torsdag 1 mars 2012

Så kör vi JÄMLIKHETEN ett varv till då ..??


Jag blir så trött varje gång våra makthavare pekar med hela handen mot näringslivets villkor .. samtidigt som de själva kräver "marknadsanpassade löner och villkor".

Jag blir så trött varje gång debatten om klassklyftor och jämlikhet landar i märkliga tabeller och löneredovisningar som ska illustrera orättvisor och maktlöshet utan att någon enda gång redovisar någon form av handlingsplan .. eller åtminstone en ärlig åsikt.

Säg jämlikhet .. och flosklerna och klyschorna kommer farande som flugor runt en kosk*t!

Wanja Lundby-Wedin upprörs återigen över ORÄTTVISORNA, eftersom LO:s rapport "Makteliten" ligger på bordet för elfte gången .. men med vilken rätt? Hon sitter själv med hög lön, fördelaktiga arvoden och goda pensionsavtal som betalas av dem som hon ynkar och anser att näringslivet utnyttjar? Hon har själv gett sin egen man en så välavlönad tjänst inom LO, i elfte timmen innan pensionsavgången .. så att de kommande pensionsutbetalningarna höjdes avsevärt?

Absolut rättvisa och jämlikhet .. finns det, och handlar det i så fall bara om pengar?

Jämlikhet .. vad är det egentligen? Är det att vi alla delar på allas pengar och får lika mycket .. eller lite .. oavsett insats? I maj 2011 läste jag en insändare i Expressen som räknat ut hur det skulle gå till;

"Ett rikt land, som Sverige, behöver vare sig ha fattigdom eller arbetslöshet. Delar vi Sveriges inkomster lika, får var och en av oss cirka 180.000 kronor per år att leva för: inklusive barn och åldringar.

Så någon fattigdom eller arbetslöshet borde inte existera, men gör det ändå, för våra politiker klarar inte av att fördela Sveriges inkomster rättvist!

När direktörer och andra storgubbar ska ha tiotals miljoner i lön, lika mycket i bonusar och fallskärmar, räcker inte pengarna.

Fattigdom och arbetslöshet kan, om viljan finns, röstas bort omgående!"

Vad jag kom fram till att det blev i månaden och i förlängningen, skrev jag om HÄR.

Jag har inga problem med att människor tjänar pengar, har höga löner eller förmögenheter. I hela livet har jag själv drivits av en .. förmodligen osund och föraktlig .. önskan om att få in så mycket som möjlig och samla till så stor ekonomisk trygghet som möjligt.

Inte för ett ögonblick skulle jag tacka nej till en större förmögenhet eller en brutalt hög lön.

Ja tack .. jag vill väldigt gärna vara ekonomiskt oberoende!!

Från början låg ribban inte högre än att ha så pass stora inkomster att ALLA räkningar skulle kunna betalas på förfallodagen. Sedan följde ett större antal år när jag drömde om att ha råd att ha en mindre belopp för mig själv .. att sätta sprätt på eller spara, vilket jag ville.

Jag kan det i dag .. och jag skäms inte en enda sekund .. och de som satsat egna pengar och eget arbete och lyckats bygga upp verksamheter, som inte kostat samhället ett enda biddevitt men gett arbetstillfällen till andra, har jag ärligt talat inte ägnat en enda avundsam tanke.

Det är lätt att stå med välfyllda förråd och peka med hela handen och skrika .. Titta, vad DOM har!!

Det verkar vara betydligt svårare att få upp handen ur plånboksfickan och peka ut rikningen och säga .. Titta, vilka möjligheter det FINNS!!

1 kommentar:

  1. Ja det hjälper ju inte heller att Wanja Lundby-Wedin faktiskt själv har en hygglig lön och det utan att besitta kompetensen. Hon lyckas ju inte ens sköta sina uppdrag för medlemmarnas räkning (eller snarare det LO-styrelsen bestämt hjälper medlemmarna) när det kom till bonusar för VD:arna i styrelserna som LO satt med i. Ganska sorgligt egentligen.

    SvaraRadera