Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

tisdag 8 februari 2011

Jag har ingen aning ..

.. om Julian Assange är en våldtäktsman, skitstövel eller ett offer för bittra feminister. Men rent spontant tror jag inte han är den typen av man som jag skulle lägga ner något intresse på .. även om det medförde att dörrarna öppnades till en annars oåtkomlig elit eller "kändistillvaro".

Jag har inte haft tillgång till den förundersökning som ligger till grund för anklagelserna mot honom och jag tar för givet att de två kvinnorna som rådfrågade polisen om de blivit våldtagna eller inte, verkligen upplevde att de blivit det. Så därför tänker jag inte rota i varför någon sparar en använd kondom i flera dagar .. för säkerhets skull .. medan man umgås med "förövaren" som om ingenting hade hänt.

Men det är klart att det märks vad jag tänker.

För det här är ett märkligt fall, även sett med svenska ögon, eller hur? Så då måste man tillåta sig att tänka, spekulera och undra .. men som sagt, jag vet inte.

Men jag tycker att det som händer är pinsamt .. skämmigt för Sverige! Hela ärendet är så illa skött, så osmidigt hanterat och hade det handlat om någon med mindre medial lyskraft så misstänker jag att det hade sett helt annorlunda ut.

De två kvinnorna som det hela handlar om far väldigt illa just nu, säger deras advokat Claes Borgström och det kan jag tro. Med en annan advokat så hade de förmodligen mått bättre, för precis som i fallet Qvick så njuter advokat Borgström så till den milda grad av mediaintresset att han helt missar vilka följder hans eget agerande får för klienten.

Det är min uppfattning, den kanske inte delas av någon?

Åklagaren Marianne Nys motiv har blivit kraftigt ifrågasatta .. med all rätt, det är också min absolut privata uppfattning. Jag skäms faktiskt över hur vårt svenska rättsystem fungerar och misstänker att det ligger tillräckligt mycket sanning bakom det världen nu roas av och skriver om, för att jag ska ha anledning till det.

Och om Julian Assange .. som inte är åtalad för någonting .. utvisas till Sverige för ett förhör, som faktiskt redan kunde ha hållits om det bara funnits vilja till det, och om det sedan inte blir något åtal alls .. men medför att Sveriges regering samarbetar med USA och får honom utvisad dit ..

.. ja, då får jag verkligen anledning att skämmas och misstro vårt rättssystem i grunden.

AB, Expr., SvD, SvD, DN

2 kommentarer:

  1. -SKÄMMAS!! Betyder, säger Svensk Ordbok, att känna skam. Och skam, säger ordboken, handlar om: känsla av blygsel över förkastlig handling. Och blygsel, handlar om att känna otillräcklighet. ..mjaaa?? över ett rättssystem som är genomruttet. För några år sedan tog jag mig för att uppträda som enskild åklagare. Den så kallade saken var mycket enkel: att myndighet hade förtalat mig. Och som vår rättsordning stadgar skall den anklagade däri visa att förtalsuppgiften är sann. ...och den anklagade sade ingenting för sanning! Och blev frikänd.

    SvaraRadera
  2. Jag noterar att du inte läst häktningspromemorian. Hade du gjort det sa hade du kunnat läsa att de två kvinnorna inte kände sig våldtagna. De ville bara höra om man kunde tvinga Assanges att testa sig.
    Den ena kvinnan säger att hon kände sig överkörd av polisen

    SvaraRadera