måndag 7 februari 2011

Sosse-Idoler??

Göran Persson har fått tycka till i Agenda och bland annat så tyckte han att sossarnas sökande efter partiordförande började likna en tv-såpa, typ Idol.

Så är det VERKLIGEN inte .. säger Mona Sahlin förtrytsamt i Expressen!

Men har Göran helt fel? Finns det verkligen inga likheter mellan Idolkonceptet och Sossesökandet?

1. En hel massa människor som känner sig utvalda för strålkastarljuset och en karriär i offentligheten? Rätt eller fel?

2. En offentlig audition där den sökande försöker framstå i så god dager som möjligt, får visa upp sin eventuella talang och alla sina fel och brister för hela svenska folket? Rätt eller fel?

3. En jury bestående av tidigare storheter inom branschen som uttalar sig uppskattande och lyriskt vid varje blygsamt framförd prestation .. för att i nästa ögonblick rata vederbörande för någon annan? Rätt eller fel?

4. En slutomgång där de återstående kandidaterna försöker övertyga juryn och folket genom att framföra gamla covers där åhörarna förhoppningsvis har glömt orginalframförandet? Rätt eller fel?

5. En tävling där samtliga deltagare säger "det är inte så viktigt att vinna, det är sååå hedrande att överhuvudtaget få vara med"? Rätt eller fel?

6. En massa opinionsmätningar i media för att se vem som ligger bäst till för ögonblicket? Rätt eller fel?

7. Och .. till slut .. en vinnare, som är det bästa som går att vaska fram av det som fanns att välja på? Rätt eller fel?

Dessutom låter nästan Göran Persson själv som Laila Bagge när han varnar för att släppa fram en för skör och oerfaren vinnare ..

... det gäller att vara stryktålig, att ha varit med i hetluften tidigare och inte kopiera andra utan att framföra eget, nytt material. Det viktiga är att kunna sälja det man har att erbjuda och att erbjuda det konsumenterna vill ha .. det är en HÅRD bransch att arbeta i!!!

För min del får jag 7 rätt och känner för första gången i livet att jag är fullständigt överens med fd ordförande Persson!

Expr., Expr., AB, AB

2 kommentarer:

  1. Sa sant, sa sant. Och att GP kommit pa detta alldeles sjaelv!

    SvaraRadera
  2. För att det ska hålla ramarna fullständigt för Idol, så är tvåan alltid bättre än den som kom etta + det kommer att gå bättre i karriären för tvåan också ;)

    SvaraRadera