fredag 22 juli 2011

Smart eller bara naturligt?

Efter den förnedrande röran och alla pinsamt märkliga turer i det socialdemokratiska partiledarvalet .. där alla som var ämnen till kunniga ledare raskt sorterades bort på grund av att de verkligen ville leda partiet och där de stackars medlemmarna tvingades kröna den som kunde formulera flest otydliga och till intet förpliktigande floskler .. så tycker jag att Centerpartiets partiledarval känns befriande öppet och förtroendeingivande.

Visserligen så hade Miljöpartiet också 3 kandidater till 2 platser, men där var det ju så självklart att Gustav Fridolin var frälsaren och det kvinnliga språkröret hans feministiska alibi att jag aldrig kände att det angick mig.

Det gör jag däremot när det gäller Centerpartiet, av någon märklig anledning?

Kanske är det smart och genomtänkt att gå ut så här öppet med tre kandidater och engagera de framtida väljarna? Kanske är det något som kommer naturligt från ett parti som inte har samma stenhårda hackordning som verkar finnas inom vänsterblocket?

Och att det helt naturligt utses två kvinnor till partiledarkandidater känns befriande. Inget hojtande om den FÖRSTA kvinnan på posten, målet är en KVINNA som statsminister och inget tjafs om feministiska förtursregler.

De är kvinnorna tillsammans med den här mannen är BÄST .. punkt och slut.

Socialdemokraterna slår sig för bröstet och kallar sig feministiska och Vänsterpartiet är ännu mer feministiska och så kommer det beteenden, uttalanden och handlingar som känns som om de var tagna från en dokumentär från 50-talet och en "lillagumman-attityd" som inte känns varken trevlig eller trovärdig.

Jag kan nog hålla med Britta Svensson .. Centerpartiet är det parti som agerar på ett sätt som feminismen ursprungligen var tänkt, innan den hackades sönder av genusmaffian och deras förrakt för den dumma, vanliga kvinnan som inte vill bli generaldirektör, allra minst.

Jag känner mig löjligt delaktig i valet av centerledaren, trots att jag inte är centerpartist.

Annie Johansson verkar skärp, vaken och talför .. lite som en tidig Mona Sahlin. Men Anna-Karin Hatt är min kandidat .. trygg, saklig, befriande floskelfri och kunnigt eftertänksam och vem Anders W Jonsson var framgick inte helt av den korta presentation jag såg i nyhetsrapporteringen.

Precis en sådan ledare som jag själv skulle kunna tänka mig att samarbeta med och följa om det bara handlade om personval .. och resten är ju faktiskt upp till centerpartisterna, eller hur?

Men som väljare så hänger min röst på hur tillförlitlig och ärlig jag anser att den personen som representerar partiet är.

Inte på hur många löften och floskler vederbörande kan spotta ur sig under en valrörelse.


Expr., Expr., Expr., Expr., SvD, SvD, SvD, DN, DN, AB, AB

2 kommentarer:

  1. De verkar ju ok alla tre, men det där talet om "en lyssnade partiledare" - har inte redan en kvinna fallit på det? Men det var ju i ett annat parti förstås.

    SvaraRadera
  2. Anders Borg (M)har sagt att han är feminist.
    Numera nämner han det aldrig, för hans politik har slagit hårdast just på kvinnor.

    SvaraRadera