lördag 31 mars 2012

(S)köldpaddan rör sig ..."Det är med socialdemokratin som med sködpaddan. Den rör sig, men man är inte säker på om den går framåt eller bakåt?"

.. så sa en gång någon som därmed hamnade i en citatlista som jag hämtar citat ur. Så kan det bli .. rätt som det är kläcker man ur sig något tankeväckande .. om man har tur.

Den sista tiden har tidningarna varit fulla av allmän upprördhet över att Sverige säljer vapen .. eller hjälper till med att bygga en vapenfabrik .. i Saudiarabien och trots att avtalet tecknades av sosse-ministern Leni Björklund redan 2005 så har det inte hindrat en viss uppblåsthet och ilsket röd indignation från samma håll.

Det är helt ok att sälja vapen .. men inte till länder som SKJUTER med dem!! Tar sig friheten att använda dem!! Någon måtta får det väl ändå vara?

Men .. tyvärr .. så går svenska jobb före demokrati i andra länder. Så tolkar åtminstone jag Urban Ahlins uttalande. Demokrati är dessutom bara ett liten sak att ta hänsyn till när det gäller handeln med vapen och tillbehör .. för säljer vi vapen och tillbehör så måste vi också sälja mycket och till vem som helst, för att hålla sysselsättningen uppe.

Det är ju klart som korvspad, eller hur?

Det har också utslungats diverse anklagelser och hård kritik när det handlar om privatiseringar, utförsäljningar och vinster och önskemål om återregleringar som borde göras men som man inte tänker göra för även i det fallet så går svenska jobb före svensk trygghet .. eller hur det nu är?

Frågetecknen hopas för en stackars väljare? Allt ska ändras men inte bli annorlunda? Det som är gjort var dåligt när det gjordes, men blir bra när det hamnar i rätta händer .. är det så jag ska tolka alla kryptiska uttalanden?

Vad skiljer mellan regering och opposition .. vad ska jag tro på?

Det största partiet i oppositionen liknar det största regeringspartiet som en rödblå, gammaldags karbonkopia och verkar följar regelboken för svarslösa politiker och offentliganställda .

l) När du har ansvaret - överväg.
2) När du är i svårigheter - delegera.
3) När du är osäker - mumla.
4) När du saknar åsikter - använd någon annans

DN, DN, DN, DN, SvD, SvDAB, AB, Expr., Expr.,

3 kommentarer:

 1. Kära Any nu får du inte generalisera, det finns sköldpaddor och så finns vårt Skaldjur Gunvald.Hon kommer upp i svindlande hastigheter när hon får in turbo. Igår utförde hon en fartfylld rugbytackling på mig utan föregående varning - tur att hon inte kommer högre upp än till mina tår. Det känns ordentligt i dag också och hade det varit en riktig match hade hon fått rött kort. Nu hasar hon runt som vanligt medan jag linkar.

  SvaraRadera
 2. Det är väl inte första gången S säger fy-fy o så har de själva satt igång det hela. Är ju lika dant med förändringen i F-kassan t.ex.

  "Robinsson-Janne" har ju tjänat stora pengar på sitt privatat bolag inom ungdomsrehab, men det är väl OK så länge man är Sosse!

  Är fortfarande intresserad av vilken politik som S ska ha, men det är ju tydligen inte så viktigt, inte om jag förstår GP rätt. Huvudsaken är ju att siffrorna pekar upp och att man får makten, så kan man göra hur man vill sen.

  SvaraRadera
 3. What a great testimony, i am torpey clare and been married, was happy with my marriage, not until when my husband began to listen to gossip of me not being faithful to our marital vows, i tried making him understand that they were lies, but he lost the love, trust  and confidence in us. So we became nagging couples, and then filled for divorce, later we got separated. years after our divorce, i tried to live a normal life but i could not, so i began a quest on how to get back my husband, then i was referred to, BaBa ogbogo a great and highly spiritual man who cast a love spell on me and made my EX return to me within 48Hours. with the joy and happiness in me, i drop his contact here for those having relationship and marriage problems. greatbabaogbogotemple@gmail.com. Get in-touch with him, He is indeed a great and powerful man. Also helps in following matters...
  (1) Stop Divorce(2) End Barrenness (3) Need Spiritual Help(4) All Kinds Of Spell 

  SvaraRadera