torsdag 21 juli 2011

Det är synd om Calle Schulman.

Bloggaren och stureplanspersonligheten Calle Schulman besökte brodern Alex och den undersköna Amanda tillsammans med fru och barn i deras sommarparadis på Gotland.

I detta Paradis smög sig en orm in och slingrade äckligt i närheten av den plats där barnen lekte.

Jag kan förstå att alla blev rädda, jag kan riktigt se hur Schulmankvinnorna pep skräckslaget och slet till sig sina barn och hur Schulmännen bröstade upp sig i sin manlighet. Ett rätt normalt beteende vid första kontakten med en orm.

Jag har liiite svårare att förstå att man inte tittar lite närmare på ormen för att fastställa vilket sort det är .. men eftersom jag bor på landet, kan jag inse att det är skillnad för en stadsmänniska. Att för en del är alla ormar HUGGORMAR!!

Därför blir jag inte förvånad när jag hör att hjälten Calle Schulman tog en spade och gjorde processen kort med ormen. Hackade den i småbitar och att någon förevigade hjältedådet med en bild.

Men vad som verkligen förvånar mig är att han lade ut hela ormförintelsen på sin blogg?

Av det inlägget framgick det helt klart för alla som kan sina ormar, att det som Calle så modigt dräpt var en fridlyst, utrotningshotad hasselsnok!

Nu är Calle Schulman anmäld till Länsstyrelsen för sitt orm-mord och här hade det väl varit på sin plats att hålla en låg profil, hänvisa till sin okunnighet och rädsla för okända djur och be lite klädsamt om ursäkt, kan man tycka. Men inte Calle Schulman .. ormen HOTADE hans familj!! Han skulle göra om det vilken dag som helst, ofarlig eller inte. Det enda han ångrar är att han publicerade fotot!

Så det så!!

Semestern blev FÖRSTÖRD!! Gotlänningarna reagerade inte positivt och med applåder och paret Schulman åkte hem till Stockholm där de ormar som finns åtminstone har mänsklig skepnad.

Hustrun Anitha är upprörd!! "Turistnäringen är en enorm inkomstkälla på Gotland .." .. skriver hon i en artikel på Nyheter 24, ".. och detta stockholmsparadis ska vara precis så som stockholmarna förväntar sig det."

Så det så!! Inga ormar i ett stockholmsparadis alltså!! Det är något som stockholmarna har rätt att förvänta sig. Alla obehagligheter får gotlänningarna se till att hålla undan när paradiset öppnar.

Och inte nog med det .. Gotland har andra problem att syssla med än naturvårds- och miljöfrågor som stör friden för sommar-gotlänningarna. I ett avlägset hörn av Visby döljer man en miljö så förskräcklig att barn inte törs gå ut, det vet Anitha Schulman.

I ett hyreshusområde misstänker fru Schulman att det finns "före detta- och återfallsbrottslingar, bytoken, blottaren, pedofilen, knarkaren,elementbankaren och han som låg med sin syster som blev kusin med sig själv".

Och mitt i allt detta som påminner om en film som utspelar sig i Amerikanska södern bland inavlade, munspelande hillbillies .. minns någon filmtiteln?? .. bor ett 10-tal ensamma mammor med barn!!

Man kan tycka att gotlänningarna borde intressera sig mer för detta i stället för att kasta sig över en familjefar som försvarar sin familj!! Hur de ska lösa detta upprörande problem, nämner inte den upprörda fru Schulman och man får hoppas att det inte är makens effektiva spade som är i åtanke när hon tänker på bytoken, elementbankaren, blottaren, pedofilen, knarkaren, brottslingarna på nuvarande och före detta och mannen som gjorde sin syster till kusin med sig själv .. hur det nu gick till???

Det är i sanning synd om Calle Schulman! Och nu blev semestern på denna plats, i detta stockholmsparadis, förstörd också!!

Det finns ingen rättvisa i världen, eller hur??


HelaGotland 1, 2 ,3 Nyheter 24

4 kommentarer:

 1. Tänk att ha sommarnöjet på en så paradisisk ö - och så ingår en ORM också.! Livet är för eländigt om man råkar vara en liten hasselsnok på fel ställe vid fel tillfälle. RIP lilla ormen

  SvaraRadera
 2. Meh! Finns det ormar på Gotland? Det stod det inget om i bråschyren.

  SvaraRadera
 3. Så sant så sant, vissa är det verkligen synd om. Tänk att bli så missförstådd när man gör en såå modig insats.

  SvaraRadera
 4. Låter lite fånigt att ett "stockholmsparadis" ska vara ormfritt, hon som sa de.
  Stockholm är omgivet av grönska, och de finns gott om ormar utanför tullarna här. Huggormar också.
  Såna fjantar borde hålla sig till stan.

  SvaraRadera