tisdag 15 februari 2011

Jag letade och letade ..

.. efter ett bra citat som jag kunde använda i rubriken för att beskriva det otroliga medlidande jag känner med den arme stackare som kommer att bli vald till Socialdemokraternas partiledare .. men jag hittade inget.

Möjligen skulle jag kunna citera John F Kennedy som sa ..

.. "Vi vill inte vara som ledarna under franska revolutionen som sa: Där går mitt folk. Jag måste komma underfund med vart de går så jag kan leda dem".

Men av någon anledning känns det inte alls roligt eller ironiskt utan bara sorgligt.

Kriskommisionens budskap till den ny ledaren kan enligt min uppfattning sammanfattas så här ... "det var bättre förr - ju förr desto bättre!!"

Men jag kan ha fel, möjligen har jag missat det finstilta?

En röd bloggare har upprört skrivit ett inlägg med rubriken "Pressen fattar inte vad Kriskommisionen har jobbat fram!!" .. men om pressen har missat budskapet så är nog risken överhängande att resten av folket och väljarna också gör det.

Och apropå citat, så hittade jag det här som absolut inte stämmer in på varken Kriskommisionen eller Socialdemokratin just nu, men som ändå roade mig så pass när jag försökte få det att passa in på någon av kandidaterna i sossevalet, att jag inte vill vara snål och undanhålla det från eventuella läsare ..

.. "En skicklig politiker är en man som kan övertyga sin hustru om att det är synd om kvinnan som glömde sina trosor i hans bil kvällen innan".
(Och den som vill ha ett genusperspektiv på det citatet kan byta ut man mot kvinna, hustru mot make, kvinnan mot mannen, trosor mot kalsonger och hans mot hennes .. så fungerar det även på kvinnliga politiker.)

Summan av kardemumman är i alla fall att det inte är mycket som övertygar inom Socialdemokratin just nu!

AB, AB, AB, AB, Expr., DN, DN, SvD, SvD, SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar