Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

lördag 10 mars 2012

Solen skiner ..

.. äntligen och jag har höga förväntningar på morgondagen!


Utanför fönstret har skatorna byggt färdigt sitt bo och påbörjat utprovningen av hur liggvänligt det har blivit. Skatmamman(?) lägger sig på plats, provar den ena sidan efter den andra, reser sig och plockar bort pinnar som tydligen inte känns bra och provar igen. I ett gammalt dött träd syns spåren efter byggnadsarbetet, eftersom de kilar in för långa pinnar i sprickor i trädet och bryter av dem. Otroligt begåvat tycker jag imponerad .. och konstnärligt, när kvarblivna pinnrester bildar ett roligt mönster.


I morgon är det dags att kamma hundarna och hänga den överblivna pälsen i döda trädet. Det är alltid lika populärt så här års och särskilt småfåglarna ser ut som små flygande tomtar när de bär hem högklassigt liggunderlag till sina nybyggda bon.
Bilden är tagen från övervåningen och så fort som grönskan kommer så kommer boet att vara totalt osynligt.


Jag har också ägnat mig åt förberedelser inför våren och sytt en klänning till. Om jag kommer att använda den också, så kommer den här sommaren helt att ändra min personliga framtoning, eftersom jag sällan eller aldrig använder klänning utan tights.
Jag tycker benen känns så dumma när de blottas under ett fladdrande tyg som bara håller ihop runt midjan?


Men den här klänningen lockar fram ormen inom mig. Jag känner mig ovanligt slingrig och figurnära .. lite som en vamp ur en gammal 30-40-talsfilm?


Maken upplever mig inte alls så, fast jag slingrar på så gott jag kan .. men han tycker att jag är klart underhållande och .. hmm .. olik? 


Ja ja, man kan inte få allt .. möjligen blir det bättre om jag sätter på mig en hatt?? Eller köper ett läppstift? Det har jag inte använt sedan jag var 15 år och upptäckte att det inte riktigt var min grej .. det kanske har blivit det nu??


Det är inte klokt vad en strimma sol kan göra med humöret ...


DN, Expr., AB

1 kommentar:

  1. Den var snygg...tror den passar bra med svarta tights också. Läppstift eller glans kan göra en på lite gott humör...eller en ny parfym.
    Själv har jag i flera år längtat efter en parfym. Hittade en efter många sniff. Och den både doftar och gör Mig *vink-vink* gott :-D

    SvaraRadera