måndag 4 oktober 2010

(S)jaskigt eller (S)orgligt?

Om det inte hade varit för Mona Sahlins plågsamt ihärdiga ansträngningar att placera och kleta fast SD i Fredrik Reinfeldts knä och hennes närmast hysteriska avståndstaganden och löften att ALDRIG, aldrig någonsin, någonstans, någon gång ge Sverigedemokraterna inflytande i riksdagen .. så skulle jag inte brytt mig ett biddevitt om valet av talman i dag.

Men nu är det just Mona Sahlin och hennes kompisar som placerar Sverigedemokraterna i precis den vågmästarroll som de var ute efter .. med motiveringen att Socialdemokraterna med sina "imponerande" 0,6 procentenheter är STÖRSTA parti.

Ja, jisses .. det finns ett pris på allt!!

Jag instämmer med SvD:s Claes Arvidsson om att det hela är "Ett olustigt (s)kådespel" som i mina ögon är helt obegripligt.

"Obegripligt" är också det ord som Lars Stjernkvist .. den i mina ögon pålitligaste sossen i partiet använder. Om det funnits fler som han eller om han varit ledare för partiet så hade till och med jag sett Socialdemokratin som ett alternativ. Men hederliga och ansvarstagande medarbetare är inte så efterfrågade inom politiken har jag förstått.

Ulf Bjereld (s), professor i statsvetenskap säger .. "Jag tror man släpper fram Härstedt i ganska god förvissning att han inte kommer att bli vald. (???) Då kan de rödgröna i stället säga att Per Westerberg blev vald med hjälp av SD:s röster. Det är ett sätt att positionera sig."

Det sammanfattar rätt bra vad jag föraktar mest i politiken .. det dumtaktiska rävspelet som enbart går ut på att skada "den andra sidan" så mycket som möjligt. Utan hänsyn eller den allra lilla minsta tanke på hur resultatet påverkar uppdragsgivaren .. det Svenska Folket!

Det förklarar också varför Miljöpartiets Peter Eriksson "sjuder av ilska" i Aftonbladet och varför Ibrahim Baylan och Lars Ohly gemensamt står och anklagar Fredrik Reinfeldt för svagt ledarskap och för att vilja lägga ansvaret för problemet .. som de själva skapat i demokratins namn .. och regerandet på dem!!

Det gäller att POSITIONERA sig!!

Och just nu så ser jag den nya tv-serien "Starke Man" som en realitysåpa från verkligheten .. kanske liiite för nedtonad för att vara trovärdig.

8 kommentarer:

 1. Så sant, de som säger sig vara toleranta och vidsynta skriker så högt så att man inte hör vad SD tycker när de försöker utöva sin mötesfrihet. OM de nu är så toleranta och vidsynta inom tokvänstern så borde de efter ett gatumöte bjuda ev. sympatisörer på kaffe och bulle samt inleda samtal om de frågor som oroar vänstern, det är tolerant och vidsynt. Det som pågår nu i riksdagen är ren och skär vuxenmobbing och dokusåpa beteende. Jag får nog rösta på SD i nästa val, bara för att jag tröttnat på Sahlins och Ohlys totala omogenhet.

  SvaraRadera
 2. Att lansera en motkandidat efter att B. von Sydow tackat nej ett obegripligt drag ifrån de rödgröna. Att räcka över vågmästarrollen till SD på ett silverfat är ett ytterst knepigt agerande. Dessvärre lär vi väl få se fler knepigheter under det som utgör dödsryckningarna av det rödgröna fiaskot.

  SvaraRadera
 3. Sliskigt Sahlinskt antar jag...
  Tja, Sossarna får väl skylla sig själva när man väljer en Toblerone till Partiledare.
  Kända citat från Chokladkakan:

  1) "Det är Coolt att betala skatt"

  2) "Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker."

  Sagt på Turkisk Ungdomskongress, påstås det...

  3) "Jag hatar allt genuint typiskt svenskt."
  Källa: Expressen den 26 juli 2002.

  !!! Har hon verkligen sagt det ???
  I så fall är det värre än jag trodde.

  4) "Arbetslösheten drabbar tydligast och hårdast dem som blir utan jobb."

  Sahlin intellectual brilliance at it's finest ;-)

  Ok, erkänner, det mesta snott från http://www.familjeliv.se/Forum-5-65/m29379898.html

  SvaraRadera
 4. Det är uppenbart att Fredrik Reinfeldt inte klarar av att skape en majoritet för sitt förslag till talman, då är man uppenbarligen tvungen att skylla på någon. Det är ju trots allt Fredrik Reinfeldt & co som valt att bryta traditionen att låta största partiet inneha talmans posten. Om inte 0.6% betyder något så kanske vi skulle lägga ner vår strävan att kalla oss en demokrati. Men det är klart om man inte får som man vill skyller man på andra. Vilket är det vanligaste argumentet från höger. Hur skall igentligen Fredrik Reinfeldt kunna agera stadsminister om han inte klarar av att förhandla med dom rödgröna. Kommer han att skylla ifrån sig varje gång han misslyckas. Han framstår som lite patetiskt i sin första provning som statsminister för en minoritetsregering, vilket är det normala i sverige.

  SvaraRadera
 5. Jag var naiv och trodde att SD skulle bli de som kastade mest sand i sandlådan som tidigare kallades riksdag,men efter talmansröran inser jag att det inte är SD som kommer skapa problem denna mandatperiod. Det är de rödgrönas försök att skuldbelägga alliansen för att SD är i riksdagen samt oförmåga att acceptera att folket faktiskt inte ville byta regering som kan komma att leda till kaos. Dubbelmoralen i att ropa aldrig aldrig aldrig och sedan placera SD i en position där de kommer just vara vågmästare är lätt att se med mina högerfärgade glasögon. Hur det än går med talmannen kan Sahlin -iaf för stunden-se sig som en vinnare . Blir Härstedt talman kan det ses som en seger över alliansen och röstar SD med alliansen kan Sahlin ropa att SD stödjer alliansen. Dock tror jag att detta agerande kommer att skada S i slutänden.

  SvaraRadera
 6. Jag känner mig (S)juk där jag sitter och ser på talmansvalet på tv och på (S)ahlin sittande på ALDRIGALDRIGSTOLEN. Tänk om SD kunde rösta på Härstedt det blir extremt svårt att säga att han inte kommit dit med hjälp av SD då.Westerberg tror jag iof sig är bäst på den platsen som han har.

  SvaraRadera
 7. Men hur rodde S att deras kandidat skulle kunna vinna? Om inte SD röstar på dem så vinner inte de heller = de sitter i exakt samma sitts som Alliansen.

  Hur kan S sätta sig på höga hästar. Om de hade fått regera så hade de varit en ännu mindre minoritet och även då hade SD haft vågmästarroll. Eller vill de tvinga C och Fp att ingå i deras block?

  Jag börjar tro att de rödgröna är kommunister på allvar och anser att de vet bäst vad folket behöver. Skulle inte förvåna mig om det lägger fram ett förslag om att det bara ska finnas ett parit att rösta på och att det ska vara allmän plikt att gå till vallokalen och "rösta" på detta parti.

  SvaraRadera
 8. Jag tror att den här kommentatorn, hos Jinge av alla människor, är sanningen på spåren:

  "Själv så tycker jag att sossarnas taktikspel lämnar en bitter eftersmak i munnen.

  Först så för man fram en kandidat till Talman som man vet att SD kommer att ha problem med att rösta på, men för att vara säker på att han inte blir vald så ser man till att en rödgrön byter sida och röstar på alliansens kandidat, som tillsammans med vår landsflyktige riksdagsman och hon som ”missade” säkerställer en alliansvinst oavsett hur SD agerar. Detta för att inte vinna med hjälp av SDs röster ifall de skulle vilja ge alliansen en näsbränna.

  Sedan i andra omröstningen den om förste vice talman så för man fram den kandidat man egentligen ville ha från början och dumpar sin kamikaze kandidat som fullgjort sin plikt för partiet och Mona.

  Sedan kommer vi till omröstningen om andre vice talman, där undrar jag naturligtvis vilka två som lade ner sina röster, var det två alliansriksdagsledamöter som sympatiserar med SD i hemlighet eller var det ytterligare taktik för att få det att framstå som om de finns SD sympatisörer bland borgarna."

  För egen del gör jag den reflektionen att ett "övertaktiserande" ofta slår tillbaka mot en själv.

  Som man bäddar får man ligga.

  V

  SvaraRadera