onsdag 16 februari 2011

Posttraumatiskt stressyndrom ...

.. är ett ångesttillstånd till följd av en svår händelse eller chockartad upplevelse. PTSD karaktäriseras av återupplevanden ("flashbacks"), undvikande av det som påminner om händelsen, och överspändhet.

"Socialdemokraterna är inte ett parti som andra", skriver Socialdemokraternas Kriskommission i en "flashback" av återupplevande av den tid då STATEN .. det var VI!!

Det bör fortfarande vara VI. Det MÅSTE vara VI!! Det är inte RÄTTVIST om det är någon annan!!! NÅGON ska se till att det blir vi igen och då blir allting bra och PRECIS som det SKA vara.

Det nuvarande tillståndet inom Socialdemokratin är bara otur, en följd av att människor inte FÖRSTÅR och inte BEGRIPER vad som är deras bästa .. det som hänt är mer eller mindre en statskupp, ett fientligt maktövertagande, ett lurendrejeri av stora mått.

EGENTLIGEN ... så VILL svenska folket ha den socialdemokratiska maktkolossen som styr över deras liv, så de lugnt kan vila i statens trygga famn och slipper oroa sig över att ta svåra beslut och planera över sin framtid.

Det är inte och har aldrig varit något fel på det socialdemokratiska budskapet .. det är bara olyckliga omständigheter, dåliga budbärare och dumma väljare som förorsakat den nuvarande situationen.

De gamla ministrarna är fortfarande ministrar, även om de av olyckliga omständigheter förhindras från att utföra sina uppdrag. Chockade och handlingsförlamade sitter de overksamma i sin bunker och ser hur andra utför deras uppdrag .. och väntar på att få återinträda och ta över.

STATEN, det är VI!! Och staten ska fördela och avgöra vad medborgarna bör ha.

Arbetslösheten ska lösas med gamla hederliga beredskapsarbeten. Arbetslivet ska bli "flexibelt" .. det vill säga, medborgarna får flytta dit där jobben finns, och de som inte får något jobb alls ska sysselsättas i "subventionerade arbeten".

Nu återtar partiet arbetslinjen .. nu är det slut med "bidragspartistämpeln" .. nu ska ALLA ut i arbetsåtgärder. Fast på ett HELT annat sätt än nu, naturligtvis.

Stat och Kommun pekar med hela handen och .. vips .. så arbetar alla var och en efter förmåga och betalar skatt "efter bärkraft". Lite grand som efter Hasse Alfredssons recept ..

.. Hur mycket skatt betalar du? Vad har du kvar? Skicka in det!

Och så får vi alla en jämlik nettolön när den Socialdemokratiska Staten åter tar över ansvaret för våra liv, våra drömmar och våra val här i livet .. förvandlar oss till jämlika små kuggar i det socialdemokratiska maskineriet .. och håller en styrande hand över det privata näringslivet.

Entreprenörskap? Ambitioner i yrkeslivet? Ekonomisk utveckling? Företagande? Mänskligt engagemang? .. det ligger liksom lite ivägen för den stora DRÖMMEN ..

.. back to basics och den gamla goda tiden.

SvD, SvD, SvD, DN, Expr., Expr., AB, AB, AB

4 kommentarer:

 1. 40 år har gått sedan "storhetstiden" och sossarna har inte märkt det!!!/G

  SvaraRadera
 2. Jag bara älskar ditt sätt att skriva!

  SvaraRadera
 3. @/G .. eller hur! ;-)

  @Agneta .. åhh, vad jag behövde din uppmuntrande kommentar! Just precis NU!! Tack .. :-)

  SvaraRadera
 4. Hahaha!!! Det där var klockrent!!!!

  SvaraRadera