tisdag 26 oktober 2010

Förvånad?? Någon ....???????

"Vi tar en paus" .. säger Mona Sahlin och i och med det kan vi nog anse att den rödgröna rörigheten är över.

Det är väl INGEN som blir förvånad.

Redan före valet gick Maria Wetterstrand ut i en intervjuv och talade om att Miljöpartiets mål var att förminska Socialdemokraterna .. även om hon inte uttryckte det exakt på det viset. Målet är nu uppnått .. Miljöpartiet är nu ett parti att räkna med och kommer förmodligen även fortsättningsvis att öka och dra till sig väljare på sossarnas bekostnad. För oavsett vad man tycker, så har Miljöpartiet en framtidsvision och en politik som bygger på förverkligandet av den.

Socialdemokraterna har ju ingendera .. målet har bara varit att återerövra den makt och den regeringsposition som de anser sig ha blivit berövade. Ingenting annat .. för jag kan inte se något annat än gamla idéer, dåtida ideologi och underkännande av allt och alla som inte har socialdemokratisk förankring i den gamla goda storhetstiden.

Det har varit lite sorgligt att se för mig som är uppväxt i ett betongfast socialdemokratiskt samhälle .. ungefär som att se en gammal elefant vackla och gå mot döden, något storslaget, kraftfullt och imponerande som sakta vittrar sönder.

Men stackars Vänsterpartiet!! Vad ska de nu ta sig till??

För aldrig tidigare har Vänsterpartiet varit såååå nära makten och härligheten. "Det är på riktigt nu" .. utbrast en upphetsad Lars Ohly på deras kongress och jublet visste inga gränser. Nu är det också på riktigt och Vänstern ligger lika risigt till som Kristdemokraterna .. så går det när man har alla ägg i en korg.

Den rödgröna alliansen går i graven .. sörjd och saknad av ingen. Det var bara en längtan efter makt .. utan gemensam ledare och utan gemensamma mål.

3 kommentarer:

  1. Kan man gissa att elefanten kommer att slaktas nu offentligt snart. Blodbadet på Sveavägen som inte kommer långt efter brunkebergstorget i antalet offer.

    SvaraRadera
  2. hahaha .. jag sitter förväntansfull på första parkett med min stickning och väntar på att få se huvudena rulla .. även om det mer påminner om franska revolutionen än Brunkebergstorg .. ;-)

    SvaraRadera
  3. Hade nog varit ett smart drag med nån annan ide än att komma till makten igen.

    SvaraRadera