onsdag 1 oktober 2014

Sverige behöver ..


.. ett nytt folk som mer liknar de politiker de valt som representanter i Sveriges Riksdag. 

Då bortser jag från den lilla tappra skara på 13% som .. trots ihärdiga påtryckningar .. envisas med att välja helt olämpliga alternativ som de "riktiga" politikerna måste ignorera i beslutsfattandet .. den gruppen finns ju redan inte, sett ur en korrekt politisk synvinkel.

Men att det inom de övriga 87% finns oupplysta stackare som på fullt allvar menar att de folkvalda ska kommunicera och samarbeta med andra folkvalda .. som inte finns .. som de "osynliga, olämpliga och oriktiga" väljarna fört in i finrummet .. det är ju bara för mycket.

Det måste finnas någon slags praxis som förbjuder svenska folket att ha fel åsikter .. i alla fall i så pass stor utsträckning?

Skattebetalarna och väljarna betalar och väljer de åsikter som är riktiga och bör därför foga sig efter dem som blir avlönade och valda .. bortsett då från dem som är "osynliga, olämpliga och oriktiga" .. dvs inte finns .. och som därför bör ignoreras, eller hur det nu är?

Om svenska folket väljer ett alternativ inom politiken .. låt oss säga Miljöpartiet .. så har de väl ändå rätt att förvänta sig att partiet i fråga står fast i de frågor som är bärande för partiets hela existens?

Ett parti som går till val på åsikter som väljaren väljer och sedan väljer att regera efter något annat partis politiska budskap kan väl knappast anses vara värdigt att i fortsättningen kalla sig för parti? 

I varje fall inte för sitt eget parti?

I det här fallet borde väl namnbytet bli S(mp)* .. som en slags lightversion av något mer svårsmält?

Annars borde väl Konsumentverket ha ett eller annat att säga om falsk varubeteckning?

Men då kanske någon lyfter frågan om bästföredatum .. så det kanske inte är rätt myndighet i alla fall?

I vilket fall som helst så är allt skolans fel.

Med så dåliga resultat som skolan ändå uppvisar, är ju 13 % felröstande svenskar ett bra resultat .. särskilt med tanke på hur samma skola påverkat nyrekryteringen av "riktiga" politiker som inte bör ignoreras när de .. för enkelhetens skull .. väljer att framföra sina åsikter i färdigstavad text på lämpliga klädesplagg.

Det är mycket procent just nu .. 13 % röstade fel, 87 % röstade rätt.

Men 69% röstade inte på S, 94 % röstade inte på V, 93 % röstade inte på Mp, 61 % röstade inte på något alliansparti .. och det logiska resultatet blev att 38 % röstade extra rätt och har åsiktsföreträde i både originalbudskapet .. som var hemligt .. och lightversionen .. som visade sig vara lika överraskande?

Partiledaren för det parti som flest inte röstade på blir då naturligtvis statsminister! Det är väl fullständigt självklart .. särskilt som han raskt köpte upp 7 fräscha procent i form av (mp) och nu representeras av 62 % som inte valde det som blev regeringsalternativet? Vilket är logiskt eftersom färre .. 61% .. valde att inte rösta på Allianspartierna .. eller hur det nu blir med det nya räknesättet?

Inte-procenträkningen är ny för i år, konstruerad av kvällspressen .. eller Researchgruppen? .. och förmodligen anpassad till dem som inte lärt sig skolans matematiska finesser .. det vill säga dem som påstås stå för de felaktiga 13% och för att tydliggöra storheten hos de 87% som sedan filtrerades ner till den yttersta riktigheten i form av en riktighet på 38%??

Eftersom jag tillhör den bortsorterade delen av de 87% som röstade rätt, fast fel och inte platsar i den 38 % eliten .. så kanske jag inte riktigt hänger med i alla turerna i det politiska spelet?

Men när vår elit bemödat sig så till den milda grad för att upplysa väljarna om sakernas tillstånd .. pekat ut de Dåliga, de Odugliga och de BRA .. så är det ju helt uppåt väggarna att så många uttrycker helt olämpliga önskemål?

Ett så pass dåligt folk förtjänar faktiskt inte sina folkvalda utan bör snarast bytas ut till något bättre. *sign. Anonym, i kommentar till Birger Schlaugs besvikelsepost på bloggen den 30/9 .."Hur blev "minister-poster" så attraktiva i (nya) Mp? Är det lite som att bli adlad & få namnet Gyldenkrook fast man egentligen heter Nilsson i efternamn? Är det som med märkeskläder? Eller som attraktionen till ett hemligt fjantigt sällskap, där alla bär mask? Fixeringen vid detta verkar större än man nästan ens kan föreställa sig? En livsdröm att förverkliga, som att skaffa en gul sportbil?"


DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DNExpr., Expr., Expr., Expr., SvD, SvD, SvD, Barometern,

4 kommentarer:

 1. eeeh...jo...och folkbytet är ju igång i stor skala med förväntad ökad dito.

  http://affes.wordpress.com/2010/09/05/svenskar-i-minoritet-ar-2050/

  SvaraRadera
 2. Aha!!? .. jag visste att det var något som jag missade.

  SvaraRadera
 3. Ha, ha, underbart formulerat!

  Helt i klass med Tage Danielssons kärnkrafts-sketch.

  V

  SvaraRadera
 4. För att vi ska rösta rätt bör man göra som i servicehuset nära mig, dock i förra valet vet inte varför det missades i år. Gamlingarna fick hjälp att rösta men hjälparna hade bara valsedlar från ett parti med sig. Så alla som fick hjälp röstade rätt. Om det nu var rätt...det här blev svårt.
  Jag har för mig att den rätta modellen har vida praktiserats i vissa länder.

  SvaraRadera