

  Inte bryr vi oss om vem som släcker när det brinner, bara att det blir släckt.

  Om
  SD fortsätts ges skulden får politiska konsekvenser de inte varit delaktiga i att skapa (de har ju inget inflytande annat än som demoniserad motpol), framstår de andra som mobbare och dåliga förlorare.

  FiMpVS och/eller MKdFpC; skärpning! Bli bättre istället för att kvida.

  SvaraRadera