tisdag 22 februari 2011

Begreppsförvirring?

Lena Mellin undrar .. "Var finns lyskraften, viljan och visionerna", när hon tittar på de hetaste kandidaterna till partiledarposten hos Socialdemokraterna.

Jag tittar på bilderna i tidningarna och ser, Östros, Österberg och Damberg .. och tänker på medlemmarnas "önskelista" som innehåller ord som karisma, utstrålning och förmågan att vinna ett val .. och eftersom jag är nästan löjligt besatt av citat så kastar jag mig över min huvudleverantör av sådana för att se vad det egentligen innebär.

"Det är svårt att sätta fingret på en norrmans utstrålning, den befinner sig någonstans mellan ett träd och en frikyrkopastor" .. har Johnny Carson sagt, och det passar ju som handsken till tidningsporträtten, även om det inte finns en enda norrman bland dem, eller hur?

.. och vad mer finns det om utstrålning?

"Personlig utstrålning är det där odefinierbara något, med vars hjälp du kan ta dig fram här i livet även om du är en komplett idiot"

.. och det tänker jag inte kommentera men jag kan ju citera Oscar Wilde i stället medan jag lägger bort bilderna av Eneroth och Damberg

.. "Han har det typiska engelska ansiktet. Man behöver bara se det en gång för att glömma det för alltid."

Så ser jag citatet "Att dansa med henne var som att flytta ett piano" .. det får mig osökt att tänka på samarbetet mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna i Stockholm som nu Miljöpartiet bryter .. men som enligt sossarna inte ens existerade när valet var över??

Men det var ju en klar avvikelse från ämnet .. om det nu fanns något ämne alls från början??

Politik ÄR svårbegriplig ibland. Nyheten om att Socialdemokraterna vill förnya sin mediepolitik genom att låta en mediepolitisk grupp ta fram förslag på hur oberoendet inom svenska medier ska stärkas .. ??? .. begriper jag faktiskt inte alls?? Men det här skulle ju inte handla om att förstå utan om karisma hos den nye sosseledaren och då läser jag ..

"Karisma i politiken är som potens i sängen. Antingen så har man den eller så har man den inte. Att lära sig den är under alla förhållanden omöjligt" .. och det låter ju inte så hoppingivande.

Men .. "Det är ett erkänt faktum att berömmelse stimulerar potensen" .. sa Graham Greene så då kanske karisman också kan få sig en skjuts uppåt av politisk framgång??? Fast det får kanske vara med måtta så att det inte blir lika fatalt som i nästa citat ..

.. "Han klagade över att han hade för hög potens. Han sa att den satt i huvudet, så han ville ha den lite längre ner" .. fast tvärtom då, om ni förstår vad jag menar???? ..

.. vilket jag tyckte var rätt kul innan jag gick vidare till sökordet spontan som inte var så lyckat men ordet improvisera passar ju bra ihop med utstrålning och allt det andra och se där, Johnny Carson står till tjänst igen ..

"Han skulle inte ens kunna improvisera en fis efter en middag med bruna bönor"

.. och jag har helt klart ett ansikte till det citatet men vill inte förstöra nöjet för er, så ni får improvisera själva, om ni kan.

Och här har jag helt tappat greppet om hela inlägget och övergår till Ibrahim Baylans glädjebesked att Socialdemokraterna har fått nya medlemmar.

Men det VISSTE jag!!!

För i går såg jag att Alex Schulman låtit telefonvärva sig till partiet, så det var ingen NY nyhet, men säkert väldigt välkommen för sossarna.

Sossarna, ja .. LO utreder sitt mediearbete och ser över sitt valkampanjande och som vanligt råder total begreppsförvirring om vem eller vilka som samarbetade med vem eller vilka och gick till val och förlorade stort .. LO eller sossarna .. eller är det losarna nu för tiden??? Då kan man ju ha vändbara affischer nästa år igen .. beroende på önskemål???

Citat på det?? Jajamensan!!

"Avslöjandena om fackliga ledares självberikning, hävdas vara "ett olycksfall i arbetet". Att LO-kollektivet inte reagerat mer resolut inför pamparnas mygel väcker frågor. Således bör t.ex "hjärndöd" som vedertaget kriterium vid arbetsplatsolyckor snarast ändras. Detta för att inte äventyra medlemmarnas status. "Likstelhet" är tyvärr inget alternativ, eftersom ett tillstånd närmast liknande det redan tycks ha inträtt i de fackliga leden"

.. sa faktiskt Paul E Tiek, som jag inte har en aning om vem det är eller när han sa det.

Och nu har jag totalt spårat ur och har inte längre den blekaste aning om vad jag började med .. men jag tror att det ursprungligen skulle handla om utstrålning, karisma, lyskraft, vilja och visioner hos de socialdemokratiska partiledarkandidaterna???

Har de eller har de inte ...???

AB, AB, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN

1 kommentar:

  1. Socialdemokraterna är ju ett traditionernas parti och jag har funnit ut att partiledarna har varit rätt lika ur en viss aspekt genom åren. jag säger bara luft och vatten - och astrologiska rön... Kolla gärna in min utveckling av ämnet på www.astroguiden.com:-)

    SvaraRadera