tisdag 19 juli 2011

Har man plötsligt en lugn stund ..

.. så kan man ge sig fasiken på att det dyker upp någonting som rubbar ordningen!

I dag har det varit en fantastisk sommardag här där vi bor. Vi har plockat hallon och svamp, badat och slappat och precis som jag hällde upp en kopp kaffe för att kunna säcka ihop en halvtimme eller så med en lättläst bok .. så kom Rackarkotten traskande med en igelkottsunge i munnen.

Och inte nog med det, på stället där hon stannade låg det redan en hoprullad stackare.

Panik!! Den ena lilla kotten hade ett litet sår på ryggen och den andra var som en sammansvetsad liten hård knut. Vi ringde till Djurens Ö .. ingen svarade. Till Nordens Viltrehab .. där fanns bara en telefonsvarare på akuttelefonen. Till vår egen veterinärklinik .. som inte fick sysselsätta sig med vilt och rekommenderade Djurens Ö eller Nordens Viltrehab.

Ja, se goddag då.

Nu ligger en .. förmodligen död .. liten igelkott i mörkret i vårt badrum, den andra irrar runt på gräsmattan och på andra sidan huset har det dykt upp ett borttappat igelkottsbarn till.

De ser tillräckligt stora ut för att kunna klara sig själva, men vi är nu belägrade av igelkottar och törs inte släppa ut hundarna utan bevakning.

Suck! Jag undrar hur lång tid det tar för en liten igelkott att bli en stor igelkott som ingen hund skulle drömma om att ta i munnen?? För precis så lång tid är jag tvungen att traska omkring och bevaka Rackarkotten från och med nu.

Det ser inte ut att bli tid till så värst många stunder med en lättläst bok den här sommaren.

4 kommentarer:

 1. Tina Häll19/7/11 20:54

  Hej Any!
  Ett tips, ring Skansenakvariet och be om råd...dit ringde jag för många år sen när jag hittade en skadad ekorrunge i rabatten, jag fick veta hur jag skulle göra, tyvärr klarade inte ungen natten ändå men jag blev bra bemött, trots att ekorrar inte är akvariedjur...Adress: Skansen-Akvariet AB · Box 27807 · 115 93 Stockholm

  Telefon: 08-666 10 10, 442 80 39 · Fax 08-660 73 35
  E-post: info@skansen-akvariet.se · © Skansen-Akvariet AB

  Hoppas det ordnar sig!

  SvaraRadera
 2. Löplina till Rackarkotten? Eller är hon fortfarande rädd för koppel?

  SvaraRadera
 3. Oh, små piggekottarna! Hoppas någon av dem överlever, de är i alla fall i mycket kärleksfulla händer. :-)

  SvaraRadera
 4. Tina Häll .. tack för tipset! Tyvärr så var den ena igelkotten redan död som jag misstänkte, Förmodligen dog den av rena chocken eftersom den var helt oskadad.

  Hmm .. du känner inte Rackarkotten du! Den löplina finns inte som hon inte biter av på ett kick. Men hon har slutat bita av kopplet, vilket jag ser som en framgång.

  Islandsmamman .. oj så glad jag blev av att hitta dig här!! :-)

  Finns det inga piggekottar på Island?

  Och två små kottar SKA överleva, det har vi bestämt .. om vi så ska gå under på kuppen!!

  SvaraRadera