torsdag 24 februari 2011

.. och de blev bara fler och fler!

När Dottern var liten blev hon fort rastlös när vi skulle åka långt någonstans. LÅNGT .. det var det till nästan allting, enligt hennes uppfattning och för att få tiden att gå brukade hon och jag sjunga om elefanterna. Vi började extremt långsamt ..

.. eeen eeeleeefaaant promeeneeerade påååå eeeen liiiiteen, liiiteen spiiindeeeltråååÅÅÅd, deet tyyckteee deeen vaaar såååå iiiiintreeesaaant sååå deeen giiiick oooch häääämtaaadeee eeen aaannaaan eeeleeefaaant ..

.. för att så småningom hamna i en hastighet där det knappt gick att urskilja orden .. och så började vi om och det blev en in i helsikes massa elefanter innan vi var framme och Maken äntligen fick kliva ur bilen .. fullständigt urless på både oss och elefanterna.

När det gäller Socialdemokraternas partiordförandeval börjar det nästan bli lika trångt på spindeltråden. AB flashar sina favoriter, S-kvinnorna slänger in fem kvinnor i leken, Transport vill ha TVÅ partiordföranden och fackförbundet GS rekommenderar sin kandidat. Hur det kommer sig att fackförbunden helt plötsligt är likvärdiga med sossarnas partidistrikt har jag ingen aning om .. men om jag varit med i Transport eller GS hade jag nog ringt och frågat.

En del av partidistriken törs förresten inte tala om vilken person de vill ha eftersom, enligt statsvetaren Stig-Björn Ljunggren ... "det inom S har blivit norm att förtala varandra. Det är SSU-striden som har flyttat in i partiet."

Och det bekräftar vad jag alltid har trott, går man inte med i SSU som barn har man ingen chans att nå toppen i Socialdemokratiska partiet.

Men SSU-normen passar som av en händelse till följande citat .. "Det hat med vilket en politiker omfattar sina motståndare är ingenting jämfört med den avsky han hyser för sina partikamrater".

Dessutom så tror jag att det var s-kvinnorna som ville rensa upp lite i partitoppen rent allmänt och då kan jag slänga in följande citat som uppmuntran .. "Många politiker efterlämnar ett tomrum som ersätter dem fullständigt".

Så då behöver de liksom inte leta efter någon passande ersättare, nu när det blir så turbulent när man gör det .. och den åsikten stödjs återigen av ett citat ..

"Många politiker är som blindtarmen. Det går lika bra utan, men det har partiet inte märkt än."

eller .. "Många politiker är som bildäck, så nedslitna att de inte längre har någon profil".

Men nu är det inte många dagar kvar .. spänningen är olidlig .. och det ska bli roligt att se vem som äntligen kliver fram och mottar massornas jubel???

Och enligt min citatkälla bör den fulländade politikern vara någon som .. "är så tjockhudad att h*n kan hålla sig upprätt även om h*n saknar ryggrad"!!

Jag tror det finns gott hopp om att det finns en passande kandidat till det citatet!

DN, DN, Expr., AB, AB

3 kommentarer:

 1. Stämningen är olidlig ;)

  SvaraRadera
 2. Bättre med en stämningen som är olidlig än liderlig.

  SvaraRadera
 3. Kusinen från landet24/2/11 20:08

  Sjunga i bilen, jo det har man ju gjort när ungarna var små och otåliga. Fast för oss var det Linkoln-visan som gällde! "Har ni hört den förskräckliga händelsen..."

  SvaraRadera