fredag 15 oktober 2010

Jag är inget Bodström-ämne ..

.. även om jag med all rätt kan kalla mig mångsysslare. Från tisdag morgon till torsdag eftermiddag gjorde jag mitt allra, allra bästa för att kunna klämma in minst en veckas aktiviteter i Barcelona .. inklusive transporter och flygresor.

Det gick inte?

Det känns en aning snopet .. varför kan HAN, men inte jag??

Dessutom så känns det obeskrivligt löjligt att mötas av drösvis av upphetsade rubriker om Thomas Bodströms avhopp från riksdagen.

Peter Wolodarski rycker "till mångsysslandets försvar", Ann-Charlotte Marteus anser att det handlar om "ledighet in absurdum" och Henrik Brors anser att "Bodströms agerande är märkligt" .. medan Bodström själv tycker att systemet är "omodernt".

Det handlar ju om BARNEN .. och deras behov av sin FAR!!

Men om nu pappa är så angelägen om kvalitetstid med sina barn så kan jag inte förstå varför han skickar iväg dem och mamman till USA medan han själv söker fortsatt förtroende som riksdagsman här hemma i Sverige??

Hade alla stannat hemma hade han ju fått 20% föräldraledighet den tid barnen är hemma från skolan och ändå kunnat uppfyllt de löften han givit sina väljare .. (åtminstone stod det så i de "Bodström-nyheter" jag läste innan jag åkte). De är ju inte direkt bortskämda med hans närvaro ändå .. och i kyrkofullmäktige som han valdes in i förra valet har han visst inte deltagit i ett enda möte än??

Hur vanligt .. och modernt?? .. är det att någon skaffar sig ett boende utomlands, flyttar över familjen och sedan begär föräldraledighet från ett toppjobb på obestämd tid bara några veckor efter det att man fått ett nytt anställningsavtal??

Och rent ekonomiskt går det knappast någon nöd på herr Bodström .. även om den nekade föräldraledigheten kanske gör att han missar full riksdagspension? Nu kan han ju glädja sig åt en extra lång USA-vistelse i stället .. det är väl bra för alla inblandade??

Mycket väsen för ingenting, eller ..

.. så utomordentligt fånigt som Baghera sa till Baloo!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar