söndag 3 juli 2011

Panik? Desperation? Ekonomisk kris? Hänger löst ..

.. på jobbet eller bara revanschlystnad?

Under de senaste åren har jag noterat att AB:s sidor blivit mer och påträngande och sensationsinriktade och att den tidigare sensationsjournalistiken gradvis kommit att handla mer om sensation än journalistik.

Publicera först och bygg anklagelserna på de eventuella fakta som dyker upp .. verkar ha varit mottot för Jan Helin i hans strävan efter att sälja fler lösnummer.

Det gick inte så bra förra året i Littorin-affären. Ingen ville tala med Aftonbladet och ge de nödvändiga förklaringarna som de behövde för att rättfärdiga sitt eget handlande. Under ett år har de tydligen själva försökt att hitta det de saknade från början och jag måste erkänna att jag inte är imponerad.

Reinfeld och Littorin KAN bli granskade av KU .. vilken nyhet. Rikets säkerhet KUNDE HA riskerats OM dittan och dattan hade hänt och OM Aftonbladets kriminelle källa HADE VETAT vem han chattat med under falskt nick, enligt egen utsago.

Hela historien känns lika panikslagen och desperat som Aftonbladets ständigt växande Shop .. där läsarna kan köpa nödvändigheter som .. Väskknoppar, Siliconklockor, Kapselmaskiner(?), T-shirts och strumpor med AB-Plus på och ... tadam!! .. SportBladets RITBLOCK!! Samt sida upp och sida ner med diverse andra nödvändigheter som behöver säljas för att hålla tidningen flytande?

En tanke som inte går att undvika är .. hur står det till med AB:s ekonomi?

Är tidningen på fallrepet?

Hänger Jan Helin löst?

Är det därför som Littorin ska ställa upp som livräddare och höja upplagorna under Almedalsveckan igen??

Jag fick ett tips från en otillförlitlig person, vilket enligt AB:s journalistiska inställning nuförtiden måste innebära att jag kommit en sanning på spåren!!

Det finns en reträttväg för antingen Aftonbladet, eller är den kanske för Jan Helin själv! Ett nytt upplägg, en ny hemsida och en ny marknad .. om det värsta skulle inträffa och den gamla draken skulle implodera.

Min otillförlitliga källa gav mig, mot en smärre ersättning, följande webbadress som enligt denne person är den NYA SANNINGSSÄGAREN i Svensk Kvällspress .. om den gamla packar ihop och ställer in betalningarna.

Och döm om min förvåning när jag klickar mig in på .. http://aftonhoran.se .. och ser att allt redan är förberett och klappat och klart???

AB, AB, AB, AB, AB, SvD,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar