måndag 18 juli 2011

Nej, jag vill inte ha allt serverat vid dörren.

Folkpartisten Carl B Hamilton kommer med den lysande idén att Systembolaget ska börja med e-handel och leverera spriten direkt till dörren.

Som alltid när någon har en initial i namnet så blir jag våldsamt nyfiken på vad den står för och i det här fallet överskuggade nyfikenheten själva nyheten, så nu vet jag att Carl Hamilton också heter Peter Bastiat i förnamn. Varför han inte kallar sig Carl P B Hamilton finns det inga uppgifter om och då måste jag bara veta .. vad är det för fel på namnet Peter?

Men .. åter till förslaget.

NEJ! Jag vill inte ha allt serverat vid dörren. I och för sig skulle det vara bekvämt, men fullständigt förödande rent socialt. Tänk om mitt kära COOP (som inte längre heter Domus) skulle erbjuda samma tjänster ... då skulle jag aldrig träffa en ny människa förutom de jag redan känner!

Jag skulle aldrig få användning för min älskade gamla bil, inte ha den minsta anledning att avvika från den snitzlade bana jag lever efter .. inga överraskningar, inga spontana möten i kassaköer och ingen anledning att slippa från invanda rutiner.

Hemmet, arbetet, fast vänkrets och internet? Är vi inte tillräckligt isolerade som vi är?

Vad är nästa steg? Internetkrogar där vi får maten och spriten hemkörd så vi kan äta den framför datorn tillsammans med de andra "gästerna"?

Är det någonting som människor talar mycket om när vi möts så är det ensamhet och bristen på spontant, okomplicerat, kravlöst umgänge.

Det finns hur många singlar som helst .. men av någon anledning så träffar de aldrig varandra annat än på nätet? Det chattas, bloggas, twittras, sms:as och diskuteras på forum .. men hur många möter en främling i vardagen?

Kanske just den människan som inte finns utlagd på nätet? Någon utan passande "profil", men fullständigt perfekt ändå?

Nej, fram för ett obekvämare liv med fler möten mellan människor och tänk om vi dessutom kunde vara lika öppna för kontakter i verkliga livet som på nätet.

Helt nyktra, utan att först ha stärkt oss med en stramare från Systembolaget .. levererad vid dörren till ensamheten.

AB, Expr., Expr., SvD, SvD, DN, DN

3 kommentarer:

 1. Kantarellkungen18/7/11 11:28

  Men Systemet finns ju för att det ska vara svårt att supa. Då kan man ju inte leverera till dörren.

  Fast numera finns bolaget bara var av tradition och då gäller väl vinstmaximering.

  SvaraRadera
 2. Ja. En låda vin levererat till dörren är garanterat det första steget till total isolering från omvärlden. Ros förslaget i hamn så kommer gatorna tömmas på människor och ingen kommer gå till jobbet när de är för upptagna med att fylletwittra om lådvinet de just fick hemkört. Läskigt, va?


  Idiot.

  SvaraRadera
 3. Anonym .. eftersom jag arbetat inom missbruksvården så vet jag att det redan nu är alldeles för många som aldrig skulle lämna bostaden om de inte tvingades till Systembolaget. De skulle inte bli färre och deras situation skulle inte bli bättre om det här förslaget går igenom.

  SvaraRadera