onsdag 7 mars 2012

Gängkrig mellan Änglar och Banditer?


Det finns två stora aktörer i samhället som sitter och klämmer på rätt mycket makt, baserad på människors rädsla och otrygghet. Att välja är ett rent lotteri .. du kan bli en vinnare eller förlorare oavsett vilket gäng du satsar på.

Runt dessa mäktiga samlas det hangarounds .. små grupperingar som då och då får frispel och tycker till i frågor som Ledarna redan har formulerat åsikter om. Det är liksom ingen bra idé och de som dristar sig till sådana upprorsyttringar riskerar att bli helt utplånade. Bättre går det för dem som håller tyst och tassar på i Ledarnas fotspår .. de kan räkna med stöd och hjälp och kanske själva blir en låggradig Ängel eller Bandit en dag.

Men då får du tugga i dig en hel del.

Pinsamheter .. som att attackera med siffror och statistik framtagen av Riksdagens utredningstjänst för att slå hål på motståndarens politik. Bara för att upptäcka att man själv gjort dem en tjänst genom att ta fram siffror som bevisar att den förda politiken varit lyckosam och effektiv?

Hyckleri .. oj, så mycket hyckleri du måste ut med för att avancera från hangaround till fullvärdig medlem i något av gängen.

Äldrevården till exempel. Där är det oerhört viktigt att skrika högt och ilsket när vanvården sker i verksamheter som ger vinst och minst lika viktigt att hålla god min när vanvården sker i verksamheter som drivs av egna gängmedlemmar utan vinst .. kanske har man till och med lyckats få till en hedersam förlust på grund av ren misshushållning med anförtrodda medel!

I det första fallet är det upprörande utnyttjande av allmänna medel .. i det andra fallet beklagliga misstag, utförda av dem man anser vara mest skickade att ta över hela verksamheten utan kontroll av Ledarna.

Och de vanvårdade äldre? Ja, de bryr sig väl inte om vem som står för vanvården, och då är det väl viktigare att fokusera på vinsten?

Om ena gänget händelsevis har avtalat med främmande makt om att bygga en vapenfabrik så gäller det att vässa knivarna om motståndargänget tänker fullfölja samma avtal .. och motståndargänget vässar sina knivar och hävdar att de bara utför ett hedersuppdrag som de är förpliktigade till eftersom det första gänget avtalade avtalet från början.

Så är gängkriget i full gång och hangaroundsen ligger i försåt och försöker plocka poäng i plötsliga attacker åt ena eller andra hållet .. beroende på vilken sida man vill tillhöra.

Gängstrider är svåra att förstå sig på??

Sedan ska de ju helst erövra något också!!

I Astrid Lindgrens berättelser om mästerdetektiven Kalle Blomkvist, så var det Snusmumriken .. eller var det Stormumriken? .. i svensk politik är jobben/jobbfrågan det som ska "tas" från varandra.

För mig är det helt obegripligt?

Hur TAR man en jobbfråga från någon, utan att ha några jobb att erbjuda?

Hur HAR man en jobbfråga? Har inte de faktiska arbetstillfällena någonting alls med jobbfrågan att göra?

Hur "skapar" man jobb?

Framför allt undrar jag hur man "skapar" offentliga jobb utan att det samtidigt blir en kostnad i en ekonomi som bara blir mer och mer ansträngd?

Samtal ska föras med Näringslivet sägs det .. men Näringslivet skapar inga nya jobb för att bli upptagna i de rivaliserande gängen. De är ett eget gäng och vill ha något i gengäld.

Vad?

Men det kanske inte spelar någon roll vad det kostar .. för när det väl finns ett erbjudande så har kanske en Ängel eller Bandit lubbat iväg med hela jobbfrågan och så börjar positionskriget om igen.

Ibland är det lite plågsamt att se på och det får mig att tänka på ett ordspråk från Uganda ..

"När två elefanter strider - då är det gräset som lider."

DN, DN, DN, SvD, SvD, SvDAB, AB, AB, AB, ABExpr., Expr., Expr.,

2 kommentarer:

 1. Any skriver: "I Astrid Lindgrens berättelser om mästerdetektiven Kalle Blomkvist, så var det Snusmumriken .. eller var det Stormumriken?"

  Eh.. "snusmumriken" är en figur (en filosofiskt lagd vagabond) i Tove Janssons böcker om mumindalen, så du avser nog något annat.

  -----

  Any undrar: "Hur TAR man en jobbfråga från någon, utan att ha några jobb att erbjuda?"

  För svenska politiker är den s.k. "jobbfrågan" själva berättelsen om varför jobben inte finns (alt. om varför deras icke-existens skulle sakna betydelse) samt "visionen" om hur man bör förhålla sig till detta.

  För icke-politiker är "jobbfrågan" något annat - själva existensen (eller frånvaron) av jobb.

  SvaraRadera
 2. Vilket stort vittnesbörd, jag är Torpey Clare och har varit gift, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min man, då hänvisades jag till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en kärleksförtrollning på mig och fick min EX tillbaka till mig inom 48 timmar. med glädjen och lyckan i mig, släpper jag hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap. greatbabaogbogotemple@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också med att följa frågor ...
  (1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning

  SvaraRadera