torsdag 20 augusti 2015

"Sverigedemokraterna tänker bli det största partiet" .. sa Jimmy Åkesson, ..

.. i sitt tal i Almedalen och även om det just nu bara är i mätningen från Yougov, som Metro publicerar i dag, så verkar det fullständigt möjligt att det kan bli verkligt i nästa val.

Själv hade jag tippat att SD skulle bli landets största parti till årsskiftet så det enda som är överraskande är att det gick så fort.

"Den tysta revolutionen" .. kallade någon resultatet för på twitter. Väljarnas val av det enda parti som erkänner deras oro och frågor. Det är nog rätt .. för det senaste året har varit en uppvisning av handlingsförlamning, strutsmentalitet och en nästan skrämmande ovilja att kommunicera med väljarna.

De´här de´tar ja´hand om! Bekymra dig du om din kant. Det här fixar jag! .. sa Stefan Löfven irriterat till Fredrik Reinfeldt i maj 2013, när han fick frågan om hur förberedd han var inför det uppdrag han kandiderade till.

Det går inte att bilda en regering utan att vara förberedd .. upprepade moderatledaren genom hela valrörelsen. Men Stefan Löfven tyckte inte det fanns någon anledning att visa hur handlingskraftig och förberedd han var förrän EFTER valet i stället för före.

En handlingskraftig regering .. det var vad vi alla skulle få se EFTER valet om bara Stefan Löfven fick väljarnas förtroende. Vad handlingskraften skulle bestå av var hemligt och skulle inte avslöjas förrän EFTER det att väljarna sagt sitt.

Så "vann" Stefan Löfven valet och var jublande glad och traskade iväg till talmannen och lovade att han minsann var väl förberedd och hade en handlingskraftig regeringsplan att regera landet med.

När sedan Sverigedemokraterna gjorde det de lovat .. vilket i princip var samma sak som Stefan Löfven tyckte var en så strålande idé när han fick deras hjälp att fälla delar av Alliansens budget .. och fällde den rödgröna budgeten, då tog handlingskraften slut, partiledaren surnade till och utlyste nyval innan han ens hade mandat att göra det.

Resterna av en eventuellt kvarvarande handlingskraft dödades sedan effektivt av DÖ-överenskommelsen, som dessutom tog död på oppositionens trovärdighet och sedan blev det tyst.

Förlamande tyst. Passivt. Handlingsförlamat.

Som Adam Cwejman skriver i GP i dag .. Vi har en rödgrön regering som är så passiv att den knappt syns. Inte död men i djup dvala. En färsk undersökning visar att fem procent av befolkningen tror på regeringens jobbpolitik. Det är något färre än vad som tror på ufon i Sverige.

Den enda kraftfulla politiskt färgade debatt vi har i dag är den som handlar om vem som kränkt vem, vem som skriver rätt vs den som skriver fel, vilka ledarskribenter som är RIKTIGA ledarskribenter och vilka som inte är det, vem som är en idiot, vem som fiskar i grumliga vatten eller gynnar mörka krafter, vem som inte är en idiot och vilka som har åsikter och hur dessa åsikter i så fall gynnar SD.

Varje åsikt mäts i förhållande till vem som uttalar den i stället för vad den handlar om. Problem som inte passar in i det som ska föreställa handlingskraftigt regerande eller oppositionsbildande sopas under mattan eller stämplas med en SD-stämpel och begravs under ett berg av anklagelser om rasism, fascism eller nazism.

Sovmorgon för skolbarn blir en viktigare fråga än bristen på bostäder. Frågan om dödshjälp är .. som av en händelse .. mer engagerande än bristen på äldreboenden. SJ:s ruttnande järnväg eller för höga hyror i Stockholm är räddaren i nöden för den som helst vill blunda för hur det ser ut på landets asylboenden i dag.

De tysta revolutionärerna är vanliga människor som ledsnat på att förminskas, dömas eller demoniseras bara för att de vill ha svar på fullt berättigade frågor som berör deras vardag.

Den tysta revolutionen är det logiska svaret när ett enda parti "äger" den fråga som väljarna ser som viktigast att landets ledning tar ansvar för.

Sverigedemokraterna kommer aldrig att kunna samarbeta med något annat parti i en regering .. de senaste åren har gjort att de inte ens kan samarbeta med något parti ens i de frågor som de är överens i. Våra etablerade partier offrar hellre sina hjärtefrågor än får igenom dem med hjälp av SD.

De som står bakom den Tysta Revolutionen tycker det är fel .. det framgår tydligt i varje opinionsmätning.

De Tysta Revolutionärerna vet också att Sverigedemokraterna behöver vinna en majoritetsseger för att få något att säga till om.

Det är TRE år kvar till nästa val och våra etablerade partier agerar som om det är en omöjlighet:

För fem år sedan trodde de inte ens att Sverigedemokraterna skulle ha en chans att ta sig in i riksdagen?


Expr., Expr.,

8 kommentarer:

 1. De sju fina partierna spelar ett högt spel när de vägrar adressera invandringsfrågan.

  För varje stollenekande av att det finns en volymfråga så skjuter de iväg ytterligare några väljare till SD.

  Om jag inte vill ha Miljöpartiets invandringspolitik, vad skall jag då rösta på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får vackert vänta i tre år till vare sig du vill eller inte. Taskigt, men det är en realitet.

   Radera
 2. Jag kan inget annat göra än att skratta dessa fega, inkompetenta politikerna och journalister i ansiktet. Den ena korkade teorin efter den andra om varför SD växer!
  För att sju partier är lika dana, för att folk inte litar på er floskler, för att ni har betalt som rockstjärnor men presterar som en tondöva!
  Alla dessa kändisar som sen ska putsa sin godhetsgloria offentligt och låtsas som att de bryr sig, de får mig att vilja spy på er! Ni bryr er bara om er karriär! Ni är inget annat än sensationsparasiter!
  Usch! Jag blir så förbannad på alla dessa idioter!

  SvaraRadera
 3. Vad jag är less på att höra, -vi måste ta folks oro på allvar, eller även från kloka bloggare, -man har inte tagit folks oro på allvar.

  Som om man var hypokondriker och kom till läkaren med en känsla av himlens färg påverkar sömnen och välbefinnandet.

  Är det oro verkligen om jag kommer till läkaren med ett ben där pipan sticker ut eller med 42 graders feber?

  Används ordet oro för att senare, när flyktingmottagandet bromsats, kunna säga, -vi gjorde det, eller – det var bra att det gjordes, för folk var ju så oroliga? Underförstått att; jag är ju en god människa och var inte orolig alls, invandringen bromsades helt I onödan men –folk var ju så oroliga.

  Är man inte orolig undrar jag hur det står till, ok, en del är väl fortfarande hjärntvättade av Sandviksrapporten och “kompetensregnet” m.m. men alla vid sina sinnens fulla bruk är väl rimligen oroliga.

  Har vi inte lyckats integrera folk från Balkan och de relativt välutbildade som flydde när Shahen tog över Iran bättre än att 50 procent har någon form av sysselsättning efter sju år, hur ska vi då lyckas integrera 500 000 personer från MENA med en väsentligt sämre utbildning.

  Ja, så jag hör till de som man lite överslätande och nedlåtande kan säga, -han är lite orolig, om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anybody - det var absolut ingen känga till dig.

   Radera
  2. Jag tog det inte så heller. ;-)
   Lättkränktheten hör hemma på den vänsterkant där jag inte gärna befinner mig :-)

   Radera
 4. Tänk, imorse diskuterade jag med "gubben" hemma just om moderaternas förslag om än den ena än den andra detaljen (bl.a. precis som du skriver om sovmorgon för skolungdomar) om så'nt som politiker inte borde ha synpunkter på över huvud taget istället för att ta tag i saker som de absolut borde ta hand om. När slutade politikerna bry sig om det de borde bry sig om??!

  SvaraRadera
 5. Det känns som att den här sommaren på något sätt inneburit en vändpunkt. Jag träffar mycket folk både privat och i arbetet, och har aldrig hört så många öppet beklaga sig över invandringsproblematiken och tiggeriet. Inte många torgför några direkta SD-sympatier, men ställer den uppgivna (retoriska?) frågan "Vilka ska man rösta på?" Klart är att när man börjar inse att ett ganska stort antal vänner och bekanta tänker rösta på SD så känns det inte lika främmande längre... Gå tillbaka till sitt gamla parti om det tydligt lägger om politiken? Nja...ungefär som att gå tillbaka till ett "ex" som bedyrar att denne förändrat sig och blivit en "ny människa"!? Vet inte om det är du, Any, som myntat begreppet "den tysta revolutionen", men det säger till 100% klockrent vad som håller på att ske i Sverige i augusti 2015!
  / Falken

  SvaraRadera