lördag 30 oktober 2010

Jag mår illa ..

.. när jag läser våra kvällstidningar nu för tiden.

I början på det här året köpte vi varsin att läsa till middagen .. eftersom vi båda är lika osociala vid måltiderna. Men nu har vi ingen .. vi blir alldeles för deprimerade och nedstämda av innehållet. Ingen av oss kan ge uttryck för så mycket illvilja, negativa tolkningar, obekräftade rykten och hånfull skadeglädje på ett helt år som ryms i en kvällstidning bara på en enda dag??

Och så kan man ju inte ha det när man äter!!

Idiotiskt nog har jag i alla fall tyckt att det varit roligt och givande att följa och delta i samhällsdebatten .. men nu ifrågasätter jag VARFÖR och till vilken nytta??

Vi lever i ett Janteland där ingen är förmer och ingen gör fel eller kan klandras .. om de inte har tillräckligt med makt, framgång och/eller pengar, för då SKA de klandras, mobbas, spottas på och förintas!!

De ska inte tro att de är någon!!!

Framgång beror bara på TUR och PENGAR .. och misslyckanden enbart på att Någon Annan inte gjort sitt jobb eller stått i vägen!!

Det är alltså alltid NÅGON ANNAN som ska lösa alla problem och svårigheter .. samt bära ansvaret för att de överhuvudtaget existerar. Denne Någon Annan gör alltid fel, har ansvar för ALLT .. och kan denna person identifieras så bör den sparkas på, hånas och plattas till.

Gud hjälpe den människa som av ren oegennytta verkligen vill göra rätt för sig i kontakten med sina medmänniskor.

Det senaste drevet mot Sofia Arkelsten bekräftar väl vad jag redan visste .. drar media igång ett drev så är det ingen idé att försöka se vad som VERKLIGEN har hänt eller försöka få till stånd en saklig debatt. Det enda valet är att hänga på och gläfsa och nafsa med de andra mobbarna .. eller hålla käften.

Och nu när drevet också riktar sig mot Sofia Arkelstens pappa, en studieresa på 2 dygn kallas LYX-resa och att det verkar solklart att information påverkar en riksdagsledamot olika beroende på vem som betalar(???) och när enskilda bloggar bidrar till smutskastningen genom att VETA att det dessutom delades ut "10 gratisdrinkar i baren" .. så gör jag som Medborgare X i bloggen Medborgarperspektiv, jag kastar in handduken och skiter i vad som sker i samhället på det hela taget.

Det gör ju faktiskt ingen skillnad vad jag tycker .. och varför ska jag dessutom försöka förmedla mina åsikter och frågor till någon annan??

Vem tror jag att jag är egentligen??

Och jag är nog inte ensam om att känna den här mättnaden på mediadrev och hånfulla eller insinuanta uttalanden om "kända" människor som begått det misstaget att de valt en artist- eller annan offentligt belyst karriär. Det måste finnas en anledning till att en gammal kvällstidningsdrake som Aftonbladet tvingas till näthandel med en egen webbshop där det säljs diverse inkomstbringande produkter som vuvuzelor och andra nödvändigheter?

Om jag begränsar mig till att nöjesblogga om katterna och hundarna och ger fanken i att läsa några dagstidningar så kommer jag förmodligen att må bättre, vara gladare och få massor av tid över till annat.

För visst är det bättre att tänka bara på sig själv och sitt eget välbefinnande än att inbilla sig att man kan göra någon som helst skillnad här i världen ..

.. hur dum får man vara egentligen???

4 kommentarer:

 1. Det går som vanligt inte fort, men jag är övertygad att du och andra med iden gör skillnad. Om man hittar ngn annan som tänker som en själv så får man fortsatt självförtroende att våga tänka i egna banor annat än kvällsblaskorna.

  Så snälla om du känner att du fortfarande har tiden, sluta inte. Kanske behöver du dock för din egens sinnesro fokusera merparten på de fina sakerna i livet. Men snälla lyft ögonen ibland. (Det tog decennier om inte århundraden innan vi fick rösträtt för alla)

  SvaraRadera
 2. iden skulle så klart vara tiden ;)

  SvaraRadera
 3. Jag håller fullständigt med, men hoppas att du ändå inte kastar in handduken. Jag ser din blogg som ett vattenhål i en värld av i övrigt illvilliga och groteska skribenter. Det är alltid lika skönt att läsa dina välformulerade inlägg och känna att man inte är ensam i en i övrigt ond värld.

  Dagens journalister sitter på sina pidestaler och kastar skit på allt och alla som inte är lika moraliskt högstående som dem enligt vad de själva tycker. Jag tycker att de flesta av dem är vidriga. Deras skriverier och drev fyller mig mest med äckel och jag gör som du. Slutar läsa skiten. I vart fall betalar jag inte för eländet.

  Förutom TV-licensen som jag tvingas betala om jag ö.h.t. vill se på TV, fastän jag allt mer sällan vill se eller lyssna till dagens förvridna nyhetsinslag. Men bekosta deras löner, det ska jag.

  Tvi vale.

  V

  SvaraRadera
 4. Ibland undrar jag om inte dagens journalister är mer intresserade av rubrikerna än innehållet i sina artiklar?? Och jag kan inte för mitt liv begripa varför man inte kan se saker från fler synvinklar än bara EN .. det skulle ju ge intressantare läsning och en mer nyanserad debatt??

  Och sluta skriva ... det kan jag nog inte, för är det något som jag skulle sakna så är det mötet med dem som tänker likadant som jag.

  Utan det skulle jag nog tro att jag var helt vrickad?? ;-)

  Men det finns väl mer än samhällsfrågor att skriva om?? Kanske??

  SvaraRadera