måndag 13 oktober 2014

Vilken tur att vi fått en ny regering ..


.. som kan krossa myten om att Sverige har en av Europas starkaste ekonomier.

Magdalena Andersson går i dag ut hårt och avslöjar att skattkistan är tom, ingenting finns i ladorna, bordet är avätet och till och med själva bordet är borta. Sverige befinner sig i ett svårt läge och riskerar att följa Grekland ner i avgrunden om vi inte snarast satsar på ett starkare bidragssystem och högre kostnader för offentliganställda?

Vilket .. om jag inte helt misstar mig .. var precis det som Grekland satsade på. I och för sig innan sin stora kris, men vem vill vara petig nu när finansministern anstränger sig så.

Financial Times, The Economist, EU:s övriga finansministrar och den finska regeringen får nu suga i sig att de har haft fel när de fått hela världen att tro att Anders Borg var världens bästa finansminister .. när det i själva verket är sossarnas alldeles egen Magdalena Andersson.

En sån tur att det missförståndet äntligen rätades ut.

Men en fråga har jag lite svårt att förstå? Det handlar om den slopade halverade ungdomsarbetsgivaravgiften??

De i särklass största ungdomsarbetsgivarna för unga under 26 år är väl Kommunerna, Landstingen och Försvarsmakten?

Genom att ta bort den halverade ungdomsarbetsgivaravgiften så kommer dessa verksamheter att fördyras enormt .. särskilt för kommunerna som redan nu bär bördan av de höga extrakostnader som vår kraftigt ökande befolkningsökning medför samtidigt som andelen äldre vårdbehövande ökar?

Wiseman´s Wisdoms som bloggar om försvarsfrågor anger att "denna åtgärd kommer att medföra 150-200 miljoner i högre lönekostnader för Försvarsmakten". Jag kan inte hitta motsvarande siffror för hur mycket högre lönekostnaderna kommer att bli för kommuner och landsting .. men att det handlar om många miljoner, det förstår till och med jag. 

Enligt de nya genierna i regeringen beräknas förslaget öka skatteintäkterna med ca 9,60 miljarder kr 2015 och ca 18,81 miljarder kr 2016 .. vilket kanske kan ge en vägledning?

Och då är det ändå ingen som tar upp kostnaderna för alla dem som därmed blir arbetslösa?

Men de får väl "riktiga" jobb som statligt subventionerade trainees förstås.

Var vinsten ligger i detta är förmodligen så genialisk att det överstiger en vanlig gräsrots förstånd.

Magdalena Andersson köper ett nytt bord för pengarna hon sparar in på att fördyra lönekostnaderna för unga i skattefinansierade verksamheter, dukar det nya bordet med idel ädel klassiska sosse-bidrag som finansieras av lika klassiska skattehöjningar som ska fylla den tomma skattkistan som står i den tomma ladan som Alliansen lämnade efter sig i det grekiska mörker som Sverige befunnit sig i under 8 år.

Skattehöjningarna har till uppgift att ta bort de skadliga effekterna av Alliansens jobbskatteavdrag som hade till uppgift att stimulera löntagarnas konsumtion nu när Sveriges export mer eller mindre ligger nere. En konsumtion som tillfört staten friska skattekronor från det privata näringslivet och skapat grunden för en stabil ekonomi.

Inte undra på att ett mörkt moln ligger över landet. Sveriges befolkning har fått alldeles för lösa tyglar och mer valfrihet än de kan klara av ... så nu får vi väl säga som någon tecknad figur sa i Disneys version av Robin Hood ..

Prisa Gud, här kommer skattehöjningen!!
5 kommentarer:

 1. Inför valet sade Alliansen att det inte fanns plats för några reformer om man ville få budget i balans. Istället aviserade man skattehöjningar för att nå balans,25 miljarder tror jag.
  Andersson säger att alla reformer hon skall genom föra skall finansieras med nya skattehöjningar däremot nås inte budgetbalans under mandatperioden.
  Med andra ord kritiserar hon det underskott som förutses , kalar det Moras och mycket allvarligt, men gör inget åt det. Skenheligt i högsta grad!

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson13/10/14 16:36

  Men Maggan lilla.... När Alliansen i elfte timmen av valrörelsen medgav att pengarna var slut, att massinvandringen slukat allt reformutrymme för denna mandatperiod - då sade Maggan ibland att de överdrev, men ibland också sade att de lånade 10 miljoner i timme till sin politik. Hur Maggan nu fick dessa resonemang att gå ihop....

  Nu, när Maggan själv får välja en ny sanning heter det att ladan är tom.
  Om det är sant, så borde inga reformer kunna genomföras. Precis som Alliansen redan sagt. Men Maggan finner bot - vi ska skattehöja oss ur eländet.
  Skenar arbetslösheten? Höj skatten!
  Minskar inkomsterna? Höj bidragen!
  Försämras vården? Öka avgifterna!
  Kommer det uppemot 200.000 nyanlända näst år, och nästa år, och nästa år...? Bygg då 250.000 nya bostäder innan 2020!
  Just kostnaden för invandringen nämndes inte med ett enda ord av Maggan Andersson. Inte ett enda ord trots att denna elefant käkar upp alla hennes reformer....

  Anders Borg hade rätt, svensk ekonomi kommer att kapsejsa omkring 2017.

  SvaraRadera
 3. Men Any. Det förstår du väl att Magda är finansMINISTER. Så hon behöver inte se på hur de kommunala, eller landstingens budgetar förstörs i ett trollslag. Hon ska bara se på den statliga budgeten och hur den fungerar. Och då gör det ju inget att försvarsmakten får 150-200 miljoner högre kostnader, det klarar väl deras budget av??

  Det viktiga är att staten fått mer pengar att spendera på bidrag och allmosor till röstboskapen som nu kommer att kräva mer pengar för att fortsätta lägga sina röster på S.

  Ett Grekland i repris. Och repriser är ju det staten är bäst på. Se bara på (S)(V)T.

  SvaraRadera
 4. Det här är en Kalla Anka regering utan dess like, man skäms ju!

  SvaraRadera
 5. Kul att vissa heter Anders Borg och andra Maggan.
  Är ni särskilt bekanta med Maggan eftersom ni använder smeknamn?
  Eller är ni bara dåligt uppfostrade och saknar vanlig respekt.

  SvaraRadera