tisdag 22 februari 2011

Nej!! Vad besviken jag blir.

Jag läser att Ilija Batljan lämnar politiken för en vice VD-post och blir omåttligt besviken. Dels för att jag måste vika mig för Geniet som jag är gift med, som påstod att bra politiker som Batljan aldrig blir partiordförande i Socialdemokraterna .. vilket jag då bestämt hävdade skulle hända en dag.

Och så blir jag uppriktigt ledsen att en av de få sossar som verkligen TÄNKER och har idéer .. lämnar det sjunkande skeppet, som snart bara har stadiga, tunga betonghäckar som passagerare! Det är INTE en fördel för en skuta som läcker som ett såll.

"Det behövs fler som han" .. sa vi när vi läste om Ilija Batljan redan när han var kommunalråd i Nynäshamn, och då passade jag på att säga .. "han kommer säkert att klättra högt i partiet, jag ger mig sjutton på att han kommer att bli partiordförande en dag!"

Maken .. Geniet .. hävdade lika bestämt att det var lättare för en isbit att överleva i helvetet än för en "utomstående" .. icke sossefödd person .. att komma in i det allra heligaste .. "Han kommer aldrig att vika ner sig och sälja ut sig så mycket som det behövs för att klättra i det partiet."

Och nu får han rätt .. igen!!

Men när jag tänker efter så tror jag att jag gjort detsamma som Ilija Batljan .. kastat in handduken, vandrat vidare och lämnat de andra att träta om vem som ska bli statsminister när sossarna åter får tillbaka den MAKT som de anser sig bestulna på.

SvD, DN, Expr., AB

2 kommentarer:

  1. Håller med, skitbra skrivet!

    SvaraRadera
  2. Alternativet för honom var väl att ta emot den här posten som "fuck off money", eller bli isolerad i partiet och tystad ("för partiets bästa"). Frispråkiga personer som Ilija funkar inte med S-kulturen.

    SvaraRadera