onsdag 26 augusti 2015

"En regering är som ett spädbarn, ...


.. en matsmältningskanal med stor aptit i ena änden och ingen ansvarskänsla i den andra" .. ska Ronald Reagan ha sagt vid något tillfälle, och det är bara ett av alla citat som jag drar mig till minnes nu när regeringen börjar offentliggöra alla sina genialiska lösningar på samhällsproblemen.

Själv saknar jag ord för det jag läser och får förlita mig på andras förmåga ..

Töckenspråk, ett dunkelt uttryckssätt - enlig Uarda-akademien - är väl ett bra uttryck för miljardinvesteringen i renovering av lägenheter i förorternas miljonprogram. Fast med andra ord skulle man också kunna säga att det handlar om en miljardinvestering som kan ge kommunerna möjlighet att plöja ner en miljard i diverse svarta hål eller resa på studieresor till trevligare platser än den egna kommunen.

För vilka andra än kommunernas fastighetsbolag vill satsa på dyrbara renoveringar i områden där de omintetgörs nästan samtidigt som de genomförs .. utan att ens få någon vinst?

Töckenspråket från regeringen säger dock att denna miljard ska ge massor av arbetstillfällen i form av jobb som betalas med skattemedel, vilket då räknas som en vinst för samhället?

Och förresten .. om nu inte ambulans och brandkår kan klara sig utan polisskydd i de mest renoveringsbehövande bostadsområdena .. vilka ska då utföra jobben?

Man säger att lite kunskap är farligt, men det är inte så farligt som mycket okunskap .. skrev Terry Pratchett .. och jag antar att vår regering litar på att väljarna är tillräckligt dumma för att också se detta som ett krafttag mot bostadsbristen .. trots att denna miljard inte kommer att ge en enda ny bostad?

Sanningen finns kanske därute, men lögnerna finns i ditt huvud, är ett annat citat från Terry Pratchett och sanningen är att de förmånliga lån som regeringen erbjuder våra bönder som lösning på problemen med lönsamhet inom svenskt lantbruk ..  bara kommer att öka skulderna som blir kvar när konkursen är ett faktum. Något som förmodligen blir förr än senare nu när bensinpriserna ska höjas ytterligare efter den redan genomförda höjningen som före valet var ett tomt Lufte* om motsatsen.

Ylva Johansson töckenspråkar och ger luften om folkhögskoleutbildning för tusentals långtidsarbetslösa utan att berätta vilka folkhögskolor som har beredskap för en sådan anstormning, vilka jobb som de långtidsarbetslösa ska utbildas till och vilka lärare som ska åstadkomma denna "matchning" mellan jobb och utbildning. De långtidsarbetslösa som inte orkar med den lösningen får i stället berika vården och omsorgen i extrajobb som resurser i vården och omsorgen av äldre och handikappade, som ändå inte går att använda till något annat. Hur i helsike den redan hårt pressade vård- och omsorgspersonalen ska kunna klämma in handlednings/utbildningstid i sina scheman framgår inte, men vad som helst är väl möjligt i det som Uarda-akademien kallar Dumokrati - pampvälde?

Det "investeras" miljarder i odefinierade "satsningar" inom alla områden, men var kommer miljarderna ifrån och exakt vad ska de användas till? Det verkar inte vara så viktigt .. som genom ett under så kommer de bara att finnas där och åstadkomma de mirakel som ska ge oss EU:s lägsta arbetslöshet, högkvalitativ välfärd och bostäder till alla.

I huvudstaden är ekonomin redan så god under det rödgrönrosa styret att man vill erbjuda kurser i egenvård och sexualfrågor till alla kvinnliga(?) romska tiggare. Kurser med fri hälsokontroll, gratis hygienartiklar och kondomer och eventuell ersättning för förlorad inkomst? Det mest obegripliga är varför denna service begränsar sig till kvinnliga EU-migranter och inte erbjuds till alla kvinnor utan dokumenterad kunskap inom området?

Beskattning är väldigt likt mjölkning. Uppgiften är att få ut maximalt med mjölk med minimalt muu. Och jag är rädd att jag dessa dagar bara får muu .. skrev Terry Pratchett, och han är också upphovsman till följande citat, .. bland annat detta som är som skräddarsytt för vår rödgröna regering .. I begynnelsen fanns ingenting, vilket exploderade.

Eller vår statsminister .. han var den sorts person som stod på bergstoppar under åskan, iklädd en våt kopparrustning och skrek "alla gudar är svin". Men då får man förstås byta ut "gudar" mot sverigedemokrater och .. eventuellt .. "svin" mot "fascister". Resultatet kommer i alla fall som en oväntad blixt från ovan.

Man säger att lite kunskap är farligt, men det är inte hälften så dåligt som mycket okunskap och enkel tillgång till information är inte detsamma som kunskap .. är också kända Pratchett-citat som inte känns fel i det här sammanhanget.

Men varför ens försöka förstå hur de duminanta** politikerna tänker?

Dumheten överlever alltid. Den är så att säga för dum för att dö .. sa Aksel Sandemose .. och DÖ är ju det handslag som kommer att godkänna vilken dumhet som helst, eftersom av två politiska block är det ena är villigt att göra vad som helst för att få regera och det andra är minst lika angeläget att få slippa.

Den dumme känner inga tvivel, men segrar med ett fjolligt leende*** . . det är väl decemberöverenskommelsen  i ett nötskal?

Så när jag läser vad som väntar har jag, bortsett från hur? och vad?, bara en enda fråga ..

.. hur många borgerliga riksdagsledamöter kan se sina väljare i ögonen utan att skämmas, dagen efter det att de för andra gången lagt ner sina röster och godkänt en politisk inriktning och en budget som de lovat väljarna att stå i opposition mot?*Vag utfästelse, **enfaldigt överlägsen, ***Arnulf Overland,

DI, Expr., DN, DN, SvD, SvD, SvD,

4 kommentarer:

 1. Jag har givit upp att förstå eller leta förklaringar hur och om allt detta skall fungera...... MEN var f@n skall alla hyresgäster som får bostäderna renoverade i miljonprogrammet bo när renoveringen genomförs? Kan de över huvud taget flytta tillbaka när man säkerligen höjer hyrorna ordentligt för att kompensera standardhöjningen. Vad trött jag blir på detta mesande , backande och ignorerande av vanliga människor.

  SvaraRadera
 2. Men snälla du, det finns ju Kaplan-baracker att bo i medan renoveringen pågår och det genialiska i planen är man INTE FÅR höja hyrorna när renoveringen är klar!! ;-)

  Bara kommunala bostadsbolag kan utnyttja den här "förmånen" genom det vanliga tricksandet och fixandet med lån och räntesnurrande tillsammans med kommunen. Och .. vips .. så försvinner några miljoner in i det kommunala svarta hålet! :-o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte inte på det. Något säger mig att det kan bli hur dyrt som helst men det är ju det "allmänna " som finanserar hela skiten d v s vi alla korkskallar som bebor och skattar i Sverige. SVERIGE ÄR FANTASTISKT LIKSOM VÅRT STYRE!!

   Radera
 3. 2014
  http://www.mitti.se/stenkastning-mot-byggjobbare-stoppar-arbete/

  SvaraRadera