fredag 22 oktober 2010

Jag har fastnat i Robinsonträsket ..

.. och det är väl inte något jag är direkt stolt över.

Men varje år sitter jag lika troget och följer en massa människor som bara blir passivare och ointressantare ju längre tiden går. Förmodligen är det på grund av samma inlärda beteende som gör att jag lika troget sitter och tittar på Kalle Ankas jul varje år sedan tidernas begynnelse??

Men VARFÖR måste de svälta så in i baljan??

Det är inte kul för dom .. och det är inte kul för oss.

Den stackars Gurkan och hans känsliga Mage hade förmodligen tillfört programmet åtminstone någonting .. om de bara fått äta lite, lite grand och "MARDRÖMSTÄVLINGEN!!" kanske hade blivit en riktig TÄVLING om deltagarna hade haft samma förutsättningar.

AB:s Klas Lindberg tycker att årets Robinson är en riktig fullträff .. det tycker INTE jag. Jag har ledsnat på att se människor lyxsvälta och sega sig fram under några veckor.

Varför kan inte alla deltagarna få en individuell ranson med mat .. en liten säck med ris till exempel .. som ska räcka hela programmet. Då blir det automatiskt intriger och tjuv och rackarspel som Kanal 4 älskar och när de med minst karaktär får slut på sin egen ranson .. ja, då kan det ju bli verkligt spännande!! Jag skulle i alla fall vilja se hur de skulle handskas med den situationen.

Dessutom kan tävlingarna bli VERKLIGT spännande i stället för sega tillställningar där trötta, hungriga deltagare seeeeeegar sig fram.

1 kommentar:

  1. Castingen inför Robinson måste vara fantastisk - det gäller definitivt inte att leta rätt på vinnartyper eller vinnarskallar. Det som gäller är att få ihop ett persongalleri där alla kan komma på kollisionskurs med de andra för att dramatik skall uppstå. Vad jag inte förstår är varför nötter som tror att de skall få en lyxsemester i Karibien släpps igenom. Jag menar de som inte förstår varför de skall behöva göra något och sedan klagar på smuts och äcklig mat. De som inte förtsår att en överlevnadsstrapats inte är att gråta över skitigt hår eller spruckna naglar eller att medtävlande är så "stygga" så de kräver ens medverkan i teamet.En del verkar vara handplockade direkt från Stureplan. Jag själv skulle gärna prova mina krafter men då skulle jag vilja kämpa mot mig själv och inte ingå i lättbrytbara pakter - gärna i ett lag - men inte pakter och gåbakomryggäng. För övrigt så hejar jag alltid på den udda människan vid dessa tillfällen.

    SvaraRadera