måndag 25 oktober 2010

Har det alltid varit så här???

Just nu lägger den rödgröna alliansen fram sin skuggbudget.

Vad jag förstår så är det ingen, absolut inte en enda kotte som tar den på allvar och egentligen tror att det är något fungerande?? Själva huvudsyftet verkar vara att lägga fram ett alternativ .. som egentligen inte är ett alternativ .. till regeringens budget för att markera någon slags enighet och opposition?

Rätta mig gärna om jag har fel.

Allt detta för att markera en sammanhållning som egentligen aldrig har varit en sammanhållning och som ingen vet hur de ska komma ur?

Miljöpartiet verkar vilja framföra sin politik utan att släpa på Vänsterpartiet som de aldrig bjudit in i rödgrönheten utan helt ofrivilligt fått på köpet i uppgörelsen med sossarna som egentligen inte heller ville ha dem med. Jag tror att Miljöpartiet vill bli ett av landets största partier .. större än sossarna .. och det kan de inte om de måste vika ner sig, anpassa sig och arkivera alla sina hjärtefrågor. Men om de då kan krossa sossarna och avancera till landet näst största eller största parti .. det är väl en helt annan fråga.

Socialdemokraterna vill .. ja, vad vill de egentligen?? För VEM är den socialdemokratiska politiken?? Det pågår utredningar av tillsatta krisgrupper och det kanske dyker upp någon form av målsättning så småningom?

Men visst är det synd att den ende sossen som verkar ha verklighetsförankring och krismedvetenhet .. Ilija Batljan .. inte är inbjuden i krishanteringen. Men Socialdemokraterna verkar inte vara ett parti där det är populärt med sanningar .. eller nytänkande.

Vänsterpartiet däremot klamrar sig fast vid det rödgröna samarbetet som en drunknande vid en frälsarkrans .. och det är nog livsnödvändigt för Lars Ohly & Co, för utan det skulle det bli mer tydligt vilket litet märkligt extremistparti Vänstern egentligen är.

Och jag undrar .. har politiken och politikens företrädare alltid varit så här små och löjeväckande, är det mediarapporteringen eller tillgängligheten på nätet som gör att vi ser krumsprången, maktlystnaden och svansviftandet så tydligt ..

.. eller är det jag som förändrats med åren??

Eller är det så enkelt att jag egentligen inte fattar ett biddevitt av storheten i det politiska maktspelet???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar