måndag 26 mars 2012

Borttappat?Eftersom allting ändå går åt helvete,
kan man lika gärna vara optimist ... det är ett bra motto, men jag har totalt tappat motivationen! Jag vet inte vart den tog vägen men jag vet precis när den försvann.

”Det finns inga realistiska drömmare”, skrev Max P, en borttappad bloggvän. Så sant, för smyger det sig in ett uns av logik, eftertanke eller verklighet i dina drömmar eller förhoppningar så inser du snart att oddsen för att de ska gå att realisera är försvinnande små.

För tänker jag realistiskt så måste jag inse att:

.. för varje skratt jag skrattar finns det någon som blir störd eller uppfattar det som ett hånskratt.
.. för varje dröm jag försöker realisera finns det någon som ser det som sin uppgift att riva ner den,
.. för varje hopp jag lyckats hitta finns det någon som ser till att det blir en besvikelse.

Just nu ifrågasätter jag meningen med att sitta här och skriva saker som jag tänker, roas av eller upprörs över, för att …... ?? .. ja, varför då egentligen??

Jag har totalt tappat motivationen …

.. men jag kanske hittar den igen??

Det är väl optimistiskt tänkt?

Jag kanske borde koncentrera mig på att fylla den här ytan med fler ordspråk och tänkvärdheter i stället för att tänka själv?

8 kommentarer:

 1. Väldigt optimistiskt...själv inleddes mitt morrontänk med att åka till stan och köpa kritor. Och ett block med bilder att färglägga!!!!
  Fick sån lust...lust att åxå köpa springskor....
  Nu har det gått några timmar så jag kan använda dina ord:

  "Jag har totalt tappat motivationen

  .. men jag kanske hittar den igen??

  Det är väl optimistiskt tänkt?"

  Jag lånar dem av dig Any...kram :-)

  SvaraRadera
 2. I stort sett alla bloggar jag följer tappar motivationen till att blogga med jämna mellanrum. Men det brukar återvända om man inte försöker tvinga fram motivationen. Efter ett tag brukar det klia i fingrarna igen.

  Så ut och njut av den tidiga våren så syns vi här när vi syns. Om det blir om ett bra tag eller någon gång lite då och då spelar ingen roll. De flesta av oss är kvar och väntar.

  SvaraRadera
 3. Kusinen från landet26/3/12 13:20

  Fast tänka själv är du ju faktiskt väldigt bra på, så låt oss hoppas att inspirationen snart kommer igen.

  SvaraRadera
 4. Nej - fortsätt att tänka själv! Du gör det så bra!

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas verkligen att du hittar motivationen igen. Det är en mycket egoistisk önskan eftersom jag blivit beroende av dig och dina tankar.

  Dessutom kan jag så här lite kryptiskt meddela att vi fick veta idag att vi är lite närmare målet. Vi vågar nästan börja tro på det nu. Så här spirar optimisten ordentligt.

  Ibland kan jag tänka att jag hade aldrig orkat med livet om jag inte varit optimist. Man bryter ihop en minut eller så för att sedan spotta i näven igen.

  Jag säger: PÅ ÅTERSEENDE!

  SvaraRadera
 6. Tistelfrun .. kram på dig själv :-). Vad glad jag blir när jag ser att du kommit in i bloggvärlden igen, men det är ju ganska typiskt att jag upptäcker det NU när jag nätt och jämt ids slå på datorn, än mindre skriva eller svara på kommentarer. Men det går väl över .. under tiden njuter jag av dina bilder, både på nätet och de som sitter på väggen i mitt skrivhörn.

  Hmm, Kusinen, Mångmamma .. jodå, visst brukar man hitta borttappade grejor så småningom. Motivation, försvunna sugar och lust kan dyka upp på de mest oanade platser ;-)

  Cicki .. jag håller andan och törs inte gratulera eller kommentera. Men jag tänker på er varje dag .. det kan du vara helt övertygad om. Och går det som det ska så är det som att vinna högsta vinsten .. jag tror aldrig jag varit med om det faktiskt, så det blir ett under för mig också.

  Åh så gärna jag vill att det ska ske under i den här muggiga undergångsstämningen som råder just nu!!

  Så jag fortsätter att hålla andan ..

  SvaraRadera
 7. Ta en paus vettja! Jag roade mig med att skriva en del inlägg innan utlandsresan som jag bestämde när de skulle dimpa ut i cybern.

  Sen har jag lagt upp några ord å bilder irl då vi väl var där nere- för kan du tänka dig! De hade gratis wifi på vårt område vilket innebar att maken tom surfade nere på stranden... på mobben hahaha!

  Jag känner mig lite vemodig över att komma hem till kylan å snön men å´andra sidan har jag så många intryck att jag drömt varje natt om saker jag vart med om, dessutom var jag till frissan idag å jag är ledig tom den 8/4, så livet är helt fantastiskt!

  Krama inte ur dig all rom=)

  SvaraRadera
 8. Det går bra att förlägga den ett tag, men försvinn inte helt bara, du är den vassaste bloggfavvon just nu!

  SvaraRadera