fredag 3 oktober 2014

Det är fullbordat!!


 Äntligen har Socialdemokraterna återerövrat Makten och Härligheten!! Äntligen kommer vårt trasiga land att lagas igen.

Jag lyssnade på Stefan Löfvens regeringsförklaring som var som en uppenbarelsepredikan .. sett ur mitt ickereligiösa perspektiv. Och jag skäms nästan över att jag inte fokuserade tillräckligt mycket på den gyllene framtid som nu ligger framför oss ... eftersom räkneverket i den ekonomiskt kalkylerande delen av hjärnan .. som redan tickar 4 miljoner per dag, för det stillastående Förbifart Stockholm-projektet .. tickade allt högre för varje ny utredning/satsning/investering eller löfte och till slut så överröstade en enda tanke hela predikan.

Jösses vad jag längtar efter att få se budgetpåsen som innehåller allt detta godis.

Den bärande meningen i framtidens politik var .. *trumvirvel* .. "Att fler kvinnor och män finner ett jobb är avgörande för Sverige."

Det är ju fullständigt genialiskt!

Eftersom fler kvinnor och män kommer att finna ett jobb under Pastor Löfvens ledning så slipper han ägna sig åt integrationspolitik och jobbiga integrationsfrågor och så .. vips .. så behöver vi inte längre en Integrationsminister! Det är bara för våra nyanlända svenskar att ge sig ut i näringslivet och jobba på så löser sig resten av sig självt?

Så underbart för alla dem som nu bara sitter och väntar i sysslolös passivitet på trånga asylboenden år efter år efter år.

Att ingen tänkte på det tidigare??

Något som vi däremot inte klarar utan hjälp från regeringen är JÄMSTÄLLDHETEN! För ingen inbillar sig väl att det omöjliga svenska folket ska kunna bli jämställda utan en Jämställdhetsminister som ser till att jämställdheten blir jämställt jämställd? Här finns det utrymme för investeringar i rejält nytänkande och en effektiv lagstiftning.

Helt nödvändigt är det också med en Innovationsminister som .. enligt Fnordspotting på twitter .. "trollar fram innovation ur en hatt. Innovativt! Varför har ingen tänkt på det tidigare?!"

En Kunskapslyftsminister ska lyfta oss kunskapsmässigt .. oavsett om vi vill det eller inte .. och en Forskningsminister ska förmodligen forska vidare på om det finns någon som vill producera lönande produkter, som kan exporteras, ur de framtrollade innovationerna som dyker upp som kaniner ur Innovationsministerns hatt. DÅ .. och bara då .. kommer Sverige att bli världsledande och "bäst" på alla fronter och därmed vara ett föredöme för EU .. och FN .. som .. vips .. kommer att ta sitt ansvar på alla områden där Sverige nu bär hela bördan.

Eller hur det nu var?

Men i likhet med Ann Charlotte Marteus twittertanke, så tycker jag också att "Det enda som saknas är en klichéminister". Utan en sådan är risken stor att en genialisk kliché förväxlas med en simpel floskel som kanske till och med kommer från en arbetslös, ung, outbildad, heterosexuell man från norra Sverige och därmed gynnar SD?

För när Stefan Löfven säger ... "att hans regering är redo och öppen för samarbete i riksdagen. Statsministern vädjar om att alla tar sitt ansvar för Sverige bästa när landet ska regeras. - Nu behöver vi sätta Sveriges bästa framför taktik och prestige - Regeringen kommer att söka uppgörelser med flera partier för att få igenom sin förda politik" .. så vänder han sig bara till 87% av den del av svenska folket som gick till val i år.

En liten antiklimax var att den nye statsministern så snabbt påbörjade arbetet med traineejobben? Jag trodde i min enfald att det beslutet skulle fattas av riksdagen och att de bara var ettåriga? Men här radades de upp, den ene efter den andre som ska lära och leda genom att göra och vara .. helt utan handledare.

Men det är möjligt att Stefan Löfvens framtidsperspektiv är realistiskt kort i motsats till önskelistan som var orealistiskt lång?

Vi har i sanning en spännande tid framför oss och med Åsa Romson som vice statsminister ska jag .. varje kväll innan jag somnar .. be innerligt och uppriktigt för att Stefan Löfvens hälsa ska stå honom bi under hela regeringsperioden.

SVT, SVTDN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, Expr., Expr., Expr., SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,

4 kommentarer:

 1. Haha, kan bara instämma. Men du menar väl 87% av de 87% som gick och röstade? För SD är ju enligt Löfvén egentligen inte med i Riksdagen, utan bara resultatet av en tillfällig sinnesförvirring hos 800.000 svenskar.

  Men det ter sig som att även den gode Löfvén drabbats av sinnesförvirring... Exakt hur tänkte han när han utsåg ROMSON av alla till vice statsminister?? Varför inte Wallström eller Damberg eller någon annan, som i alla fall besitter en tresiffrig IQ och faktiskt emellanåt har lyckats kläcka ur sig förnuftiga och begripliga resonamang?

  Håller helt med dig, aldrig har jag varit så orolig för en statsministers liv och hälsotillstånd som nu...

  SvaraRadera
 2. Fast att Sverige inser att vi behöver satsa mer på forskning r på tiden enligt mig. Vår bästa exportprodukt som kommer att hålla oss flytande. Om denne minister kommer att fatta galoppen är dock osäkert till tvivelaktigt.

  SvaraRadera
 3. Hur fan gick det till när folket röstade bort suveräna alliansen?

  De gjorde så galet mkt bra under en lång och tuff tid och folk vet väl inte att det blir tuffare infraktaden.

  Jävlar vilka vägskatter det kommer i framtiden, var så säkra!

  /henrico

  SvaraRadera
 4. Hej igen!
  Jag är mest orolig för skolan trots tre (3) utbildningsministrar! Vilken soppa månne det bliva med så många kockar?!
  Och Any, även jag är orolig för statsministerns hälsa. Han ser inte vältränad och pigg ut... Och midjemåttet överskrider de föreskrivna 90 centimetrarna! Med Romson som vice statsminister känns det inte bra!/G

  SvaraRadera