tisdag 20 mars 2012

Lägg till en App för Trygghet ...


Det är ett märkligt spel han spelar, Stefan Löfven .. med sin långa tystnad och låga profil?

Alla missnöjda, utsatta och kämpande i samhället applicerar allt sitt hopp, sin tro och sin tillit på denne man som genom att vara tyst och osynlig ger löften om landet som dryper av mjölk och honung.

Jobb till alla, bättre löner för de lågavlönade, ömsint omvårdnad för de äldre, fler offentliganställda, bättre och generösare a-kassa/försörjningsstöd/sjukförsäkring, effektivare skola, fler och bättre lärare med högre lön, lägre skatter för pensionärer, goda pensioner för alla, ett människovärdigt bemötande från våra myndigheter .. hela önskelistan ryms i sosseledarens tystnad.

Vi vill så gärna tro att det finns ett liv utan ansvar, utan krav .. en tillvaro där Någon Annan tar hand om oss när livet tar en brutal och oväntad vändning, när vi sitter fast i ett egenkonstruerat skuldträsk eller när vi inte orkar med våra liv. Någon Annan som ser till att vi har allt vi behöver och till och med tillåter oss att falla handlöst ibland .. i fast förvissning om att det finns ett kraftfullt och stabilt skyddsnät till oss alla.

Sverige, en fredad idyllisk ö med lyckligt kredit-konsumerande människor utan ansvar .. i en värld som befinner sig i en brytningstid och i ett ekonomiskt kaos?

Och så länge som tystnaden talar, så kan vi tro det. Vi kan glömma de iskalla ekonomiska vindarna som blåser över övriga Europa och drömma oss tillbaka till det Förr som var mycket, mycket bättre än det Nu som vi lever i.

Stefan Löfven håller på att förvandla sig själv till "Sosse-Appen Trygghet". Ett helt kostnadsfritt tillval som är tillgängligt för alla .. under en inkörningsperiod.

Men förr eller senare måste han berätta om villkoren och ge en trovärdig innehållsdeklaration .. och blir det senare, så är frågan vad han kan säga utan att göra de hoppfulla besvikna?

Vad säger man för att toppa obegränsade förväntningar .. utan att ha något storslaget att erbjuda?

Eller så hoppar hela Sverige högt vid tanken på högre tak i sjukförsäkringen, så att de som tjänar lite mer också får lite mer när de är sjuka?

Människor kanske inte har så stora krav när allt kommer omkring, vad vet jag?


AB, AB, AB, AB, AB, DN,
Newsmill

9 kommentarer:

 1. Long time no seen från Any med ;)

  SvaraRadera
 2. Going app...app...app...
  Skulle en refräng från Mig kunna låta ;-)

  SvaraRadera
 3. Hmm .. jag tankar positiv energi i verkliga livet. På nätet och i media är det ont om den varan. ;-)

  Tistelfrun .. Euforia?? En passande kampsång för Stefan Lövfen .. ;-D

  SvaraRadera
 4. Den gode Stefan kallas även LO-Jesus - sätt din tro och hopp till honom och allt blir bra. Underverken ramlar in!

  SvaraRadera
 5. Det är förvisso ett märkligt skådespel vi bevittnar. En idoldyrkan som trotsar all beskrivning både av Lövfén och av Magdalena Anderson. Men...det kan bli en dyrköpt erfarenhet. För nu ska förväntningarna infrias. Det finns en trötthet med alliansen. Inget tvekan om det. Så förhoppningarna knyts med viss naturlighet till det parti som inte har regeringsmakten.
  Men när man granskar s-bloggar och andra partister så finns inte en tillstymmelse till ide´r. Och vad värre är, det kritiseras hej vilt om både det ena och det andra när det gäller alliansens politik UTAN att jag kan se ett eget nytt förslag för hur gör vi?
  För ett par dagar sedan valsade bilden av soppkökskön runt i media. Titta så det har blivit under allliansens tid. SAnt inte har det blivit bra inte, men om man vill ha lite självaktning så kan man fråga sig att vad gjorde S under 60 års regeringsinnehav när det gällde att utrota barnfattigdomen. Man gjorde ingenting.
  Det är lätt att bli cynisk när man betraktar Sverige. Idag ett land som konsumerar sig till döds, förutsatt att du har ett jobb , det vill säga. För dessa lever livet. Men den andra sidan är ännu mer marginaliserade 'än tidigare. De som är arbetslösa och de som är sjuka. Var är drivkrafterna inom socialdemokraterna att säga, vi står på er sida, nu ska det ta mig fan bli en ändring. Men man gör det inte. Det är lätt att bli desillusionerad när man betraktar detta. Vi ska höja bidragen säger S. Innan dess, tuta i lite vett i alla stats och kommunaltjänstemän runt om i Sverige som inte har lärt sig att vara varsam med människor som inte har förutsättningar att springa till MediaMarkt varje vecka för att köpa ngn idioti.
  För det här är välfärdens grundpelare. Ett land mår aldrig bättre än de sämst ställda. Kritisera med rätta Reinfeldt och hans politik, men jag VILL ha ett svar på , vad tänker NI göra annorlunda.
  Likväl som Lövfén är tyst, likvär är landet Sverige tyst. Och det är inget mindre än en katastrof.

  SvaraRadera
 6. @ Peter Strobl

  Erlander hade som sin målsättning att stat och kommun skulle "infria de stigande förväntningarnas missnöje". Erlander valde (därför) att låta riks- och kommunpolitiker förfoga över en allt större andel av landets BNP. Detta var genomförbart i en ekonomi med stark tillväxt.

  Hur ska SAP kunna infria några förväntningar idag? Tror du att det vore möjligt att kraftigt öka den andel, som riks- och kommunpolitiker disponerar (dvs chockhöja skatter och avgifter) i en ekonomi utan någon stark tillväxt??

  Eller tänker SAP ta initiativ till och administrera en offentlig låneexpansion?

  SvaraRadera
 7. Har sossarna för avsikt att förverkliga den politik som framfördes under Salin/Juholt (det lilla som presenterades) kan vi räkna med, som du skriver, en offentlig låneexpansion. Vi som varit med under SAPs högskattesamhälle med upprepade nedskrivningar av kronan, hukar och ryggar för dylik inflationspolitik. Löfvén har mycket att tänka på. Populisti(s)ka förslag kommer att nagelfaras av Alliansen och väljarna. Dimridåer genomskådas enkelt, numera.

  SvaraRadera
 8. Peter Strobl, Johan, Anonym 111:12 .. det är enormt stimulerande att få kommentarer som är kunnigare och intelligentare än själva inlägget, men otroligt svårt att besvara själva kommentarerna?

  Jag kan inte säga annat än att jag uppskattar dem .. :-)

  SvaraRadera
 9. Vilket stort vittnesbörd, jag är Torpey Clare och har varit gift, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min man, då hänvisades jag till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en kärleksförtrollning på mig och fick min EX tillbaka till mig inom 48 timmar. med glädjen och lyckan i mig, släpper jag hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap. greatbabaogbogotemple@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också med att följa frågor ...
  (1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning

  SvaraRadera