fredag 30 mars 2012

Allmän muggighet ...


"Svenska Folket" ställer befogade frågor, har tappat förtroendet, blir serverade osanningar och bör få besked ... säger en upprörd Gustaf Fridolin och ser ut som en mycket upprörd liten tupp på en stor gödselhög, när det gäller "Saudiaffären".

(Och tro mig .. när det gäller argsinta tuppar så vet jag vad jag talar om.)

"Svenska Folket" .. ja, dit räknas väl jag också, antar jag? Och om sanningen ska fram så är jag inte ett biddevitt intresserad av rapporteringen om vad som händer, har hänt, kommer att hända eller vilka som varit inblandade i vad, till vilket syfte och under vilken regering.

Det är förmodligen väldigt ansvarslöst av mig.

Om jag tog mig tid så kunde jag kanske arbeta upp mig till samma enögda upprördhet som jag kan hitta på medias ledarsidor och löpsedlar .. men kommer jag att hitta någon sanning?

Det vilar en allmän muggighet över svensk politik.

Jag läser politiska bloggar och häpnar över uppfinningsrikedomen när det gäller att vinkla en fråga så att den passar PRECIS in i det hål som finns i den egna politiska visionen som ändå aldrig kommer att genomföras. Jag blir bara trött av all energi som slösas bort på att misstänkliggöra en "fiende" .. som i sin tur gräver fallgropar för glatta livet i hopp om att motståndaren ska falla pladask i dem.

Tänk om all denna energi kunde användas till att åstadkomma faktiskt förändring där det behövs?

Det spelar ingen roll om det handlar om skolan, de äldre, sjuksyrrornas eländiga villkor, ingångslöner eller de heliga jobben .. överordnat de faktiska resultaten, är de politiska vinsterna.

Precis som i schack är vi "bönder" något som man offrar utan att sörja särskilt mycket .. det finns ju vinster man kan uppnå med en sådan manöver, eller hur?

Det har nog alltid varit så här, fast inte lika synligt .. och då är frågan den, har jag blivit smartare med åren eller har vi fått mer korkade politiker och journalister??

(Och vid en rundfrågning bland vänner och bekanta så är det faktiskt ingen som sett någon större utveckling hos mig när det gäller smartheten, så jag antar att det ger en statistisk bekräftelse till min andra misstanke?)

För det handlar ju egentligen inte alls om vapenaffärer, kvaliteten på vården eller något annat som berör "Svenska Folket" utan bara om politisk smutskastning, taktik och politiska poäng. För när dammet har lagt sig .. så har ingenting hänt som förändrar någonting. Annat än siffror i en opinionsmätning som ser helt annorlunda ut om ett halvår när nästa icke-fråga har genererat braskande rubriker i media.

Det är nog ingen tillfällighet att det parti som har minst att säga får de högsta opinionssiffrorna och det är bara i politikens underbara värld som en folkvald ledarfigur kan gå ut i media och meddela .. "Vi ska reda ut vad jag egentligen menar"?

"Svenska Folket"!!! Tänk vad ofta vi nämns, så fort någon vill göra anspråk på sanningen. "Svenska Folket" vill, har rätt till, kräver och behöver!!

Vi ska ut i verkligheten och TALA med Folket .. säger politikerna och smäller upp små valstugor eller stör Folket i hemmet, sista veckorna före val. Men tiden däremellan så talas det minsann inte med Folket, trots att de numera är lätta att nå på bloggar och facebook.

För hur många har haft upprepade besök av eller känt sig välkommen hos någon av de politiska opinionsbildarna som brukar skriva debattartiklar i Folkets namn eller stå i de små valstugorna?

Någon?

Hur många av dem som talar sig varma för allt som "Svenska Folket" vill och behöver, går utanför valstugans trygga väggar och tar kontakt med dem som bloggar eller finns på  facebooksidor från helt vanliga människor som skriver om helt vanliga saker .. som de önskar sig, vill ha och behöver?

Någon?


Dagens citat tillägnar jag alla politiker som anser sig veta vad Svenska Folket kräver ..

 Det finns ett nära andligt släktskap mellan politik och pajaseri. Representanter för båda brukar begå dumheter,
visserligen med den lilla skillnaden att pajasens utan undantag är medvetna.


DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr., AB

5 kommentarer:

 1. Politiken är ett skråyrke. Har du inte gjort gesälltjänst och kokat kaffe i en valstuga i några år kan du inte komma på fråga att få uttrycka en egen åsikt.

  Skråets värsta mardröm är fria personval, där man kan ställa upp som kandidat utan ett parti, fast det kanske inte hade varit så dumt för folket. Ian och Bert hade varit i riksdagen, utan att vi skulle behöva dras med deras parti. Carola och Robinson-Robban skulle haft en chans om de ville, men även förhållandevis vettiga personer som Björn Gillberg eller Gunde Svan.

  Om så var fallet skulle jag kunna hitta en kandidat, läsa dens blogg och ställa några frågor.

  Fördelen för kandidaten är att den verkligen har folket bakom sig och behöver inte följa en partilinje i hjärtefrågor och kandidaten är bara ansvarig inför folket.

  SvaraRadera
 2. Pajasen skiljer sig också på en lustig mössa och en röd näsa och allt är på låtsats. Politikerna gör sina lustigheter med stort allvar - dess värre.

  SvaraRadera
 3. Just nu är jag väldigt opolitisk. Idag har jag ägnat mig åt den här sidan istället:

  http://www.cchobby.se

  Jag bygger drömmar om material jag kan köpa sedan för att förverkliga idéer som legat och grott en tid.

  För övrigt är jag glad över att vi inte har det amerikanska politiska systemet. Det verkar helt sjukt!

  SvaraRadera
 4. Visst blir man trött på politiker. Det gäller hela tiden att hitta nåt att hacka på hos motståndarna och inte ens i Saudiaffären så kommer något att hända oavsett vilken sida som styr. Alltför många arbetstillfällen står på spel och där tycks ju m och s vara helt överens. Sen kan ju de troskyldigt äppelkindade gläfsa som de vill.

  SvaraRadera
 5. Vilket stort vittnesbörd, jag är Torpey Clare och har varit gift, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min man, då hänvisades jag till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en kärleksförtrollning på mig och fick min EX tillbaka till mig inom 48 timmar. med glädjen och lyckan i mig, släpper jag hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap. greatbabaogbogotemple@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också med att följa frågor ...
  (1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning

  SvaraRadera