torsdag 14 juli 2011

Carin Jämtin är en rolig politiker, ..

.. och pålitlig. Det är precis lagom långt mellan hennes uttalanden och idéer för att underhållningsvärdet ska ligga på topp.

Könsneutrala toaletter .. Butler i tunnelbanan .. muslimska helgdagar och nu .. Moderaternas brutala negativa kampanjer .. bara det är idéer som piggat upp min vardag och som bara överträffas av Yvonne Ruwaidas nattliga varutransporter på tunnelbanan för att skona den känsliga innerstadsmiljön.

Jag blir road när jag läser Carin Jämtins reaktioner på den hemsida som Moderaterna har tagit fram .. "Juholts Sedelpress" .. för att åskådliggöra Håkan Juholts generositet med skattemedel. Här ska vi få se hur mycket alla löften, som i sann socialdemokratisk anda rinner i en aldrig sinande ström över Håkan Juholts läppar, kostar .. ett verkligt negativt kampanjande.

Men hur var det nu med LO:s bidrag till sossarnas valkampanjande förra hösten?

Överallt klistrades det upp uppochnervända bilder på de borgerliga partiledarna .. med photoshopade, iskalla ögon och med negativa texter .. DUNDERDUMT, MEGAFEL, DUMSNÅLT, HELSJUKT, KNASLÅGT.

Sedan skulle dessa bilder bytas ut till rättvända, snällögda LO-medlemmar som hade snälla texter som till exempel MEGABRA och så vidare .. jag minns inte hur de andra orden var eftersom jag aldrig lade märke till bytet av affischer.

Nu påstår Carin Jämtin att det är "Reinfeldts medarbetare som tagit negativa kampanjer till Sverige."

Hon är rolig hon, Carin Jämtin!

AB,

4 kommentarer:

 1. "Common negative campaign techniques include painting an opponent as soft on criminals, dishonest, corrupt, or a danger to the nation.

  One common negative campaigning tactic is attacking the other side for running a negative campaign."

  http://en.wikipedia.org/wiki/Negative_campaigning

  Är Carin Jämtin och hennes socialdemokratiska rådgivare lätt (?) enfaldiga? Moderaterna slår sannolikt volter av ren lycksalighet pga. Jämtins artikel.

  Att informera väljarna om, att "Juholts sedelpress" existerar, genom Aftonbladet (!), det skulle moderaterna själva inte ha kunnat köpa annonsplats till.

  SvaraRadera
 2. Johan .. det är det som är så fantastiskt med Carin Jämtin!! Allt hon går ut med i spontana debattartiklar slår med full kraft tillbaka mot partiet??

  Men hon är i gott sällskap, kommer du ihåg hur Thomas Östros upprört bankade in Mats Odells "Toblerone-politik" i det allmänna medvetandet på samma sätt??

  SvaraRadera
 3. Any skrev: "Men hon är i gott sällskap, kommer du ihåg hur Thomas Östros upprört bankade in Mats Odells "Toblerone-politik" i det allmänna medvetandet på samma sätt??"

  Nej, det har jag missat eller glömt. Påminn mig!

  SvaraRadera
 4. Johan .. jag orkar inte ta hela historien utan hänvisar till ... http://margiturtegard.blogspot.com/2010/04/tobleronepolitik.html

  SvaraRadera