torsdag 7 juli 2011

Att vara inne .. eller stå utanför?

Debattören Mikolaj Noreh har flanerat runt på Visbys gator under Almedalsveckan, och kommit till insikt om att de människor som han möter nästan bara är samma människor som möts i samma ärenden i Stockholm.

Gruppen för inbördes beundran, redan frälsta och navelskådande partitrogna samt alla dem som vill profilera sig, klättra på karriärstegen eller sälja tjänster eller budskap.

"Vanliga" människor får snällt stå utanför och titta in .. i bästa fall. För det mesta brukar den vanliga människan helt ignoreras av våra politiker och deras budbärare .. om de inte har något säljande problem som kan användas mot den som för tillfället ses som motståndare.

Jag är en politiskt sökande människa .. eller rättare sagt var. När jag började blogga såg jag det som om det politiska landskapet låg öppet för mig och jag läste, kommenterade och ställde frågor. Jag trodde i min enfald att de politiska bloggarna var intresserade av att värva väljare mellan valen på samma sätt som när de står och agiterar på gator och torg veckorna före valen.

Det var dumt tänkt av mig.

Politiska bloggare bloggar bara för varandra och mot den andra sidan. De sökande och obundna väljarna får söka någon annanstans.

Åtminstone är det så på vänsterkanten. För det kan jag säga alldeles säkert efter tre och ett halvt år .. vänsterbloggare svara ALDRIG på kommentarer från okända, oavsett om det är vänsterpartister eller socialdemokrater! Och de enda gångerna jag inte fått mina kommentarer godkända .. alla kategorier .. har varit på socialdemokratiska bloggar.

Utom en gång .. när jag skrev att inlägget var bra och tänkvärt. DÅ fick jag ett enkelt tack. Men det kan kanske bero på att jag är för ointressant och inte tillhör rätt målgrupp???

Nästan samtliga företrädare för Alliansen sköter sina kommentarsfält snyggare och svarar och försöker förklara .. med den påföljd att jag numera fortsätter mitt politiska sökande inom den gruppen .. medan jag med stort intresse följer "klubben för inbördes beundran" och deras inbördes kommunikationer.

Det är inte bara under Almedalsveckan som politikerna och deras hangarounds rör sig innanför murarna .. det är likadant var de än befinner sig.

Den "vanliga människan" är bara intressant en gång vart fjärde år.

1 kommentar:

 1. De flesta inom vänstern är politiskt bekännelsetrogna, varför de inte uppskattar något ifrågasättande.

  Jag brukar klicka mig vidare från din sajt till en del av dina länkar.

  Härom dagen skrev Peter Högberg om en socialdemokratiska rapport, där man föreslår, att "staten går in och gör en riskdelning när man lånar ut pengar till onoterade företag. Företagen ska fortfarande genomgå en kreditprövning, men med att bankerna nu inte behöver bära hela risken så finns det säkert möjligheter att få loss mer medel till små företag".

  Jag skrev följande kommentar:

  Finanskrisen i USA uppstod bl.a. pga att staten tvingade bankerna att låna ut pengar till icke-kreditvärdiga låntagare. Bankerna försökte minska sin egen risk-exponering genom att marknadsföra olika (föga transparenta) riskspridningsinstrument.

  I slutändan fick skattebetalarna ta smällen.

  Socialdemokraterna föreslår nu, att svenska skattebetalare ska ta smällen i ett motsvarande upplägg, genom att det redan från början är inbyggt i konstruktionen (!), att skattebetalarna får stå för fiolerna, om det går illa, när bankerna lånar ut pengar till låntagare, som bankerna inte bedömer som (tillräckligt) kreditvärdiga.

  Bloggaren publicerade inte min kommentar.

  SvaraRadera