torsdag 1 mars 2012

Vintage Dump Nr 2.


"Titta, vilka möjligheter det FINNS!!" .. avslutade jag förra inlägget som handlade om orättvisor och ojämlikhet, eftersom jag tycker att det allt för sällan handlar om just möjligheter. Svårigheter och orättvisor däremot, är det väldigt viktigt att fokusera på.

Men inte möjligheterna?

Undrar varför?

Personligen tycker jag att det är roligare och mer uppiggande att satsa på möjligheter som blir allt omöjligare under resans gång .. än att sätta mig ner och gräma mig över alltings jävlighet.

Men det är ju individuellt .. och så har jag inget att vinna på att trycka ner människor i skorna heller, eftersom jag inte är partibunden på något sätt.

För att återknyta bekantskapen med mina sparade kläder som verkligen både är och var material till möjliggörare många gånger så kan ni ju fundera över vad det här är ..

Och det såg ju alla med en gång att det var en hopvirkad nättunika som tidigare var en tröja med hål i som repats upp, virkats ihop och återanvänts, eller hur?
Jag kände mig omåttligt elegant i den, med svart linne och svarta jeans under. Tänk vad lite det behövs när ekonomin är så ansträngd att vissa räkningar får ligga och vänta på barnbidraget och det alltid var mer månad kvar än pengar.
I mina gömmor finns åtskilligt .. både färdigt, halvfärdigt och misslyckat .. av gamla jeans. Den här västen har jag faktiskt använt, vilket är mer än jag kan säga om de andra alstren. Men det var kul att testa .. en del bitar har faktiskt möjlighet att få ingå i något framtida projekt framöver, nu när jag har hittat dem igen.
Den här tjusiga koftan/jackan är min gamla bilfilt som blev en kort, handsydd klänning efter en oplanerad övernattning natten innan en arbetsdag, för länge sedan. Sedan klippte jag upp den och använder den än i dag som myskofta vid hundpromenader på sommaren eller i tv-soffan på vintern.

Gamla möjligheter får bli som nya i stället för att sitta och suga på gamla oförätter och orättvisor igen och igen och igen tills du är så passiviserad att du inte skulle känna igen en möjlighet även om du ramlade över den.

DN, SvD, Expr.,

5 kommentarer:

 1. Tina Häll1/3/12 19:27

  Härliga grejer, önskar att jag var så kreativ med händerna...har stickat o broderat, sytt lite också men på fri hand, icke. Tur att vi är olika vi människor och har olika begåvningar.

  SvaraRadera
 2. Jag hade på känn att vi var väldigt lika varandra.
  Jag gör ju precis likadant, använder och använder igen.
  När jag skaffat mig en ny fungerande kamera, ska jag dammsuga hemmet på mina omgjorda alster!
  Men ärligt - har du en riktig skyltdocka hemma?!?
  Avis till max. Det är ett långtidsprojekt jag haft de senaste 30 åren att "råka snubbla över" en.
  Ja, jag vet att det finns sidor på nätet och emellanåt porrsurfar jag där. Ska bara komma överens med min plånbok om att det just är en skyltdocka jag verkligen behöver, än så länge har jag inte lyckats!

  SvaraRadera
 3. Tina Häll .. Jag är helt övertygad om att det inte är VAD man gör som är viktigt, utan ATT man gör något! Annars blir livet trist och meningslöst, åtminstone för mig. :-)

  Mångmamma .. jo du, vi skulle nog inte ha några problem med att få tiden att gå om vi träffades irl. ;-)

  Men om du ska köpa en skyltdocka så får du vara mindre direktstyrd än vad jag var. Min var häpnadsväckande billig så jag reagerade inte på att hon var nerpackad och klar i kartong när vi hämtade hem henne. Men väl hemma så väntade den stora överraskningen .. hennes fantastiska bröst modell silicon.

  Men jag gillar henne ändå. Hon ger ett trevligt trashigt intryck i mitt röriga arbetsrum .. :-D

  Men, åh vad roligt det skulle vara om du och fler lade ut egna gamla och nya kreationer av alla slag som motvikt mot "fina gatans" dyra, trista och likriktade prylar.

  SvaraRadera
 4. Återvinning är underbart. Oj vad jag har sytt om gamla kläder till barnkläder. Eller jeansjackan som jag sydde till sonen av gamla jeans. Det går alldeles utmärkt att använda de färdiga benen till ärmar. Den jeansjackan använde han till han växte ur den. Då övertog dottern den och sedan även jag.

  Eller ponchon som hänger i garderoben. Undrar hur många jeans som gick åt till den.....:-)

  Senaste återbruket var bältet jag sydde av en gammal gardin häromdagen.

  Hellre brödlös än rådlös, har jag för mig att det heter.

  SvaraRadera
 5. Vilket stort vittnesbörd, jag är Torpey Clare och har varit gift, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min man, då hänvisades jag till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en kärleksförtrollning på mig och fick min EX tillbaka till mig inom 48 timmar. med glädjen och lyckan i mig, släpper jag hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap. greatbabaogbogotemple@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också med att följa frågor ...
  (1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning

  SvaraRadera