tisdag 27 mars 2012

Det är för få räkor i räk(s)alladen!


Hur många räkor blir det egentligen kvar när man spolar bort allt annat billigt jox i räksalladen?

Det har man ju alltid undrat, och vid sökning upptäcker jag att Svenska Dagbladet har haft vänligheten att ta reda på hur det ligger till. 

Svaret var att fem av åtta burkar inte innehöll den utlovade mängden. Ett märke skulle till exempel innehålla 24 procent räkor vilket motsvarar nästan 50 gram i 200 grams burken, men kvar efter avsköljningen fanns endast 16 ynka räkor som tillsammans vägde in på matchvikten 6 gram. I några andra burkar av samma märke var det nästan lika illa: 14 respektive 16 gram räkor.

Det finns alltså inte så många räkor i räksalladen .. men desto mer rödgrönt(?) jox som sköljdes bort i testen.

Vilket gör att det danske konstnären och skådespelaren Eric Clausen inte är så helt fel ute när han säger .. "Det finns inte många socialister i det socialdemokratiska partiet och inte heller många räkor i räksalladen."

Uppenbarligen finns det stora likheter mellan vårt förhållande till det vi köper och äter och det vi väljer och litar på. Innehållet är inte så noga .. hur det påverkar vår hälsa eller ekonomi spelar ingen större roll .. bara marknadsföringen är tilltalande och bäraren av affischnamnet ser ut som jultomten?


DN, DN, Expr.,

3 kommentarer:

 1. Det är väl som vegetarisk köttfärssås?

  SvaraRadera
 2. Tistelfrun27/3/12 18:28

  Underbar rubrik :-)

  SvaraRadera
 3. Vilket stort vittnesbörd, jag är Torpey Clare och har varit gift, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min man, då hänvisades jag till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en kärleksförtrollning på mig och fick min EX tillbaka till mig inom 48 timmar. med glädjen och lyckan i mig, släpper jag hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap. greatbabaogbogotemple@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också med att följa frågor ...
  (1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning

  SvaraRadera