måndag 5 mars 2012

Om öronen faller av!


Ju mer jag läser och kommer i kontakt med myndighetsbeslut och politik, desto angelägnare börjar jag tycka att det är med någon slags "högskoleprov"/politikertest i nutids- och verklighetskunskap, för dem som söker uppdrag i samhällets tjänst.

Innan de får stå på en riksdagslista och innan de får makt inom en större myndighet vars myndighetsutövning påverkar den "vanliga" människan i hennes vardag.

Och så tänker jag på en seriestrip som Maken och jag läste en gång för länge sedan.

Den var tecknad av Christina Alvner och hette "Jycken" .. och just denna speciella strip är nog en av de roligaste jag har läst. Tyvärr så klippte vi inte ut den .. märkligt nog eftersom jag normalt sett klipper ut allt som jag roas av och samlar i stora kartonger.

Åren gick och vi återvände ständigt till Jycken, Bävern och Katten när någon av oss, hundarna/katterna eller någon annan, gjorde något särskilt hjärnbefriat.

Så fyllde Maken jämna år och jag slet mitt hår i försöken att hitta på något alldeles särskilt i födelsedagspresent .. och så kom jag på det.

Jycken!!!

Efter mycket om och men fick jag till slut kontakt med Christina Alvner och fick .. tack snälla, snälla!! .. en kopia på den efterlängtade stripen som jag ramade in. Den har nu en hedersplats i vårt hem.

Men vad handlar den då om, undrar ni säkert?

Eller hur?

Ja, nu tror jag att det är olagligt att publicera själva stripen, men texten borde jag väl kunna återge?

Bävern och Jycken sitter och berättar historier;

Din tur .. säger Bävern

OK .. säger Jycken. En katt hade väntat två år på att få hjärnan opererad .. men .. veterinären fann ingen hjärna alls. (och här ser vi veterinären såga av toppen på huvudet).

Bara en tunn, tunn tråd tvärs genom skallen. (grubblande veterinär - tunn, tunn tråd genom kattens tomma huvud)

Veterinären blev brydd, men fann sig snabbt och klippte av snöret.

Vad hände, vad hände? .. undrar Bävern upphetsat.

Vad tror du? .. säger Jycken tillbakalutat.

Kattens öron föll av ...

Alltså .. jag tycker att det här är hysteriskt roligt. Varje gång en katt missar diskbänken och nesligt ramlar ner eller en hund gör bort sig på ett pinsamt sätt, brukar jag säga .. akta dig du, så att inte tråden går av och öronen ramlar av.

Och efter möten med särskild paragraftrogna myndighetsutövare, människor som spiller tid av sitt liv på meningslösheter eller debattprogram med deltagare som ägnar oceaner av tid åt att säga i princip ingenting .. så brukar Maken och jag titta på varandra och säga .. där fanns det nog inte mycket mer än en tunn, tunn, tråd!

H*n får nog passa sig så att öronen inte ramlar av! 


DN, DN, DNSvD, SvD, SvD, Expr., AB,

3 kommentarer:

 1. Jag önskar att alla politiker var försedda med snöre- ett sprattelgubbesnöre. Tänk att som vanlig medborgare kunna rycka i det snöret och få en politiker eller paragrafryttare att agera utefter hur den lilla människan vill och önskar.Egen tankeverksamhet tycks många av dessa ändå inte ha - ett påverkanssnöre bör finnas med vid alla politiker och tjänstemannatillsättningar. Vore det inte fint att någon gång få maktmänniskorna att dansa efter medborgarnas pipa?

  SvaraRadera
 2. http://klockren.nu/

  SvaraRadera
 3. Vilket stort vittnesbörd, jag är Torpey Clare och har varit gift, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min man, då hänvisades jag till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en kärleksförtrollning på mig och fick min EX tillbaka till mig inom 48 timmar. med glädjen och lyckan i mig, släpper jag hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap. greatbabaogbogotemple@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också med att följa frågor ...
  (1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning

  SvaraRadera