tisdag 19 oktober 2010

Ständigt denna Bodström!

Som halvstort barn var jag ett stort fan av Ture Sventon. Jag älskade att säga .. "Använd bara pitolerna i nödfall" och fick jag chansen att fråga om "temlorna var från Rotas konditori" .. var dagen räddad.

Och .. naturligtvis .. alla som krånglade till tillvaron och ställde till med problem, hänvisades till som .. "ständigt denna Vessla".

Nu sitter jag här hostande, med röd näsa och inlindad i filtar och läser Lars Hjalmarsons debattartikel, "Ge Bodström jobbet som partisekreterare" .. och den första tanke som dyker upp i feberdimmorna är ..

.."ständigt denna Bodström"?

Socialdemokraterna är ett parti i fritt fall och jag kan hålla med Lars Hjalmarson om att de fyra arbetsgrupperna som utsetts känns "tröstlöst!, tråkigt! och ineffektivt!". Men att Thomas Bodström .. (som ändå var synnerligen delaktig i årets valfiasko) .. "som genom ett trollslag" skulle kunna fungera som en nutida Stålmannen som .. "på HELTID (!!??) kan ägna sig åt det svåra arbetet med att utveckla och förbättra vår (s) organisation och information" .. det känns lite för mycket önsketänkande för min del.

Ville Vessla var lika osynlig som Thomas Bodström var i sitt riksdagsarbete och på sin kyrkofullmäktigepost, han stal Nordpolen och förde det till Arabiska Öknen .. och Thomas Bodström tänkte plocka åt sig en Ministerpost och föra den till USA ... "ständigt denna Bodström" !! Hemma i Sverige fick den "outgrundlige herr Omar" i Ibrahim Baylans gestalt försöka få det att verka så normalt och behjärtansvärt som möjligt.

"Varför sitter Ibrahim Baylan i riksdagen egentligen" .. undrar Lars Hjalmarson förtrytsamt .. "är det bara för att han måste ha 100000 kronor i lön varje månad??"

Tänk, jag har undrat PRECIS samma sak .. fast då gällde det denna ständigt frånvarande Bodström??

Lars Hjalmarson anser också att det katastofala valresultatet är IBRAHIM BAYLANS FEL .. "Ansvaret för hur partiet framstod i valrörelsen och hur partiet (s) framstod i valrörelsen och hur våra frågor presenterades är partisekreterarens! Och det måste givetvis få konsekvenser."

Så OLIKA man kan se på samma sak .. och vilken roll och vilket ansvar hade då egentligen Mona Sahlin och hennes vallokomotiv .. enligt Lars Hjalmarson????

Ture Sventon sa .. "Staden är jämförelsevis liten, åtminstone för att vara så stor" ..

.. det är nog precis vad man kommer att få anledning att säga nästa val .. eller kanske redan nu? .. om man försöker lösa dagens problem med hjälp av gårdagens politiker ..

.. partiet är jämförelsevis litet, åtminstone för att vara så stort?

3 kommentarer:

  1. Ropen skallar: Ville Vessla till partisekreterare!!!! Vissa saker hände trots allt med honom trots hans osynlighet.

    SvaraRadera
  2. Så välformulerat! Jag hittade hit genom att jag läste Hjalmarssons inlägg - och nu ska jag stanna och läsa lite till. Kul!/Lena M

    SvaraRadera
  3. Fyndig liknelse. Kanske skulle Mona S läsa om Ture S.

    SvaraRadera