fredag 1 oktober 2010

Jag skäms ..

.. för att jag uttalade mig så uppskattande och beundrande om Mona Sahlin i förmiddags när jag läste i DN att Socialdemokraterna följde Björn von Sydows hedervärda exempel och vägrade att låta frågan om riksdagens talman avgöras av Sverigedemokraterna.

Jag skäms för att jag har varit så korkad och naiv att jag trott att politiker verkligen menar det de säger.

Jag skäms för att jag trott på att demokratiska fri- och rättigheter gått före maktlystnad och egen vinning.

Jag skäms för att jag trott att våra allmänna val har handlat om OSS .. vi vanliga svenskar och våra obetydliga liv och jag skäms när jag nu inser att det politiska spelet inte handlar om oss utan bara är ett internt ställningskrig utan egentliga vinnare.

Men förlorarna det är vi .. som betalar kalaset!

Jag skäms för att jag trott att opositionens uppgift har varit att ifrågasätta och komma med egna .. bättre .. förslag .. i stället för att målmedvetet och enbart för att VINNA .. gå in för att trasa sönder den politik som svenska folket visat störst förtroende för.

Men jag är tacksam över att jag aldrig, aldrig engagerat mig i något politiskt parti eller försökt mig på en politisk karriär ..

7 kommentarer:

 1. Men allvarlig LabbRåttan, försvara dina partier nu! Aldrig samarbeta med SD pyttsan!

  SvaraRadera
 2. Jag fick hjärtsnörp av glädje när jag fick reda på Att Sahlin hade lovat att man skulle hålla sig till en enda gemensam kandidat till talmansposten - den nuvarande. Jag mår illa när jag såg 16-nyheterna och S presenterar en kandidat Kent Härstedt som glatt säger att det får bli som det blir med SDs vågmästarroll. Jag mår illa och försöker hitta en enda punkt som jag ser som sympatisk hos Sahlin. Tack ändå hedersmannen Björn von Sydow som står upp för det han tror på.Den enda från rödgrönt som står upp och inte agerar vindflöjel.

  SvaraRadera
 3. Det känns så tråkigt att oppositionen tycks gå in för att göra det så svårt som möjligt för regeringen. Jag hoppades att de skulle acceptera att de förlorat och bete sig därefter. Men jag hade väl för höga tankar om oppositionen.... Tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Om SD vill ställa till det ordentligt för S så röstar de på Härstedt. Hur i h-e ska Mona förklara sig då? Det är ju helt omöjligt att slingra sig ur... eller är jag naiv?

  SvaraRadera
 5. Mona Sahlin har bl.a. uttryckt sig så här: "Jag har bestämt mig för att så här måste det vara: Man kan aldrig som socialdemokrat räkna in ett stöd från Sverigedemokraterna. Man kan aldrig bygga en politisk majoritet i någon politisk instans på Sverigedemokraternas stöd. Om vi lägger fram förslag, så måste de vara förankrade i något annat parti om det handlar om att få majoritet. ... Om en socialdemokrat någonstans räknar med Sverigedemokraternas stöd för att få igenom en sak, då är det fel."

  Nu för hon alltså fram Kent Härstedt som motkandidat till Per Westerberg. Härstedt är, förutom att han överlevde Estonia-katastrofen samt har gjort ngra uttalande ang. nivån på spritskatten, en politisk nobody, en nolla som inte visat ngt som helst intresse för riksdagens arbete, i alla fall inte offentligt. Sahlin hade lika gärna kunnat dra fram Jan Emanuel ur rockärmen som kandidat, det hade känts lika seriöst. En nickedocka som nu känner dreglet rinna nerför mungipan när han hastigt och lustigt fått chansen att med hjälp av AKTIVT stöd från SD tillsättas på befattningen som en av rikets högsta tjänst, bara p.g.a. sin totala avsaknad av personlig integritet.

  Tvi för den vale, säger jag. Detta är f-n ta mig lägre än en sumpråtta i avloppsdiket.

  Menar Sahlin på fullt allvar att vi väljare ska tro att Härstedts kanditatur är seriöst menad? I så fall dumförklarar hon inte bara sig själv. Hon dumförklarar även oss väljare och visar oss ett gränslöst väljarförakt.

  V

  SvaraRadera
 6. V .. jag tänker precis som du! Det är möjligt att det Mona Sahlin gör just nu är att räkna som ett politiskt genidrag .. vad vet jag .. men sett ur Sverigedemokraternas synpunkt ger hon dem både muskler och MAKT!!

  Om de röstar på Härstedt ÄGER de sossarna .. kan de låta bli en sån invit??

  Röstar de på Per Westerberg gör de det oinbjudna och nobbar en sosseflirt .. en win-win-situation för SD sett med folkliga ögon.

  Men om de rödgröna envisas med att dra allt i långbänk genom att öppna/blunda för SD så kan de ju döpa om sig till de Rödgröna S-Demokraterna nästa val??

  SvaraRadera
 7. Efter von Sydows motivering till att han drog tillbaka sin kandidatur trodde jag i min enfald att han stängt dörren till en rödgrön kandidatur till talmansposten. Von Sydows motivering innebär i praktiken att Härstedt räcker upp handen och säger att han gärna tar stöd av SD.

  SvaraRadera