onsdag 22 oktober 2014

"U-båtscirkusen är bisarr" ..


.. verkar vara en av AB:s rubriker, ser jag när jag läser SvD på nätet.

Så sant .. men vad artikeln i övrig säger vet jag inte, eftersom det är minst ett år sedan jag sist bidrog med något till tidningen.

 I och för sig är jag sorgligt okunnig när det gäller försvarsfrågor men det går inte att låta bli att reagera när kvällstidningarna kräver ursäkter från ett högre befäl när de inte får exakta platsangivelser gällande vad som bör vara "hemliga" rörelser i sökandet efter en eventuell u-båt .. eller hur man nu uttrycker sig i militära termer?

Inte heller tycker jag, i all min okunnighet, att det känns riktigt bekvämt med att en journalist flyger omkring i egen helikopter och rapporterar över sökområdet i realtid. Är det verkligen så det ska gå till?

Om alla länders media arbetar på samma sätt så är det väl enklare att följa twitterflödet eller googla till man hittar någon idiot som rapporterar om u-båtsbesättningens göranden och låtanden på facebook?

Eller vem vet? Om någon .. Niklas Svensson, kanske .. verkligen, verkligen anstränger sig så kanske någon av besättningsmännen på u-båten är ute på nätet och chattar och kan ge en liverapportering om hur mångfalden bland besättningen ser ut när det gäller perspektiv och kön? Jag har förstått att det är en fråga som är brännande aktuell för bl.a Miljöpartiet i samband med den här kränkningen av svenska vatten.

För alla andra länder måste väl ändå vara lika naiva som vi? Eller?

Att media styr politiken står väl klart för de flesta. De journalister, debattörer eller politiker som inte rättar in sig i ledet stigmatiseras, bestraffas och avrättas på Twitter på ett sätt som får Lundsbergs kamratfostran att framstå som ömsinta kärleksbetygelser.

Hela landets politik formas med tanke på hur media ska reagera eftersom det är politikernas egna karriärer och försörjning som står på spel. Att betala tv-licensen är numera som att gå med i facket .. ett ofrivilligt bidrag till ett på förhand utvalt politiskt block.

Vi har fått en valrörelse som resulterade i en regering som av någon anledning inte ansåg att det behövdes någon som helst förberedelse för att regera .. media hade ju redan krattat manegen, så då var det ju bara att showa loss och fylla Ladan med de skatter som inte skulle drabba "den vanlige knegaren"

Vilken blåsning!

Och se bara på fiaskot med "osynliggörandet" och hatet mot Sverigedemokraterna.

Något är naturligtvis fel i samhället när en så stor del av väljarna väljer vad de övriga anser vara rasistiskt och främlingsfientligt. Men då är det inte särskilt meningsfullt att bemöta det med hat, förakt och fientlighet, utan att först ha försökt hitta anledningen och lösningen på det som är ett problem för så pass många.

Hade våra makthavare gjort det så hade vi sluppit hatet, våldet och vuvuzelorna. Men media tjänar mer pengar på att uppmuntra hat, förtal och utfrysning än samförstånd och lösningar. Hat säljer och genererar pengar till tidningar som riskerar att utplånas, så det måste premieras .. hur äckligt är inte det?

Vrålande, maskerade aktivister blir bättre på bild än välkammade politiker på väg in i ett förhandlingsrum.

Om vi ser främlingsfientlighet och rasism som en sjukdom så bekämpar media det folkliga missnöjet/symptomet med hat, hot, förminskande och stigmatisering .. vilket skrämmer skiten ur de folkvalda och ger bränsle till ökat folkligt förakt och missnöje som får symptomet att växa ytterligare vilket i sin tur genererar fullständigt befängda och lögnaktiga anklagelser, vilket ger mer bränsle till det folkliga missnöjet och större feghet hos de folkvalda, vilket till slut gör att större delen av befolkningen förlorar förtroendet för både journalisterna och politikerna.

Men ingen har överhuvudtaget försökt närma sig ursprungsfrågan och försökt förstå vad det är de missnöjda väljarna egentligen säger? Rubriken är ju redan skriven av AB och Expressen.


Offentligt .. inför hela världen?

Jag skäms.

Media spelar och de som vill vara inne i värmen hoppar, dansar och krumbuktar sig för att visa att de är lydiga och rättrogna.. Vi ska hata och hata rätt på kommando, välja på kommando, tycka på kommando, frysa ut och mobba på kommando och våra myndigheter ska anpassa sig till medias behov av nyhetsrapportering ... med rätt sorts nyheter.

Hat, förtal och stigmatisering är vår tids mediabränsle?

Någonting är åt helsike fel i vårt land just nu. Eller som någon skrev på Ledarsidorna .. Sverige 2014 är inte längre en nation utan ett masspsykotiskt tillstånd.


DN, DN, DN, Expr., Expr., SvD, SvD,

5 kommentarer:

 1. Jag stenvägrar att vara delaktig i den här sörjan och nu ska tvn ut.Slut med att betala för propaganda.

  SvaraRadera
 2. Bra sammanfattning av problemet med att olika maktsfärer smälter samman.


  Jag har inte följ det här, men ... karta? Finns det verkligen ingen gräns för offentlighetsprincipen.

  SvaraRadera
 3. Avfalsspressen är patetiska!

  Expressen sparkar folk till höger o vänster för att de måste spara, men riks-sopan Niklas Svensson sätter de i en helikopter för drygt 11.0000 i timmen.

  http://www.resume.se/nyheter/media/2014/10/21/hanas-efter-tuffa-sparpaketet-/

  SvaraRadera
 4. Kan ngn förklara för mig.

  Jag kan inte påminna mig att journalistpartiet fanns med på valsedlarna till årets riksdagsval.

  Ändå är de med och styr i rikets angelägenheter?

  V

  SvaraRadera
 5. Överbefälhavaren fick ju också mycket riktigt viss erkänsla och flitigt citerande efter att han spelat med i mediernas dramaturgi. Svurit och uttryckt sig känslomässigt "starkt" på barns vis. Empaticirkus för dagens media.

  Istället för försvarspotens.

  SvaraRadera