tisdag 5 oktober 2010

Jag är rädd för ..

.. att om det inte blir en attitydförändring snart, så kommer Sverigedemokraterna att bli Sveriges 3:e största parti nästa val.

För vi behöver nödvändigtvis inte respektera de drygt 300 000 svenskar som röstade på dem .. men vi MÅSTE acceptera deras val .. precis som vi MÅSTE acceptera alla andras val i ett fritt demokratiskt val.

Vi MÅSTE värna om vår demokrati .. våra demokratiska fri- och rättigheter som yttrande-, religions- och åsiktsfrihet, annars får vi precis det samhälle som alla just nu så frenetiskt försöker freda oss från.

Vi får inte bemöta fördomar med fördomar, mobbing med mobbing och rädsla och fientlighet med rädsla och fientlighet.

Det finns tillräckligt med fördomar i vårt samhälle .. mot invandrare, bidragstagare, politiskt oliktänkande, funktionshindrade, psykiskt sjuka, straffade, missbrukare och många andra grupper av människor .. vi kan ju börja med att skärskåda oss själva och inse att det inte är genom kränkande påhopp eller isolering vi kan förmås förändra oss utan genom sakligt formulerade fakta, upplysning och ett likvärdigt bemötande.

Hat och förakt föder bara hat och förakt.

Ju mer vi särskiljer, demonstrerar vår avsky eller formulerar hätska hatskrifter .. desto mer trampar vi ner oss i det träsk som faktiskt tillåter att vi gör skillnad på "bättre" och "sämre" människor. Vi delar upp oss i VI och DOM och väljer därmed ut andra medmänniskor .. som tänker "annorlunda", beter sig "annorlunda", är "annorlunda" .. som det därför är tillåtet att hata och förfölja.

Det gör i och för sig oss alla LIKA .. men det ger oss ingen förändring till det bättre.

Vi kan inte be om att andra "inte ska göra skillnad på människor" genom att peka ut dem som faktiskt gör det .. och hoppas på ett vänligt och jämlikt samhälle där alla älskar varandra, det faller på sin egen orimlighet.

Det här är ju självklart bara vad JAG tror, men om allt fortsätter på den nu inslagna vägen så kommer jag om fyra år att få veta om jag hade rätt eller fel??

6 kommentarer:

 1. SD kommer bli tredje största parti och det är det bästa som kommer ha hänt Sverige på många år. Vänta och se. Oroa dig inte.

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet och visst är det så och det är mycket logiskt att de som hatar på grund av klass (V) också är de som hatar alla andra mest som (SD).

  Med denna strategi så har dom andra gett SD en garanterad plats i riksdagen 2014.

  SvaraRadera
 3. Jag tror faktiskt inte på teorin, som florerar i media. Att alla kärleksfullt ska sträcka ut armarna för Sverigedemokraterna, så minskar deras makt.

  Är det inte lite så, att förespråkarna för den teorin även är SD-sympatisatörer?

  Så kallade skinnskallar finns knappt idag. Och de har aldrig blivit älskade av allmänheten, så trots motståndet mot dem, minskade det tydligen i antal.

  Människor är knappast, så sympatiska att de röstar på SD, för att de sägs vara "mobbade".

  Det är inte heller bara vänstern, som är motståndare till Sverigedemokraterna. Ett parti med nazister har motståndare från alla färgblock.

  SvaraRadera
 4. @Lottaonline: "Är det inte lite så, att förespråkarna för den teorin även är SD-sympatisatörer?"
  Personligen tycker jag att hela det här "jag vill inte sitta bredvid han" eller "jag vill inte dela kopiator med dem" tyder på en väldigt låg nivå. Det är vuxna människor som borde kunna hantera en diskussion. Man behöver inte omfamna dem - men man kan diskutera. Det borde väl inte vara så svårt att komma med motargument mot dem kan jag tycka. Men problemet är just den inställningen är att antingen är man med dem, annars är man mot dem. Och då får man människor att visa mobbingtendenser för att verkligen visa att man själv har högre ideal.
  Jag tycker det är synd, och ett misstag att SD fått rösterna. Men jag kan förstå folks frustration och önskan om förändringar.

  Men jag är övertygad om att det är dagens politiker och media som valde att köra smutskastningskampanj emot SD snarare än att sikta in sig på deras politik som banade väg för SD. Och när man nu fortsätter på en ännu lägre nivå så skapar man än mer sympati.

  Klart att SD inte behöver prata så mycket nu. De kan bara luta sig tillbaka och låta de andra sköta snacker.

  SvaraRadera
 5. Så tycker jag också... alltså: Bra skrivet!
  Politiken har blivit liiiite ... sandlåda... Trots att mitt hjärta sitter långt till vänster - faktiskt - så tycker jag det är pinsamt att det blev så tyst när OG hackade sig in i SD:s medlemsregister... Inte kan det vara acceptabelt att Vänstern lierar sig med organiserade brottsligheten.
  Ändamålet helgar inte alltid medlen!

  Leo Beata

  SvaraRadera
 6. Om bara politikerna kommer ner från sina pk-hästar och gör något åt anhöriginvandringen, asylfusket och ser till att flyktingar som behöver hjälp får det och inte låter ytterligare aspiranter till bidragsberoende slippa igenom så kommer SD att försvinna från den politiska kartan. Så länge man försöker sopa det under mattan för att blidka mediavänstern så kommer naturligtvis SD att växa. Naturligtvis skall man ta avstånd från rasism och främlingsfientlighet, men kampanjer som t.ex. Aftonbladets "Vi gillar lika" är bara skapade för att ta fokus från de gigantiska problemen vi i duktiga lilla Sverige (=världens dåliga samvete) har skapat åt oss själva.
  Tänk själva: Vill vi att hela Sverige skall bli som Malmö? Är meningen att vårt välfärdssystem skall gå under för att politikerna skall trycka ned svensk kultur och hävda att "det finns ingen svensk kultur, det är i själva verket summan av alla andra kulturer", skall vi fortsätta kalla svenska flaggan för rasistisk och förbjuda svenska nationalsången på skolavslutningar? Skall vi fortsätta detta självförakt och lägga oss platt för andra kulturer och värdera de högre än våra? (Ingen kultur är mer värd än den andra).
  Jag tror att många människor är trötta på detta och det enda parti de tyvärr kände verkade vilja ta i problemet var just SD.
  Jag bara hoppas att det faktum att de kommit in i riksdagen faktiskt för med sig något gott på sikt, nämligen att vi hjälper flyktingar men slutar vara så förbannat dumsnälla och släpper in folk som ljuger om ursprung, ålder och skäl för asyl.

  SvaraRadera