torsdag 8 mars 2012

Det visste ni inte, men ..


.. den Internationella Kvinnodagen är inte bara en dag för världens alla kvinnor, utan också min födelsedag!

Det är både en välsignelse och en förbannelse. 

Roligt, eftersom det gör det lätt att komma ihåg mig just den här dagen. Det finns vänner som ringer eller mailar bara en gång om året och jag kan föreställa mig hur det går till .. de slår upp morgontidningen eller loggar in och ser rubriken, Internationella Kvinnodagen, och tänker .. javisst ja, HON .. det var länge sedan!

Den tråkiga bieffekten var värst på en del av mina arbetsplatser .. ja, det kunde man ge sig f*n på att du var född på den här dagen!! Kvinnodagen .. det är väl sådana som du som inspirerat till den? Typiskt .. att just DU fyller år i dag! Suck .. det fattades bara det!. .. sagt med en biton av överlägsenhet och sarkasm av män som var vana att få kaffet serverat utan att bli ifrågasatta.

För har det varit något som jag satt ner foten inför, så är det bli någon form av kaffeflicka. Inte någons "flicka" alls, för den delen!

Styrelseuppdrag klarar jag mig utan .. men kaffe serverar jag INTE!! 

Förutsatt att jag är anställd för att göra något annat .. som servitris hade jag serverat kaffet med ett leende och en bitanke på dricksen, förstås. För hur skulle jag annars få ihop tillräckligt för att köpa hela fiket?

Men, som sagt .. det är min födelsedag i dag. Jag fick blommor på sängen och om någon brinner av längtan efter att ge mig en födelsedagspresent så har jag ett tips om vad jag önskar mig.

Tänk dig att du befinner er på ett större fartyg. Bara du och landets samlade topp-politiker .. ruggigt, eller hur?

Så går fartyget under .. eller faller över kanten, om man som jag är en inbiten läsare av Terry Pratchetts böcker om Skivvärlden. Du klarar dig i en liten, liten livbåt och får valet att ta med dig EN passagerare till den lilla ö du ser långt, långt bort.

Vem väljer du? Vem tror du har bäst överlevnadsegenskaper och kan ge dig bäst möjligheter att överleva denna katastrof.

Vilken politiker tror du är bäst skickad att bygga upp ett fungerande liv för dig och sig själv .. och VARFÖR tror du det?

JAG vet vem jag skulle välja och jag vet också varför.

Kom igen!

Snälla!!

Överraska mig ... tänk på att det både är min födelsedag och Internationella Kvinnodagen, det måste väl ändå inspirera till en särskild ansträngning?

Expr., AB, SvD, SvD, SvD, DN,

16 kommentarer:

 1. Jag skulle ta med Susanne Eman. Hon skulle räcka flera år om man torkar henne.

  SvaraRadera
 2. Grattis på födelsedagen!
  Om man får välja en person som avgått från sin post skulle det bli "Järnladyn", MT. Vad hon inte skulle kunnat åstadkomma i en liten livbåt, vågar man knappt gissa.

  SvaraRadera
 3. Hur kan man arbeta gratis när man redan lämnat jobbet för att man "bara" behöver utföra ett "litet" ärende "just idag" varje dag?

  SvaraRadera
 4. Trash och Anonym 10:21 .. tack för presenten .. ;-)

  Men .. VARFÖR???

  Anonym .. det är nog inte bara kvinnor som "bara" utför ett "litet" ärende då och då?

  SvaraRadera
 5. Jag skulle välja Maud Olofsson, tror jag. Hon verkar ju så energisk och glad. Uppväxt på landet så hon är nog inte rädd för djur, bangar nog inte för vare sig kor eller småkryp. Hon är nog inte mörkrädd och antagligen vet hon hur man hushållar med det man har och hon kan säkert hålla igång samtalet hur trist en obebodd ö än kan förefalla.
  Grattis på födelsedagen! Hoppas du får en fin dag.

  SvaraRadera
 6. Grattis på födelsedagen. Jag grubblar och grubblar men kommer just nu inte på någon bra kandidat. Kanske för att jag har resfeber.

  Ha en underbar dag i alla fall.

  SvaraRadera
 7. Jaha! Om jag nu måste välja så väljer jag den målmedvetna EU-kommissionären Cecilia Malmström. Tror hon är intressant att tala med på den öde ön, att hon kan ro så att vi kommer dit att hon inte ryggar för att kunna bygga någon slags hydda. Desssutom tror jag att hon kan hjälpa till att hitta föda. Tror jag...

  Varma gratulationer på födelsedagen! /G

  SvaraRadera
 8. Först; Grattis!
  Sen; Oj, så svårt! Eftersom jag anser mig vara en handlingens kvinna, skulle jag inte välja någon "stor stark man" för att påta ihop en koja eller så åt mig, däremot skulle jag vilja ha med mig någon att brottas intellektuellt med.

  De flesta politiker idag sätter upp en fasad för att kunna föra fram sitt partis budskap och då blir det inte busenkelt att plocka ut en värdig kandidat.
  Hur vet jag att de verkligen menar det de säger?

  Björklund skulle ligga bra till - vi skulle kunna härja om skolfrågor i alla fall.

  Äh, jag vet faktiskt inte men jag är nyfiken på ditt val!

  SvaraRadera
 9. Grattis på födelsedagen!

  SvaraRadera
 10. GRRAAAATTISSSSSSSSSSS!
  Jag skulle nog ta med mig dig - om du inte kan vara tillräckligt innovativ för att klara av att få livet att fortsätta skulle jag iaf ha väldigt roligt med dig tillsammans på vår väg in i Skivvärldens egighet.

  SvaraRadera
 11. Grattis,

  Ta me dmig en politiker? Ha ha ha, på en öde ö? Herregud vad trist det låter.

  Jag skulle nog tagit med mig Josef Stalin eller Adolf Hitler så jag hade haft något att ta ut min frustration på. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 12. Grattispuss från mig då åxå! Du sköna quinna!
  http://blogg.vk.se/images/blogimages/1371_1331127774.jpg

  SvaraRadera
 13. PS
  Jag skulle ta med mig en hungrig påhittig person som inte snackar så mycket utan levererar. Jag skulle då ge både nackmassage och glada hurrarop,å´kaffe om det finns=)

  SvaraRadera
 14. Grattis på bemärkelsedagen!

  Bäst överlevnad med svenska politiker? Rakt av Björklund pga militärbakgrund, men han framställs inte precis som den intellektuella giganten som kan göra diskussioner intressanta. Fast vem vet, riktiga vänsterpartister kan nog göra diskussionerna intressanta men då lär övistelsen sluta som Flugornas Herre.

  Får det däremot väljas av alla världens politiker och oavsett tid så skulle det utan tvekan varit Theodore Roosevelt. Överlevnad och någon att prata vitt skilda ting med.

  SvaraRadera
 15. Grattis och det är många trevliga människor som fyller år i Mars, bland annat min fru. Ni kanske har samma personlighet? Astrologer tror ju på det. I så fall går mina tankar till din man ;)

  den politiker som jag skulle ta med skulle vara Ingvar Carlsson. Inte för att han tillför så mycket när det gäller att finna mat, det klarar jag själv bra men däremot på en öde ö kommer han inte undan och måste då för att själv överleva berätta om alla de byken som skulle tvättas offentligt genom åren men som begravdes i olika utredningar eller promemorier inklusive hans egen roll som eventuell STASI agent. Det är min teori att allt tassande kring STASI har med några riktigt högt uppsatta politiker att göra.

  SvaraRadera
 16. Nämen där ser man. Födelsedagsparadoxen slår till. Min frus födelsedag är också 8 Mars, 1980 för att vara exakt.

  SvaraRadera