Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

måndag 26 mars 2012

Osannolikt sannolikt?


MAN BÖR ALLTID VARA LITE OSANNOLIK .. är ett litet ordspråk som jag klippt ut någonstans och sparat för att försöka leva upp till.

Nu tycker jag kanske inte att man ska sträva efter att vara hur osannolik som helst!  Som svensk ska man nog satsa på att vara Lagom Osannolik, tror jag?

Till exempel så tycker jag att det känns lite väl osannolikt att kommunala bolag som har ägare som helt finansieras av skattemedel försöker slingra sig från att betala den skatt som gör att det överhuvudtaget är möjligt att ha kommunala bolag .. eller i alla fall kommuner som kan ha bolag som kallas kommunala?

Men lagligt är det .. även om samma lagstiftning bör fördömas om det utnyttjas av privata aktörer som anlitas på uppdrag av samma kommuner som använder samma system i sina egna bolag!

I det läget kanske det känns lite osannolikt att göra sig till lagbrytare genom att inte utnyttja en lagstiftning som ändå finns .. när man ändå är i liksom samma bransch som lagstiftarna??

Eller så har de anlitat en Expert? En person som enligt min huvudleverantör av ordspråk, aforismer och definitioner .. definieras på följande vis;

"Expert: en person som vet mer och mer om mindre och mindre, tills dess att han vet allting om ingenting."

Eller så tänkte de precis som Jean-Baptiste Colbert, någon som uttalade sig minnesvärt under 1600-talet, och kom fram till att ...

... beskattningens konst är att plocka gåsen på så sätt att man får flesta möjliga fjädrar med minsta möjliga kacklande.

Då blir ju det hela mer sannolikt .. för vem vill bli liknad vid en gås, eller bli plockad .. även om det är till ett minimum av kacklande?

DN, DNSvD, SvD,

1 kommentar:

  1. Osannolikt sannolikt...det mesta är sig likt...eller inte.

    SvaraRadera