måndag 6 oktober 2014

Nu tar VI bort vinstintresset ur välfärden ..


.. stoltserar Jonas Sjöstedt och skrattar sitt lilla kusliga skratt, där han står vid sidan av Löfven och Fridolin som lugnar nerverna med vad som verkar vara en kopp kaffe?

Vi är inte till salu, var valbudskapet och nu är det fullbordat .. det är det nya budskapet!

Men vad är egentligen det nya budskapets innehåll?? Exakt VAD är de överens om?

Bara den som har en icke-vinstdrivande idé får driva privata alternativ i välfärden? Säger vem? ALLA??? När då??

Vad händer med de investeringar som redan är gjorda i form av lokaler, hjälpmedel och anställda? Övertar kommunerna .. dvs skattebetalarna ..det ansvaret? Kostnaderna?

Vad händer till exempel med dem som nu bor på alla privata asylboenden över hela landet? Ska Migrationsverket överta dem? Till vilken kostnad?

Ingenstans nämns den "stopplag" som Vänstern krävt ska träda i kraft i juli nästa år för att Vänstern inte ska anse sig var till salu?

Jonas Sjöstedts Vänsterparti har fått nöja sig med ett löfte om att det ska påbörjas en utredning om vilka bolagsformer som kan tillåtas för privata välfärdsbolag. Han har fått ett löfte om utredningar och analyser om framtida bemanningskrav och han och hans nyvunna kompisar är överens om att "peta in"? direktiv till utredningen och göra avvägningar som gör att de kan "ta sig förbi siffror" .. inflation, vinstmarginaler, bankräntor och annat tjafs .. som kan vara besvärande?

"Uppgörelsen" med Vänster är alltså ett förslag till en utredning som läggs in i budgetpropositionen som ska godkännas av riksdagen?

Stefan Löfven köper vänsterstöd fram till tidigast 2016 eller, sannolikt, senare och Jonas Sjöstedt säljer sin trovärdighet för en enighet om att det finns ett ingångsvärde i ett förslag som ska analyseras och utvärderas i en utredning som riksdagen slutligen ska ta ställning till?

Jonas Sjöstedt och Vänstern har vunnit en seger som innebär att de år 2018 får gå till val på samma fråga .. Vi är inte till salu - förbjud vinster i välfärden?????????

Jisses!

"Vissa riskkapitalister kommer säkert att få hicka" .. sa vänsterns Ulla Andersson belåtet.

Knappast. De som kallas riskkapitalister ligger alltid steget före politikerna och det som sätts upp på räkningen efter politiska missbedömningar och riskkapitalisternas avveckling av olönsamma projekt får alltid skattebetalarna betala.

Vinst är enbart utdelning .. enligt genierna som ska utreda, analysera och ge direktiv. Risken att utrymmet krymper för höga vinstmarginaler ska göra att de som vill ha utdelning på investerat kapital kommer att investera i något annat.

Det kommer de säkert att göra ... se bara på Bert Karlsson som redan börjat investera vinsten från sina asylboenden i lyxiga äldreboenden för dem som kan betala. Men vilka är det som får betala för det som måste byggas upp om de privata alternativen försvinner? De små grupperna som Fridolin så känslosamt talar om .. hur får han till dem om antalet privata verksamheter och lokaler drastiskt minskar när de rödgröna "skapar ordning och reda i välfärden".

När det gäller de kommunala alternativen i välfärden kommer det inte heller fortsättningsvis att krävas varken ordning eller reda eller någon form av redovisning av personaltäthet eller kvalitet?

Men det var väl knappast väntat.


DN, DN, DN, SvD, SvD, Expr., Expr.,

2 kommentarer:

 1. Äsch, det är bara teater.

  Vänsterpartiet låtsas att man kommit överens om att begränsa vinster i välfärden eftersom man behöver den framgången för att kunna rösta ja till regeringens budget (vilket är det enda man vågar eller vill göra).

  Alliansen låtsas också, att nu ska vinstuttagen begränsas, eftersom man behöver visa att man står i opposition till regeringen (trots att man precis har släppt fram regeringen).

  Utredningen är klar tidigast 2016... sedan lägger regeringen ett helt urvattnat förslag som inte kommer att ändra på någonting alt. struntar regeringen i att göra något m. anl av utredningen.

  Då är det 2017 och sen är det bara ett år kvar till valet och då kommer inte vänsterpartiet att ha nerver till att störta regeringen.

  Bara teater.

  SvaraRadera
 2. Gud vad trött jag blir på den här sandlådan.

  SvaraRadera